Silent Key in 2018 tekening van Dick Kraayveld (PA3ALM)Overlijdensberichten uit 2018

Zoekt u andere overlijdensberichten?

Deze zijn terug te vinden op de 2009, 2010, 2011, 2012, 201320142015, 2016, 2017 en 2018 pagina’s.

 


 

OM Joop van Wijngaarden (PD0OUZ / NL6850) Silent Key

Wij hebben het droevige bericht ontvangen dat op zaterdag 4 augustus 2018 op 81 jarige leeftijd is overleden ons oud lid Joop van Wijngaarden, PD0OUZ (NL 6850).

Joop heeft in het verleden als zeer actief radio amateur zijn hobby bedreven. Sinds de oprichting in 1979 van Scouting Radio Spijkenisse is hij tot en met 2006 lid geweest van de SRS. Vele jaren heeft hij op de club avonden, JOTA’s en contesten de koffie en frisdranken verzorgt en als ronde leider van PI9SRS ronde heeft hij veel radio vrienden gemaakt.

Bij de jeugd in Spijkenisse en omgeving was hij zeer gezien als Pepi de clown met zijn draaiorgel en accordeon.

Door zijn lichamelijke gesteldheid was hij al enige jaren niet meer zo actief en soms op zondag morgen meldde hij dat hij mee luisterde op 145,250 MHz.

Wij wensen zijn vrouw Lies en zijn familie leden veel sterkte toe in deze moeilijke dagen.

Bedankt Joop, rust zacht in vrede.

Namens het bestuur en leden,
van de SRS.
Vz. Dirk J.Scheffer PA3DHR

 


 

OM Rob Boerhorst (PA0RBO) Silent Key

Op vrijdag 27 juli 2018 is onverwacht ons afdelingslid ​Rob Boerhorst​,​ PA0RBO​, Kapitein ter Zee van de technische dienst b.d, Officier in de Orde van Oranje-Nassau overleden in de leeftijd van 79 jaar.

Gedurende zijn marinetijd leverde Rob een belangrijke bijdrage aan de voortstuwing van de nieuwbouwfregatten voor de Koninklijke Marine. Na zijn pensionering wijdde Rob zich helemaal aan radio, met een grote voorliefde voor de combinatie zelfbouw en QRP.

Volgens Rob was er maar één antenne en dat was de open lijn. Met die antenne stond hij jaren aan de top in de ranglijst van de Benelux QRP club.

Tenminste 1 QRP verbinding per dag was zijn motto, uiteraard met zijn eigengebouwde transceiver. Ook met afdelingsleden op vakantie was hij altijd in de lucht.

Rob was 7 jaar voorzitter van onze afdeling en is daarna nog 16 jaar als enthousiast bestuurslid actief geweest bij contesten en andere afdelingsactiviteiten. Hij was de aanstichter binnen onze afdeling voor de deelname aan de VERON afdelingscompetitie en was daar zelf ook een trouwe aanleveraar van afdelingspunten.

Dit jaar nog, in februari in het Watersnoodmuseum, hielp Rob nog kinderen hun eigen naam seinen.

We herinneren ons Rob als een radioamateur in hart en nieren.

We wensen zijn XYL en QRP veel sterkte bij dit verlies.

Namens de drie samenwerkende afdelingen;

VERON afdeling Walcheren,
VERON afdeling Vlissingen en
VRZA afdeling Zuid​West Nederland,

Dan de Bruijn, PA1FZH
Voorzitter afdeling Walcheren van de VERON

Er zal in besloten kring afscheid worden genomen.

 


 

OM Geert van Sloten (PA0NN) Silent Key

Hierbij geef ik ter kennis, dat mijn vader Geert van Sloten PA0NN afgelopen 20 juni 2018 op een leeftijd van 85 jaar is overleden.

