Silent Key in 2015; Tekening van Dick Kraayveld (PA3ALM)Overlijdensberichten uit 2015

Zoekt u andere overlijdensberichten?

Deze zijn terug te vinden op de 2009, 2010, 2011, 2012, 201320142015, 2016, 20172018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 en 2024 pagina’s.

 


 

PA0NF(SK)
Jan Klaas Roessink PA0NF, Silent Key

Jan was een enthousiast lid van onze afdeling A24 Doetinchem en heeft zich doen kennen als een amateur in hart en nieren.
Voordat Jan in de jaren ’70 door verhuizing naar Doetinchem lid werd van onze afdeling, was hij lid van de afdeling Twente. Daar was hij een van de drijvende krachten achter de oprichting van het DNAT, het Duits Nederlands Amateur Treffen, samen met o.a. PA0HDG en PA0BWX.
Door zijn inzet voor de DNAT werden Jan en zijn xyl Jo bij het 25-jarig jubileum geëerd met de onderscheiding Ridder en Jonkvrouwe van Bentheim.
Jan was dan ook vaak te vinden op de camping in de Lutte, die als uitvalbasis voor het jaarlijke DNAT in Bad Bentheim diende.
Ook was Jan een trouw bezoeker van het Doetinchemse Veron Pinksterkamp en ook bezocht hij met een zekere regelmaat het Bodenseetreffen en was dan te vinden op de Camping am Bauernhof van de familie Kramer.
Velen kenden hem daar als “Jan op de klompen”.
Jan was ook sterk betrokken bij de lokale aktiviteiten in zijn eigen omgeving. Hij heeft geruime tijd een belangrijke rol gespeeld in de ruitersport en verder hield hij zich bezig met zijn schapen en niet te vergeten zijn bijenvolken.
Zijn belangstelling voor muziek uitte zich doordat hij zich het spelen op een “trekzak” probeerde eigen te maken.
Ook interesseerde Jan zich voor de nieuwe ontwikkelingen in de “radio”. Zo heeft hij nog enthousiast deelgenomen aan het SDR project binnen onze afdeling.

Op 12 december 2015 overleed hij op bijna 84-jarige leeftijd en op 17 december hebben we in besloten kring afscheid van Jan genomen in het crematorium in Zutphen.

Met Jan verliezen we een gewaardeerd lid uit onze radiogemeenschap en we wensen zijn vrouw Jo en de familie sterkte om dit verlies te dragen.
Namens Bestuur en leden Veron A24 Doetinchem,

Secretaris PB7JOS.

 


 

Jan Straus, PA3GAA, Silent keyJan PA3GAA

Ons bereikte het trieste bericht dat Jan sinds 4 december silent key is…
Jan was een trouwe bezoeker van onze activiteiten.
Zorgde altijd voor een vrolijke noot.
Regelmatig verraste hij ons met mooie foto’s die hij maakte van onze activiteiten.
Ook tijdens onze donderdagavondronde en op de huisfrequentie 145.250MHz was Jan regelmatig te vinden om een babbeltje te maken.
We wensen zijn vrouw Petronella en zijn kinderen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
Met de dood van Jan verliezen wij een gewaardeerd lid, we zullen hem missen…

Bestuur & leden afdeling 31 Midden en noord Limburg

 


 

OM Jan van der Kraats (PA3BXL), Silent Key

PA3BXL-SKMet liefde hebben wij afscheid genomen van mijn zorgzame man, onze onvergetelijke vader, schoonvader en trotse opa Jan van der Kraats, PA3BXL

Bovengenoemde staat op de rouwkaart, wat velen raakten!
Jan was een zeer plezierig mens en, tot de ouderdom het onmogelijk maakte, een actieve radioamateur en lid van verdienste!

Zingen in een kerkkoor maakte het hem vaak onmogelijk om onze afdelingsbijeenkomsten met een bezoek te vereren. Toch waren hij en zijn xyl altijd aanwezig tijdens de feestavond in december.

Hij had altijd grote belangstelling voor nieuwe technieken en was er als de kippen bij om daarmee te experimenteren. Wat velen niet weten is dat hij ook een medewerker was bij PA0AA, later PI4AA. Mede door zijn hoge functie bij Sikkens AKZO Nobel heeft hij ervoor gezorgd dat dat station lange tijd in de zgn. Laktoren gevestigd was. Door de hernieuwde ARBO wetgeving was het station op den duur gedoemd naar een andere locatie uit te zien.

