Op 1 en 2 oktober 2016: Weekend van de Wetenschap

Weekend van de WetenschapHet Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 1 en 2 oktober 2016 beleef je live wetenschap & technologie. Kom backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea op meer dan 200 locaties in heel Nederland.

Dit jaarlijks Nederlands wetenschapsevenement heette voor 2012 “Oktober Kennismaand” omdat het plaats vond in de maand oktober. En deze Oktober Kennismaand is weer de opvolger van de tot in 2007 georganiseerde “WetenWeek“.

Het is een activiteit van Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie. Doel van het evenement is om een breed publiek, en vooral ook de jeugd, kennis te laten maken met wetenschap en techniek. Veel (onderzoeks-)instellingen, bedrijven, universiteiten, Science centra en sterrenwachten zetten hun deuren open voor publiek, en organiseren activiteiten zoals rondleidingen, workshops, debatten en lezingen. Het evenement heeft elk jaar een ander thema.

Doe mee met het publieksonderzoek “Zicht op licht”!

Nederland wordt steeds donkerder. De straatverlichting gaat ’s nachts steeds vaker uit en veel mensen hebben met minder licht moeite met functioneren. Maar hoe ervaar jij dit? Op welke plekken zie je goed en op welke niet? Is jouw omgeving te donker?

In het onderzoek ‘Zicht op Licht’ onderzoeken wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) hoe donker het ’s avonds buiten is en hoe goed men hierin functioneert. Met een interactieve app is binnen een paar minuten te meten hoe donker het bij jou in de buurt is en hoe je dit ervaart. Lees hier meer.