Mijn vader is een groot deel van zijn actieve leven lid geweest van de VERON, de laatste jaren echter niet meer. Mijn moeder heeft zijn QSL kaart met “Call-letters” en de toevoeging “Silent Key” op de rouwkaart laten opnemen.

Gerard van Sloten
Deventer

 


 

OM Jan Stappenbelt (PA3EBA) Silent Key

Deze week ontvingen wij het droevige bericht dat op dinsdag 19 juni 2018 op 83 jarige leeftijd is overleden ons erelid en onze radiovriend Jan Stappenbelt, PA3EBA (Marac nr : 112).

Jan overleed dinsdag 19 juni in het ziekenhuis in Alkmaar.

Jan heeft gedurende een groot aantal jaren verschillende functies in het bestuur gehad en hij was gedurende vele jaren onze voorzitter. Maar hij heeft helaas in 2017 wegens gezondheidsredenen deze functie moeten neerleggen. Ook leidde hij vele jaren de MARAC CW-ronde. Hoewel vrijwel altijd op die zondagmorgens dezelfde stations zich inmeldden, beleefde hij er tot de laatste keer nog heel veel plezier aan.

Wij hebben Jan gekend als een sympathieke en geduldige voorzitter die ook altijd luisterde naar tegenargumenten. Jan was reeds vanaf de start van de MARAC betrokken en lid voor het leven.

Wij wensen zijn vrouw Janny, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Moge hij rusten in vrede.

De voorzitter van de MARAC,
Jan Kanon, PA7X

 


 

OM Henk Teubler (PA1HT) Silent Key

Op 25 april 2018 is overleden ons afdelingslid en oud-bestuurslid OM Henk Teubler (PA1HT ex-PE1IMQ)

We herinneren Henk als een man die op de achtergrond bleef. Maar ook als een man die voor je klaar stond met raad en daad waar nodig. Een radiozendamateur die zijn zaken serieus nam, Een aantal jaren was Henk een gewaardeerd lid van ons afdelingsbestuur.

Henk stond altijd open voor een project en zocht dit dan ook helemaal uit, zorgvuldig zodat je bij de bouw van de schakeling niet voor een verrassing zou komen te staan. Ook het programmeren en instellen van nieuwe porto’s was aan hem wel besteed. Samen met Jan (PD0RDQ) heeft Henk jarenlang het telexbulletin voor onze afdeling verzorgd; elke week met alle nieuwtjes en mededelingen.

De laatste jaren werden moeilijker en Henk bleef meer op de achtergrond, af en toe kwam hij nog eens naar de afdelingsbijeenkomst. We zullen zijn rustige benadering en wijze woorden missen in onze afdeling.

Wij wensen Hannie, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte in het dragen van dit verlies.

Namens bestuur en leden van de VERON Amersfoort,
Koos (PA3BJV) en Hilde (PA3EKW) Sportel

 


 

OM William F. Oorschot (PA0WFO) Silent Key

Op 24 april 2018 is op 75 jarige leeftijd overleden OM William F. Oorschot PA0WFO, drager van de Gouden Speld van de VERON.

William was een trouwe bezoeker van onze bijeenkomsten, een steun en vraagbaak voor medeamateurs. Hij heeft jaren les gegeven in techniek aan cursisten tot voorbereiding van het zendexamen. Er zijn er dan ook vele die hun vergunning aan hem te danken hebben. William was een fervent experimenteerder, of het nu ging om hoge- of juist lage frequenties, ongeacht de mode boekte hij altijd resultaat. Hij had veel belangstelling voor het “legergroen” en ook de moderne SDR techniek hebben hem niet ongemoeid gelaten. William heeft veel lezingen gegeven, altijd zorgvuldig voorbereid en hij wist iedereen te boeien. Hij was een graag geziene spreker, één van zijn laatste lezingen ging over de spionage ontvanger en uitleg over het gebruik van de sense antenne bij vossenjagen. In William verliezen wij een gewaardeerd radiozendamateur.