Jan was de laatste jaren erg ziek en kon zelfs niet meer deelnemen aan het nog steeds bestaande “PA0AA etentje” wat wij als oud AA medewerkers nog steeds in ere houden. Het is jammer dat zo’n wijze man ons ontvallen is.

Jan was naast zijn activiteit op de lokale frequenties op twee meter, vaak actief met digi-modes op HF, waaronder PSK. Niet alleen was hij lang actief lid binnen de afdeling, ook bestuurlijk heeft hij in het verleden veel betekend voor de VERON in het algemeen.

11 november 2015 overleed Jan op bijna 84 jarige leeftijd en maandag 16 november 2015 te Oegstgeest begraven.

Namens afdeling Leiden
Jaap van Duin PA7DA, voorzitter en Jos Disselhorst PA3ACJ

 


 

OM Co Smink (PA0VP), Silent Key

IM Co Smink - PAoVPWij ontvingen het bericht dat op 26 oktober 2015 is overleden, ons afdelingslid en oud-bestuurslid OM Co Smink (PA0VP).

Wij herinneren ons Co als een rustige man, die eerst goed luisterde en dan zijn zegje deed. Vele jaren was hij een trouwe bezoeker van de afdelingsavonden.

In zijn werkzame leven is Co onder meer Radiotelegrafist in het leger geweest. Morse kende voor hem dan ook geen geheimen. Ook zelfbouw was aan Co besteed; hij realiseerde verschillende kleine schakelingen en antenneconstructies, niet dikwijls voor de man met beperkte ruimte of een beperkte beurs.

De radiohobby heeft Co tot hoge leeftijd mogen beoefenen. Met een kleine antenne op het balkon van zijn kamer in het bejaardenhuis maakte hij nog regelmatig contact met bekenden, waar dan ook in de wereld en natuurlijk in zijn favoriete mode: CW.

Nu blijft de sleutel stil. Als afdeling moeten we de aangename en uiterst vriendelijke persoonlijkheid van Co missen.

Wij wensen de nabestaanden sterkte met het verlies.

Namens VERON Amersfoort (a03),

Koos Sportel (PA3BJV)

 


 

 Frans van den Kroonenberg, PA3ENC, Silent keyFrans PA3ENC (1)

Op 16 oktober is ons oudste lid Frans uit Arcen op 93-jarige leeftijd overleden.
Frans was een vriendelijke zeer nieuwsgierige radioamateur die op latere leeftijd in recordtijd zijn “C”-machtiging heeft gehaald.
De laatste jaren was Frans regelmatig QRV op de huisfrequentie 145.250MHz.
Zijn stijl van communiceren was altijd zeer direct en humoristisch.
We wensen zijn familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Frans rust zacht…
Bestuur & leden afdeling 31 Midden en noord LimburgFrans PA3ENC (2)

 


 

OM W.C. ‘Pim’ Niericker, PAoTLX Silent Key

8-9-1940 – 5-10-2015

PA0TLX SKPim begon zijn carrière als zendamateur in de jaren ’50 in het Nassaukwartier van den Haag, eerst illegaal met de 19-set samen met vrienden uit de buurt en o.a. met Jan-Willem, de latere PAoJWU. De radiocontacten breidden zich snel uit toen hij zijn licentie had gehaald.

In de vroege jaren ’60 werkte Pim bij Telex N.V. een firma in automaterialen (vandaar zijn suffix) en later als PR-manager bij een farmaceutisch bedrijf. Tot eind jaren ’70 was hij actief vanuit Oegstgeest, waar Pim als VRZA redactieteamlid enige komische disputen had met de bemanning van het destijds roemruchte clubstation uit de Rijnstreek, PAoRYN. In 1980 volgde Pim zijn werkgever Beecham naar Amstelveen en ging mettertijd wonen in een hoog flatgebouw vanwaar hij tot voor kort actief was op 6m , 4m en UHF.

