Het VERON Pinksterkamp is echt voor het gehele gezin

VERON Pinkster Kamp (VPK)

Vossenjacht tijdens het VERON Pinksterkamp

Het VERON Pinksterkamp (VPK) is een combinatie van kamperen, buitenlucht, ontspanning, gezelligheid, activiteiten en radio amateurisme. Er is geen verplichting om aan de verschillende onderdelen mee te doen. Voor elk wat wils dus. Ook voor die familieleden die echt geen affiniteit met de radio hobby hebben.

Aankondigingen en nieuws over het hele VERON Pinksterkamp vind je in de Electron en de meest actuele status op de speciale website vpk.veron.nl.

Het ontstaan van het VPK

Het is ooit begonnen omdat wat radioamateurs dachten dat het wel eens leuk zou kunnen zijn om met je spullen “in het veld” te gaan staan. Bij de eerste kampen (vanaf 1966!) had dat nog wat meer voeten in de aarde omdat de meeste radio-apparatuur nog werkte met buizen en veel omvangrijker en zwaarder was dan de spullen van vandaag. Maar ze lieten zich daardoor niet uit het veld slaan en augustus 1966 werd het eerste radiokamp georganiseerd.

Evolutie van het VPK

Gaandeweg ontwikkelde zich dit kamp tot het huidige VERON Pinksterkamp. In 1981 werd voor het eerste de roepnaam PA6VPK gebruikt. Tot die tijd werd de algemene VERON evenementen roepnaam PA6AA gebruikt. Het VPK blijkt een uitstekende gelegenheid om ook eens je familie mee te nemen en gewoon een gezellig lang weekeinde met elkaar door te brengen. Je hoeft geen “radioactiviteit” te ontplooien, maar het mag wel.

Het VPK nu

Nu 50 jaar later komt nog steeds een enthousiaste groep zendamateurs bij elkaar voor een actief kampeer weekend. Onder de vlag van de VERON worden mobiele antenne systemen uitgeprobeerd,  sport en spel en een gezelligheid samen gevoegd in een bosrijke omgeving. Alle spel activiteiten zijn open voor de toevallige voorbijganger en andere camping gasten. Kom gewoon eens kijken of neem meteen de tent mee.