Op maandag 30 april 2018 hebben familie, vrienden, bekenden en zendamateurs afscheid genomen van William. Wij wensen zijn nabestaanden alle sterkte toe om dit grote verlies te verwerken.

Namens leden en bestuur VERON afdeling Voorne-Putten e.o.,
Ruud Wagner PE1HWN, secretaris.

 


 

OM Ernie Maas (PD0ECD) Silent Key

Op zondag 15 april 2018 is op 65-jarige leeftijd toch noch onverwacht overleden OM Ernie Maas (PD0ECD)

Ernie heeft de laatste jaren met veel medische problemen te kampen gehad desondanks bleef hij enthousiast betrokken bij zijn radiohobby. Ernie had een zeer brede belangstelling voor techniek en natuurkunde. Hij was altijd bezig met ontwikkeling van nieuwe ideeën voor procesbesturing en informatietechniek. Voor zijn QRL reisde hij over de hele wereld waarbij hij vaak langere tijd niet in Nederland was. Ernie was in staat om zaken die voor anderen onmogelijk leken toch te laten plaatsvinden zo voorzag hij medeamateurs van de nieuwste apparatuur uit Japan ook als dat volgens douaneregels niet toegelaten was. Hij had grote praktische kennis van sterrenkunde en was een fanatiek sportvlieger, heel wat radioamateurs hebben van Ernie hun luchtdoop gekregen.

Ernie is meer dan 40 jaar actief geweest in het radioamateurisme in Gorinchem en omgeving. Hij was betrokken bij 2 meter vossenjachten, het opzetten en meefinancieren van de stadsrepeater PI1GOR en PI2GOR. Vaak was PD0ECD te horen als deelnemer tijdens de ronde van Gorinchem op zondagochtend.

Hij was bedreven in CW en legde er eer in om foutloos te seinen en op te nemen.

Ernie is nu Silent Key, de radioamateurs uit Gorinchem en omgeving zullen hem missen.

De crematie heeft onder grote belangstelling plaatsgevonden op 20 april in Breda.

Wij wensen zijn XYL Ewa, Christiaan en Arno veel sterkte toe bij dit grote verlies.

Namens de leden en het bestuur VERON afdeling Gorinchem,
Piet Sterrenburg PE0ALM, voorzitter.

 


 

OM Kees (PA0LL) Silent Key

Op woensdag 21 februari 2018 bereikte ons het droevige nieuws dat OM Kees, onze PA0LL is overleden. Kees is afgelopen nacht in alle rust thuis overleden. Volgende maand zou hij 81 geworden zijn.

Kees was een van mijn allerbeste vrienden; met Kees heb ik lief en leed kunnen delen. Vorige week donderdagmiddag was ik nog bij hem. Hele verhalen over wat hij allemaal nog van plan was met zijn tuners. Tegen beter weten in, maar toch… We hebben ook nog kunnen lachen, ondanks Kees zijn afnemende gezondheid.

Zeven jaar heeft hij gevochten tegen zijn ziekte. Vooral de laatste drie jaar waren bijzonder moeilijk voor hem en voor Diny. Een ander had wellicht allang de stekker eruit laten trekken; Kees niet, die bleef maar optimistisch en doorvechten tot het einde.

Energie, enthousiasme en geestdrift tot letterlijk de laatste zucht! Op het bed naast hem lagen uiteraard een antennetuner, allerlei draaicondensatoren, rolspoelen, paddles en andere onderdelen waar hij nog plannen mee had.

Een bijzondere man is overleden. Bijzonder natuurlijk om zijn tuners, waarvan er 900 wereldwijd verkocht zijn. Maar ook bijzonder als mens, als echtgenoot, vader, opa en vooral als vriend voor veel mensen om hem heen!

Soms ging er geen dag voorbij of Kees belde mij op met vragen, om ideeën te spiegelen, met hulp, of zomaar om even te lachen of te huilen. Alles kon met Kees!