Hij was mede-initiator van de beroemde UK-Six-Metre Group DX-pedities als 4L6PA in 1996 naar Tblisi in Georgië en in 1997 als YM7PA naar Trabzon in noord-oost Turkije aan de Zwarte Zeekust waar hij met Jan-Willem PAoJWU en Allard PE1NWL 6-meter stations in de lucht bracht in destijds ‘moeilijke’ DXCC-vakken.

Pim heeft zijn interesse in het zendamateurisme decennialang gecombineerd met functies ondermeer bij de VRZA waar velen hem nog van zullen kennen uit de periode dat hij de eigenzinnige maar sympathieke hoofdredacteur was van het blad CQ-PA. Maar ook van de technische artikelen die hij schreef en de bouwontwerpen die zowel in CQ-PA, Electron als RAM verschenen. Ook was hij coördinator van het VRZA Verkoopbureau.
Beroemd was zijn publicatie van de ‘Jubileumontvanger’ in Electron ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de VERON in 1985, een 2m-ontvanger waarvan het bouwontwerp in pakketvorm bij het VERON Servicebureau verkrijgbaar was.

De laatste jaren was Pim voornamelijk actief op 6 meter in SSB en sinds het gebruik van die band is toegestaan, op 4 meter. Vanuit zijn hoge positie op de bovenste etage van zijn flat in Amstelveen slaagde hij er in 81 landen te werken op 6 meter en was hij trots op de QSL-kaarten die evenzovele verbindingen bevestigden.

In het afgelopen jaar liet Pim’s gezondheid en vooral zijn mobiliteit na paar keer ten val te zijn gekomen te wensen over, maar dat weerhield hem er niet van nog steeds met radio actief te zijn en kenden wij hem lokaal als iemand die in de late uurtjes nog graag een QSO maakte op 70cm of op zondagmiddag op 6 meter in SSB met zijn Belgische vrienden.

Tijdens de bezoekjes die wij in de afgelopen tijd aan hem brachten was het steeds gezellig en veerde Pim weer op door de aanspraak en het persoonlijk QSO in de revalidatieklinieken, bij hem in de huiskamer of in de doorleefde shack.

Nu hebben wij afscheid moeten nemen van Pim TLX nadat hij een aantal keren in het ziekenhuis behandeld werd en een herstel niet doorzette.
Dit is het moment waarbij wij ons Pim zullen blijven herinneren als een actieve zendamateur met een duidelijke signatuur die tot het einde toe zijn hobby trouw gebleven is en altijd bereid was zijn mede-amateurs de helpende hand toe te steken.

Wij wensen Ardaline en overige familie veel sterkte met het dragen van dit verlies.

Ger Langerijs, PAoCDR

 


 

OM Eltje Veen, PA3CEE Silent Key

Eltje-Veen
Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden op 3 oktober 2015 van onze voorzitter en radiovriend

Drs. Eltje Veen PA3CEE

Eltje was een bevlogen en toegewijd zendamateur. Zijn overlijden is een groot gemis voor de afdeling Kanaalstreek.

Leden en bestuur van de VERON afdeling Kanaalstreek

 


 

OM Koert Jan Balsters, PA2KB Silent Key

Op 30 september 2015 is op 70 jarige leeftijd Koert Balsters uit Assen overleden. Koert is in 2006 na zijn pensioen begonnen als zendamateur met de call PD1KJB en in 2008 werd het PA2KB. Koert was een man met veel technische kennis. Deze kennis heeft hij veel kunnen toepassen in de radiohobby. Verzamelen en repareren van radio’s en elektronische apparaten, met name speelautomaten. Vaak was Koert op de banden met zijn dagelijkse groepje amateurs waar hij vaak schakelingen en elektronica projecten besprak en uittestte.

We zullen Koert missen.

Namens het bestuur van VERON A67 veel sterkte met dit verlies voor zijn XYL Pamela en de kinderen.

Bestuurslid Gerard Nieboer PA1AT

 


 

OM Arie Dogterom, PA0EZ, Silent Key

Arie Arend Dogterom, bij ons ook bekend als PA0EZ is overleden op 24 september 2015.

Velen wisten dat het al langer slecht ging met de gezondheid van Arie. Het komt toch altijd onverwachts.

Arie heeft veel gepubliceerd in Electron en diverse functies bekleed bij de VERON (waaronder voorzitter van de VHF-UHF commissie, lid van de WOO en lid van het hoofdbestuur) en bij de IARU. Velen van ons hebben verbindingen met hem gemaakt op de microgolfbanden, waarvan Arie menig first op zijn naam heeft staan. Ook ten aanzien van contesten en zelfbouw genoot Arie grote faam.

