De praktijk van storing tot oplossing

Praktijk situaties - van storing tot oplossingVia onderstaande doorverwijzingen willen wij een aantal zeer gedetailleerd uitgewerkte praktijk situaties van radio storingen tonen. Echter, daar hoort wel een stukje broodnodige voorkennis bij. Vandaar ook de volgende “waarschuwing” die u als lezer van al deze technische rapportage serieus in het achterhoofd moet houden:…

Waarschuwing aan alle lezers

De volgende artikelen kunnen op de niet-radioamateur overkomen als een bizarre mix van zwarte magie en alchemie door een geheim genootschap. Niets is minder waar. Het is uitsluitend een combinatie van stevige natuurkunde en pittige wiskunde, voornamelijk in het elektrotechnische bereik. En dat alles geheel vrijwillig als uitdagende hobby uitgevoerd door een groep enthousiaste en zeer kundige VERON radio amateurs.

Echter, dit zijn niet zo maar radio amateurs; het zijn echte praktijkgerichte EMC-specialisten. Dus zelfs doorgewinterde radio amateurs kunnen wel eens de nodige moeite hebben met het lezen en begrijpen van de hieronder beschreven materie. Dus de draad kwijt tijdens het lezen? Dat ligt niet aan u! Het is echt heel complex en diep technisch. En daarnaast ook nog eens erg lastig onder woorden te brengen. Zelfs ervaren radio amateurs zullen regelmatig even het nodige moeten opzoeken om niet het spoor bijster te raken.

Situatie 1: Storing door zonnepanelen (PV installaties) in Amersfoort

Naschrift

Spoedig zullen er meer praktijksituaties aan bovenstaande lijst worden toegevoegd. Maar u begrijpt, zeker na het bekijken van bovengenoemde eerste situatie teksten, dat het best wel een flinke klus is om dergelijk materiaal publicatie klaar te maken. Affiniteit met de radio hobby en EMC/EMF problematiek, en ook nog eens talenten als auteur? Dan kunnen wij uw hulp goed gebruiken. Schrijf een open sollicitatie aan de EMC-EMF Commissie.