Kees heeft veel meegemaakt in zijn leven, zoals het verlies van zijn zoon en niet veel later ook zijn schoondochter.

Zakelijke hoogtepunten, maar ook dieptepunten. Stereotorens, trouwjurken of antennetuners; Kees had altijd wel ideeën om er iets moois van te maken.

Veel mensen zullen hem missen, maar zijn antennetuners zullen altijd tussen ons blijven! Die blijven alleen maar glimmen, zoals Kees dat ook kon doen.

Wij kunnen alleen maar heel erg dankbaar zijn voor wat Kees voor ons betekend heeft.

De begrafenis is volgende week; details volgen.

73, Hans PA0Q.

 


 

OM Gerard Simon Pieter Koster (PA3AMH) Silent Key

Op donderdag 8 februari 2018 is onverwacht overleden het lid van onze afdeling Gerard Simon Pieter Koster (PA3AMH) op de leeftijd van 77 jaar.

Van jong af aan was Gerard geïnteresseerd in radiotechniek. Tijdens en na zijn varende werk, 6 jaar matroos Koninklijke Marine en 27 jaar Shell bunkertankers,hield de natuur en vooral het weer hem bezig.

Bijna wekelijks melde hij zich in onze afdelingsronde met de mededeling dat hij weer “een mooi plaatje” van de Russische Meteoor weersatelliet had ontvangen. De foto’s deelde hij dan via Facebook met andere liefhebbers.

Gerard kennen wij als een rustige amateur die geduldig bouwde en repareerde aan verschillende apparatuur van zijn FRG 7700 tot aan zijn SDR zend ontvanger AVALA. Ook maakte hij vooral met digitale modes s’middags QSO’s met verre stations.

Gerard kwam weinig op de afdelingsavonden maar was altijd bereikbaar op 145.525 kHz en nam jaren lang deel aan de JOTA bij een Schiedamse Scouting groep.

Radio amateur zijn was belangrijk voor Gerard.
In het overlijdens bericht in de plaatselijke krant vermeld de familie:

73 de PA3AMH
signing off and clear

Wij, de leden van VERON afdeling Nieuwe Waterweg (A59) wensen de XYL en familie sterkte met dit plotselinge verlies.

Huib Barendrecht PA3DSJ.

 


 

OM Edwin Verburg (PE5EDW) Silent Key

Op 3 februari 2018 kregen wij het bericht dat onze voorzitter plotseling was overleden.
Een bericht dat niemand had verwacht.
Hij is slechts 54 jaar geworden.

De crematie zal plaatsvinden op zaterdag 10 februari om 14:00 uur in de aula van Crematorium Zaanstad, Wibautstraat 282 te Zaandam. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in de ontvangkamer aldaar.

Edwin was een actief lid en al sinds jaren voorzitter van onze afdeling.
Hij was een promotor van de hobby voor jong en oud.
Voor de afdeling verzorgde hij de Convo en de Website.
Vossenjagen was een passie voor hem. Zowel als deelnemer als met het organiseren van jachten
en alles wat erbij komt kijken. Voor de vossenjacht commissie verzorgde hij diverse nieuwsbrieven, hield hij de VERON ARDF website bij en verzorgde hij de verslaglegging en elektronische tijdwaarneming van de vossenjachten in Nederland.

Edwin, bedankt voor alles wat je hebt gedaan voor ons.
We zullen je zeker missen!

Wij wensen de nabestaanden, en speciaal Lena, Daniëlle en Milena, heel veel sterkte met dit verlies.

Namens de VERON afdeling Zaanstreek (A46).
Chris Blouw, PA0CGB (Penningmeester) en Kees Koopmans, PA3HCA (Secretaris)


OM Aad Ruis (PA3DCZ) Silent Key

Afgelopen week stond in bijgevoegde rouwadvertentie in een van de plaatselijke huis-aan-huis blaadjes, dat Aad Ruis, PA3DCZ helaas op 31 januari 2018 is overleden.