We zullen hem missen.

Arie Arend Dogterom, Nijmegen 4 mei 1937, Hilversum 24 september 2015.

 


 

OM Ytsen Boersma, PA3GSU, Silent Key

pa3gsuNa een ernstige ziekte is Silent Key gegaan op 20 september 2015 onze radiovriend Ytsen Boersma PA3GSU uit Gerkesklooster.
Ytsen is 70 jaar geworden.

Voor de wereld was je slechts een persoon.
Voor ons was je de wereld!

Het CQ CQ CQ this is PA3GSU zullen we niet meer horen.

Ytsen maakte graag contact met collega zendamateurs in Nederland via de vele rondes en had veel kontakten wereldwijd.

We zullen Ytsen missen op de band, maar herinneren hem als een actief zendamateur.

Afdeling A 63 wenst de familie, kinderen en kleinkinderen veel sterke met dit verlies.

Namens de afdeling
Roel Pot PD0OYF secretaris.

 


 

OM Joop de Schiffart, PA3EHY, Silent Key

pa3ehyNa afnemende gezondheid is op 30 augustus 2015 op 79 jarige leeftijd van ons heengegaan onze radiovriend Joop de Schiffart PA3EHY uit Terhorne.

As it Libben net mear giet sa ast hope hiest
As dy sa’n protte ûntnommen wurdt
Ast net mear eltse dei nei dyn bedriuw kinst
En dyn libben net mear dyn libben is
Dan komt der in tiid datst der yn berêst
Dat it ein kommen is

Joop stond aan de wieg van onze huidige repeater op 145.700 MHz wat als een zomer experiment is begonnen in 1978 toen nog bij hem thuis in Akkrum.

We herdenken joop als een gedreven zendamateur en watersportman.

Afdeling A 63 wenst de familie, kinderen en kleinkinderen veel sterke met dit verlies.

Namens de afdeling
Roel Pot PD0OYF secretaris.

 


 

OM George de Kleijn, PA0GDK, Silent Key

Op 4 augustus 2015 is ons afdelingslid George de Kleijn, PA0GDK op 65-jarige leeftijd overleden.

George was al sinds geruime tijd met vervroegd pensioen en bracht met enige regelmaat een bezoek aan ons clubgebouw, vaak met verhalen over zijn amateuractiviteiten tijdens  zijn vakanties in het buitenland en op zijn vaste standplaats op de camping in Wolphaartsdijk. Ook wist hij altijd veel te vertellen over zijn werkzaamheden bij zijn voormalige  werkgever, het Ministerie van Defensie en in het bijzonder over de luisterpost “Golf” welke inmiddels alweer sinds 27 jaar ons clubgebouw is.

De tijd tussen diagnose van zijn ziekte en overlijden was heel erg kort en het SK bericht kwam daarom voor velen van ons ook erg onverwacht.

Wij wensen zijn xyl, qrp’s en verdere familie en vrienden veel sterkte toe met dit verlies.

Namens bestuur en leden van VERON afdeling 33, Noord- en Zuid Beveland
en Schouwen Duiveland,

Coen Vermaire, PA5KM
voorzitter

 


 

OM Corné Nuijten PA7CN, Silent Key

PA7CN skCorné begon in 1976 met ham-radio in 1978 als SWL NL6795, daarna in 1979 behaalde hij zijn D-licentie met de call PD0IJM maar dat was een te klein aantal kanalen, dus hij werd in 1980 PE1FQC maar het was te weinig en Corné behaalde met 8 WPM zijn CW en werd PB0AAH. Hij haalde zijn full license CW inbegrepen in 1983 met de call PA3DBG. In 1998 werd zijn call PA7CN wat hij tot 7 juni 2015 had en afscheid moest nemen van onder andere wat met ham radio te maken had.

Tussen 1980 en 2000 is Corné ook enige tijd voorzitter van afdeling A51 geweest. Tevens was Corné netleider van PI4BOZ  in de 80-er jaren, maar ook betrokken bij de Repeater Stichting PI4BOZ. Ook met zelfbouw kon Corné uit de voeten. Laatste jaren ook actief met ATV, Programming C++ en Arduino rotor besturing en elke dag te horen op PI3BOZ.

