De VERON EMC-EMF commissie

De centrale doelstelling van de EMC-EMF commissie is leden van de VERON bij te staan met het oplossen en ook het voorkomen van elektromagnetische storingen, die bij het uitoefenen van deze amateurdienst kunnen optreden. Tevens kan de commissie adviseren over milieu- en gezondheidseffecten van de elektromagnetische velden waarmee radioamateurs te maken hebben.

Daarnaast leiden wij VERON leden op door middel van een praktische EMC-cursus. Lang deze weg komen wij zo aan onze eigen VERON EMC-specialisten. Die rusten wij ook uit met een EMC koffer die verschillende materialen bevat om veldwerk op het gebied van ontstoring te kunnen doen. Daarmee proberen wij binnen iedere VERON afdeling een lokaal eerste aanspreekpunt voor EMC en EMF gerelateerde problemen te realiseren. Vele handen maken licht werk. Immers, we merken dat de trend aan meldingen van storingen helaas niet aan het afnemen is door de toename van allerlei draadloze apparatuur en het bezuinigen op ontstoring in goedkope producten.

Informatie op EMC en EMF gebied

Commissieleden

Aan deze commissie zijn de volgende personen verbonden:

Voorzitter
André Canrinus (PA3FIS)
Secretaris
Gert van Wee (PE1KJT)
Jan Janssen (PA0JMG) Guido van den Berg (PA0GMM)
Pieter de Beer (PA0PBL) Koos Fockens (PA0KDF)
Ernst Schrama (PA1JEO) Henk Emmelkamp (PA7HWE)
Jos Kamer (PA3AZX) Stijnnus Feenstra (PH9SF)
Anton Steenbakkers (PA0AST) Erwin Serlé (PE3ES)
Marcel van Dijk (PA3AUV)

Maar wij kunnen altijd extra hulp gebruiken. Dus heeft u kennis, ervaring en of interesse in de EMC en EMF problematiek binnen de radioamateur hobby? Dan zijn wij op zoek naar u. Stuur ons een berichtje met wat u wilt en kunt doen. Ook specifiek voor redactioneel werk (wat echt een flinke uitdaging is met EMC materie) zoeken wij nog assistentie.