Alleen, of samen met anderen, leren voor de N- of F-registratie

Na de cursussen volgt het examen.Om radioamateur te worden moet je een examen afleggen voor de Novice (N) of Full (F) registratie. De meerkeuze examenvragen gaan merendeels over radiotechniek en regelgeving, zaken die niet iedereen direct onder de knie heeft.  Er zijn dan ook uiteenlopende manieren om voor het radioexamen te leren.

Zo zijn er verschillende VERON afdelingen actief met lokale cursussen voor de N- en F-registratie, waar je samen met anderen in groepsverband kunt leren voor het examen. Deze opleidingen worden door ervaren radioamateurs gegeven. Dat kan zijn in het clubgebouw van de desbetreffende VERON afdeling of ook zelfs bij de cursusleider thuis. Sommige cursusleiders begeleiden cursisten ook persoonlijk. Mogelijk geeft de lokale VERON afdeling in jouw buurt regelmatig cursussen, of is er een ervaren radioamateur in de buurt die je kan helpen. Kijk op het overzicht van onze afdelingen en zoek vrijblijvend contact om te horen wat mogelijk is.

En een handicap hoeft helemaal géén belemmering te zijn om voor een N- of F-registratie te studeren. Onze Commissie Gehandicapte Radioamateurs (CGR) ondersteund met aangepast cursusmateriaal en zelfs met aangepaste examens.

Cursusboek N-examen

Voor dit alles hebben ervaren VERON leden cursusboeken voor de N- en F-examenstof geschreven en deze zijn tezamen met de nodige oefenexamens in boekvorm beschikbaar. Bekijk het aanbod van deze boeken in onze VERON webshop (met speciale prijzen voor VERON leden). En met vragen over dit cursusmateriaal helpt onze Commissie Opleiding Zendexamens (COZ) je graag verder.

Maar het is ook mogelijk om online te studeren en te oefenen. Hiervoor zijn momenteel twee organisaties via TeamSpeak actief. TeamSpeak is een software pakket waarmee cursisten en docenten online met elkaar kunnen communiceren.

  • DLZA – Digitale Leeromgeving Zend Amateurs (*)
  • IWAB – Iedereen Wordt Alsmaar Beter (*)

* = DLZA en IWAB zijn geen activiteiten van de VERON. De VERON is dan ook niet verantwoordelijk voor de aangeboden cursussen en het ter beschikking gestelde lesmateriaal.