PA7CN skHij werkte met bijna alle modes en landen maar met zijn geliefde mode CW behaalde hij op 27 januari een mijlpaal met liefst 20000 QSO sinds 1983.

Trots als hij was op het bereikte resultaat bleef hij tot de laatste dagen strijdbaar.

Corné was een OM’er die wanneer hij kon klaar stond voor een ieder.

Een Markante Persoonlijkheid heeft ons verlaten en is Silent Key.

We wensen de familie wijsheid en sterkte toe om dit verlies een plaats te geven.

… -.-

Namens Leden en bestuur VERON Bergen op Zoom (A51)

Matthé Minheere (PD1AJZ)

 


 

OM Erik Hermelink (PE2IMR), Silent Key

Op zaterdag 18 juli 2015 is overleden ons afdelingslid OM Erik Hermelink PE2IMR. We missen Erik als een regelmatige bezoeker van de Soos in Assen. Ook was hij zeer actief bij de Stichting CAMRAS, waarvan hij een van de drijfveren was.

Bij hem en zijn echtgenote Ria PA1MHF is tijdens een open dag bij ASTRON de interesse in CAMRAS ontstaan. Erik deed met veel plezier en inzet de rondleidingen, naast zijn drukke bestaan. De zogenaamde hekvertellingen aan het langskomende publiek waren helemaal Erik zijn ding. Hij en Ria zaten beide in de beveiligingscommissie tijdens de restauratie van de schotel in Dwingeloo.

Erik werd tevens enthousiast gemaakt voor de Scouting, waar trouwens Ria en hun kinderen Melanie en Ilse ook lid van waren. De JOTA bij de Scoutinggroep “De Zwervers” in Assen werd door hen weer op de kalender geplaatst.

We verliezen in Erik een gewaardeerd en actief radioamateur.

We wensen zijn echtgenote Ria, hun kinderen Melanie en Ilse en verdere familie veel sterkte en kracht toe bij het dragen van dit verlies.

Namens bestuur VERON afdeling Assen
Gerrie de Groot (PA7TT), voorzitter

 


 

OM Guus van Balen (PAoGUS), Silent Key

pa0gusMet een gevoel van verslagenheid berichten wij dat OM Guus van Balen (PAoGUS) op zondag 12 juli 2015 is overleden.

Guus is 73 jaar geworden.

Guus genoot grote bekendheid als contester op de VHF/UHF-banden en wist menige prijs te behalen.

Op vrijdag 17 juli is afscheid genomen van Guus PAoGUS in het crematorium Sneek, Harinxmalaan 1, 8602 CN te Sneek.

Correspondentie-adres:

Felie van Balen – van der Werff
Corneliusstraat 28
8602 VB  Sneek

Namens bestuur en leden van VERON afdeling Friese Meren
Wil Stilma (PE1JRA), voorzitter

 


 

OM Gert Doorn (PD0RSX), Silent Key

SK-Gert-PD0RSXOp zondag 7 juni 2015 is op 56-jarige leeftijd overleden ons afdelingslid OM Gert Doorn (PD0RSX).

De liefde voor de radiocommunicatie startte bij Gert op de 11 meter, maar met alleen 11 meter nam Gert geen genoegen: hij wilde meer. Na het succesvol afleggen van zijn examen ontving hij in 1994 dan ook zijn roepletters. Gert liet zijn leven niet door zijn handicap beheersen: hij was een doener, werkte mee aan evenementen en contesten waar hij kon. Samen met zijn beste vriend Tony en een groep luisteramateurs maakten ze succesvol hun eigen PACC-luisterstation. Trots was hij dat deze activiteit, met foto en al, in De Stad Amersfoort kwam.

Zijn grote liefde Irina haalde Gert uit het verre Rusland. Samen beleefden ze actief de radiohobby: ze gingen samen naar velddagen en ook bij het DNAT in Bad Bentheim waren ze welgeziene gasten.

Een grote wens van Gert was om samen met zijn Irina met de camper door Rusland te reizen. Dit heeft niet meer zo mogen zijn, de pijn in zijn lichaam ten gevolge van zijn handicap werd alsmaar erger en medicatie tegen de pijn hielp niet meer. Langzaam maar zeker konden de organen hun werk niet doen, waardoor Gert uiteindelijk is komen te overlijden.

