VERON Jeugd en jongerencommissie

De VERON Jeugd en jongerencommissie - van en voor jongeren in de radio hobbyDe Jeugd en jongerencommissie heeft als doel het informeren, enthousiasmeren en stimuleren van de jeugd. Onder andere door knutseldagen. Worden er activiteiten ontplooid om met onze radio hobby jongeren te bereiken? Dan kan de Jeugd en jongerencommissie ondersteunen met raad en daad!

De VERON  is op zoek naar meer jonge leden. Wij willen graag dat 10% van de leden jonger dan 18 jaar is. Een niet geringe opgave! Wij proberen de jeugd vooral te bereiken via scholen. Met name via het basisonderwijs. Maar ook via naschoolse opvang. Zodoende vormen de docenten ook een doelgroep van ons.

Scholen bieden graag ruimte voor uitleg over techniek. Daarin kunnen wij radioamateurs voorzien door het met name over radiotechniek te hebben. Het bezoeken van scholen en het geven van “gastcolleges” vraagt echter wel om een goede organisatie. Om scholen voor uitleg over elektronica in het algemeen en onze radio hobby in het bijzonder te interesseren, willen wij elke afdeling toerusten met vrijwilligers, informatie en materialen (o.a. bouwprojecten) om dit te realiseren.

Hulpmiddelen voor VERON afdelingen

Zelfbouw is voor de jeugd vet cool!Jeugd en jongerencommissie is hard bezig om hulpmiddelen te verzamelen. Daarmee kunnen de afdelingen die aan jeugdbeleid (gaan) doen worden ondersteund. Denk aan PR-materiaal, waaronder een jeugd DVD, bouwkits en een praktische wegwijzer “hoe kom ik een school binnen?

Er wordt een lijst van bouwpakketten samengesteld die door jongeren “gegarandeerd nabouwbaar” en goed gedocumenteerd zijn. Ook wordt er aan jeugd-nieuwsbrieven naar de VERON afdelingen gedacht.

Tenslotte zal sterker worden aangehaakt bij “Weekend van de Wetenschap” (voorheen “Oktober Kennismaand” en “WetenWeek“), “Week van de Techniek” en “Kids Day“. Wij zijn dit binnen de Jeugd- en jongerencommissie nu aan het opbouwen aan de hand van “best practices”. Met name uit het noorden en oosten van het land.

Contact met de Jeugd en jongerencommissie

De radio hobby is ook voor meisjesHeeft u informatie over jeugd gerelateerde activiteiten? Laat het ons weten! Ook wanneer u denkt geen verdere ondersteuning vanuit de Jeugd en jongerencommissie nodig te hebben. Wij blijven graag op de hoogte van alles wat er omtrent de jeugd wordt gedaan. En wij kunnen er desgewenst meer bekendheid aan geven.

Zoekt u informatie over, of hulp met jeugd gerelateerde activiteiten? Dan zijn wij er altijd voor u! Laat ons weten hoe en wanneer wij kunnen assisteren. Gebruik voor alle contact met de Jeugd en jongerencommissie het onderstaande contactformulier.

Help de Jeugd en jongerencommissie

Interesse gekregen om ons te assisteren? Wordt dan ook lid van onze commissie! Wij kunnen alle hulp gebruiken. Immers, vele handen maken licht werk. Neem hiervoor gelijk contact op met ons via bovenstaand e-mail adres.

De leden van de Jeugd en jongerencommissie

Hendrik Dijkstra
PA0HDI
Voorzitter
Secretaris, vacature
Vincent Luiten
PC2Y
Lid,
Joeri van der Waal
PD0W
Lid

Ons contactformulier

  • LET OP! Zorg dat u de juiste commissie selecteert waar u het bericht heen wilt sturen.
  • Toegestane bestandstypen: zip, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees onze privacy policy.