Een markant man is van ons heengegaan, wij wensen zijn echtgenote Irina heel veel kracht met het verwerken van dit verlies.

Namens bestuur en leden VERON Amersfoort (a03),
Koos Sportel (PA3BJV)

 


 

OM Adriaan Willeboordse (PA0ATG ), Silent Key

Op woensdag 3 juni 2015 is OM Adriaan Willebroordse op 77-jarige leeftijd overleden.

OM Adriaan was al enige tijd ziek en moest de laatste tijd vechten tegen de steeds terugkerende ziekte.

Adriaan was vanaf het begin lid van afdeling 54 en was ook gedurende die tijd en tot het laatst aan toe actief voor onze afdeling. Zo was hij gedurende lange tijd secretaris, maar ook andere functies als QSL manager en Award manager heeft hij bekleed tijdens zijn lidmaatschap van onze afdeling. Verder was Adriaan ook call manager en QSL manager van PI4ETL en ook voor speciale roepletters was Adriaan altijd bereid de QSL en/of awards te verzorgen.

Buiten onze afdeling was Adriaan erg actief als bijvoorbeeld award manager. Denk dan aan bijvoorbeeld de Benelux DX club en de DIG. Hiervoor heeft hij ook regelmatig speciale roepletters geactiveerd.

Door de beperkte mogelijkheden voor antennes en apparatuur had Adriaan zelf een bescheiden station met verticale antenne, een korte draadantenne en QRP vermogen. Zelf genoot hij er erg vanaf om stations met zo weinig mogelijk vermogen (QRP of QQRP) te werken. Naast de vele landen die hij ondanks zijn bescheiden vermogen wist te werken was Adriaan een fervent award jager. Regelmatig zagen we dan ook aanvragen voor awards en ontvangen awards voorbij komen op de afdelingsbijeenkomsten die regelmatig door Adriaan werden bezocht.

Adriaan was ook een uitstekend CW operator en dat was dan ook zijn favoriete mode. De laatste jaren was hij ook steeds vaker actief op PSK en in phone. Adriaan deed regelmatig mee aan contesten en was dan ook regelmatig bovenaan het QRP klassement van een contest te vinden.

Tijdens de velddagen was Adriaan ook altijd aanwezig, niet alleen om QSO’s te maken maar ook om te helpen met opbouwen en afbreken. Met zijn vrouw Margje nam hij altijd trouw deel aan de bijbehorende barbecue. In de wekelijkse ronde meldde Adriaan zich bijna iedere week trouw in.

We zullen Adriaan missen tijdens de wekelijkse ronde en de afdelingsbijeenkomsten.

Wij wensen zijn echtgenote Margje, zijn zoons, schoondochter, kleinkind en zijn familie veel sterkte toe.

Namens de leden van het bestuur VERON afdeling 54.

 


 

OM Gerard Meijs (PA3AAE), Silent Key

Op 8 april 2015 is op 75 jarige leeftijd overleden OM Gerard Meijs (PA3AAE)

(Ex Radio-Officier ter koopvaardij)

Gerard was vele jaren lid van onze afdeling. Hij had een grote liefde voor communicatie in de morse code, waarbij hij gebruik maakte van de “bug”. Zijn XYL heeft hij succesvol persoonlijk begeleid om ook deze code te leren en te gebruiken.

Ook de zelfbouw stond bij hem hoog aangeschreven. Heel wat uren heeft hij besteed aan de stichting HelleMonster en het radiostation PI9HM.

Wij wensen zijn XYL Thea PA3HBP, familie en vrienden veel sterkte toe met dit verlies.

Op maandag 13 april is Gerard onder grote belangstelling begraven in zijn woonplaats Melissant.

Namens leden en bestuur van VERON afdeling Voorne, Putten en Omstreken,

Ruud Wagner (PE1HWN), secretaris

 


 

OM Frans Stevens (PA3BPT), Silent Key

Op 1e Paasdag 5 april 2015 is niet geheel onverwachts, maar toch nog plotseling, onze voorzitter Frans Stevens PA3BPT uit Oosterbeek overleden.

Frans was al heel lang lid van de VERON en sinds 20 februari 2004 voorzitter van onze afdeling. In de 90-er jaren verzorgde hij regelmatig de D-cursus en hielp radioamateurs bij hun zelfstudie.

Nadat Harley PA2TIN en Fred PE1PBZ zich bezig gingen houden met de D- en C-cursus vervulde Frans nadien regelmatig invalbeurten bij beide cursussen.

Frans beschikte over een grote parate technische kennis en etaleerde die ook in theorie en praktijk. Voor dat laatste had hij thuis een draaibank en fungeerde binnen de afdeling voor onze leden als aanspreekpunt. Hij kon met pen en papier iedereen ingewikkelde elektronica begrijpelijk uitleggen. En wie kent niet zijn gedrevenheid als ‘veilingmeester’ tijdens de jaarlijkse verkoopavonden, waarbij hij werd geassisteerd door de even gedreven Marco PA2ARG.

Frans is op vrijdag 10 april jl. in besloten kring gecremeerd nadat op donderdag de 9e afscheid van hem kon worden genomen. Een 5-tal radioamateurs hebben hierbij acte de presence kunnen geven.

Ook rondeleider Simon Wesdijk, PA2SLL heeft in de Arnhemse Ronde op 16 april jl. met een minuut stilte aandacht aan dit overlijden geschonken.

Voor onze afdeling betekent zijn overlijden een verlies aan sociale beweeglijkheid, hulpvaardigheid en niet in het minst aan zijn grote kennis.

 


 

OM Roel Arbon (PD0EHM), Silent Key

Op vrijdag 13 maart 2015 is overleden ons afdelingslid OM Roel Arbon (PD0EHM).

Direct na het behalen van zijn machtiging, vele jaren geleden, werd Roel een actieve radioamateur. Zijn kennis hield hij niet voor zichzelf: graag vertelde hij anderen over de aspecten van onze hobby. Vooral de jongere generatie had daarbij zijn aandacht. Met zijn rustige en geduldige manier van vertellen, wist hij de radiohobby als geen ander aan hen over te brengen. Bij JOTA-activiteiten, maar ook bij andere gelegenheden, was Roel van de partij en een graag geziene gast. Een betrokken amateur is ons ontvallen.

Het bestuur en de leden van de afdeling Amersfoort wensen de familie sterkte bij de verwerking van het verlies.

Namens VERON Amersfoort (a03),
Frans de Bles (PC2F), afdelingsvoorzitter

 


 

OM Leo Linders (PA0LLV), Silent Key

Op 17 maart 2015 is Leo Linders (PA0LLV) in alle rust overleden.

Op een leeftijd van bijna 97 en als houder van een machtiging voor meer dan 50 jaar, heeft hij een groot deel van de radio ontwikkelingen gezien en meegemaakt.

Hoewel hij vanaf zijn vorig QTH zeker regelmatig op de band te horen was, lag zijn hartstocht meer op het experimenteren en stond zijn soldeerbout altijd stand-by. Zijn belangstelling was zeer breed en hij kon uren vertellen over zijn mechanische ervaringen op de werf De Schelde. Ook de velddagen in de duinen eind zestiger jaren kwamen vaak naar voren.

Leo verzorgde een aantal jaren het financiële deel van onze afdeling, wat nog steeds bewaard is gebleven in zijn keurige handschrift in het oude kasboek.

De laatste jaren was Leo niet meer actief op de banden en kon hij niet meer aanwezig zijn op de afdelingsbijeenkomsten maar hij luisterde nog steeds op 2 meter vanuit het zorgappartement. Zowel de Electron als de Delta Loep las hij met veel belangstelling en hij kwam met zijn dochter nog altijd even kijken op de meeste buitenbijeenkomsten. Hij was trots op zijn radioactieve familie met twee zoons, een schoonzoon en een kleinzoon in het bezit van een licentie.

We verliezen met Leo één van de oudste radio amateurs in Nederland en in ieder geval in Zeeland.

We wensen zijn QRP’s veel sterkte met dit verlies.

Namens de leden en het bestuur van de drie samenwerkende afdelingen VERON afdeling Walcheren, VERON afdeling Vlissingen en VRZA afdeling Zuid-West Nederland,

Dan de Bruijn (PA1FZH), Voorzitter VERON afdeling Walcheren

 


 

OM Henk Bieleveld (PB0ALE), Silent Key

PB0ALE Silent KeyOp 5 maart 2015 is Henk Bieleveld (PB0ALE) overleden. Henk was vanaf 2001 een van de Hunebed ronde leiders op zondag morgen.

Henk was buiten de Hunebedronde niet vaak te horen op de banden. Wel kwam hij op de Soos avonden en heeft hij jaren de financiën met de PC geregeld op de verkoop avond. Verder heeft Henk geruime tijd in het dagelijks betuur gezeten van de VERON afd. Assen. Henk was tevens een van de beheerders en actief in packet radio (PI8CDR) en maakte deel uit van de contestgroep Middenveld gedurende de UHF/VHF phone en HF SSB velddagen. Henk was meer dan 16 jaar de spreekstalmeester van de Soos.

Namens het bestuur van de VERON afdeling A67 en de rondeleiders van de Hunebedronde veel sterkte en condoleance met dit verlies en in het bijzonder een woord van dank aan Sonja voor de verzorging en begeleiding van Henk.

 


 

OM Louis van de Nadort (PA0LOU), Silent Key

PA0LOU - Silent KeyMet grote droefenis hebben wij vernomen dat Louis van de Nadort, PA0LOU, Ridder in de orde van Oranje Nassau, op 1 maart 2015 in het ziekenhuis is overleden na een kort ziekbed.

Lou was 27 jaar lang de voorzitter van IARU Regio 1 tot zijn pensionering in 2002, en lid van de Administratieve Raad van de IARU. Hij zal gemist worden door zijn vele collega’s en vrienden.

Wij wensen zijn vrouw An, familie en vrienden veel sterkte toe met dit grote verlies.

Namens het HoofdBestuur van de VERON,
Remy Denker (PA3AGF), Algemeen Voorzitter

 


 

OM Wiebe van der Schoot (PA7WS), Silent Key

OM Wiebe van der Schoot (PA7WS), Silent KeyMet verbijstering hebben we vernomen dat 26 februari 2015 op 51 jarige leeftijd is overleden: Wiebe van der Schoot, PA7WS

Tijdens het uitoefenen van zijn (onze) geliefde hobby is hij tijdens het bouwen van een project geëlectrocuteerd wat een hartstilstand tot gevolg had. Helaas heeft het reanimeren geen succes gehad.

overlijdenskaart Wiebe PA7WS - Silent KeyWiebe heb ik tijdens de zendcursus leren kennen als een bijzonder aardige en leergierige cursist die de examenstof snel onder de knie kreeg. Hij was technisch en zijn talrijke projecten getuigen daarvan. Wiebe hoorde je niet vaak op de band en tijdens de maandelijkse bijeenkomsten zag je hem niet vaak. Wel kwam je hem vaak tegen op radiomarkten, waar hij onderdelen voor zijn projecten zocht. Hij was een echte zelfbouwer, hetgeen hem helaas noodlottig is geworden.

De leden en het bestuur van de VERON afdeling Meppel (A32), wensen zijn familie en zijn partner Jenny heel veel sterkte bij het dragen van dit zeer grote verlies.

Frits van Schubert, PA3FYS

 


 

OM Dolf Oosting (PG4X), Silent Key

OM Dolf Oosting (PG4X), Silent KeyEen fanatieke radiovriend is ons ontvallen

Op dinsdag 17 februari 2015 heeft Dolf, PG4X de seinsleutel en microfoon uitgeschakeld. Hij heeft de strijd met zijn ziekte niet kunnen overwinnen.

Hij was zeer vaak QRV tijdens zijn slopende ziekte om zoveel mogelijk verbindingen te maken en landen te werken. Dankzij de hulp van amateurs uit deze afdeling en die van A19 heeft Dolf nog een mooie mast met beam in zijn tuin te Zuidlaren gekregen. Op de zolder de apparatuur zo aangepast dat hij er goed mee kon werken. Een mooie nieuwe set ontbrak ook niet. De QSL kaarten kwamen in grote getale en deze hebben hem tot het laatst toe veel plezier gegeven.

Onze oprechte deelneming gaat uit naar de nabestaanden.

Namens de leden en het bestuur van VERON afdeling Assen (A67),

Gerard Nieboer (PA1AT)