VERON afdelingsbladen met lokaal nieuws

VERON afdelingsbladenDe VERON geeft niet alleen het maandblad “Electron” uit. Nagenoeg alle afdelingen geven ook eigen (lokale of regionale) publicaties uit. Soms alleen op papier voor de afdelingsleden. Maar steeds vaker ook in elektronisch formaat. En door deze PDF publicaties is het mogelijk het materiaal ook buiten de eigen regio te verspreiden. Hieronder een (alfabetische) lijst met VERON afdelingsbladen en de verwijzing naar daar waar het materiaal op de afdelingswebsite te vinden is.

A51 PI4BOZ-bulletin

Een uitgave van VERON-afdeling Bergen op Zoom (A51). Het PI4BOZ-bulletin wordt wekelijks gepubliceerd en bevat interessante onderwerpen voor zowel zend- als luisteramateurs. PI4BOZ is de afdelingscall van A51.

’t Geruis

Een uitgave van VERON afdeling Amersfoort (A03). ’t Geruis wordt sinds 1977 uitgegeven en zijn allemaal in PDF-formaat te lezen. (niet gekopieerd, maar opnieuw opgemaakt) U kunt ze, plus alle nieuwsbrieven, telexbulletins en meer on-line lezen.

Amstelstraler

Een uitgave van VERON afdeling Amstelveen (A02). De Amstelstraler verschijnt 4x per jaar en wordt bezorgd rond de 1e van de maanden maart, juni, september en december. Amstelstraler is ook in elektronische vorm (PDF) beschikbaar.

BRAC-nieuws

Een uitgave van VERON afdeling ‘s-Hertogenbosch (A25). Het blad is al met haar 45e jaargang bezig, en het verschijnt iedere maand met een ruime variatie aan onderwerpen, beide technisch en niet-technisch.

Convo

Een uitgave van VERON afdeling Zaanstreek (A46). Het verschijnt maandelijks, met uitzondering van de maanden juli en augustus. Verspreiding vindt plaats via het web en per e-mail als aangehecht bestand indien u als lid dat aangeeft.

CQ Friese Wouden

Een uitgave van VERON afdeling Friese Wouden (A63). Van 1986 t/m 2004 uitgebracht als een eigen periodiek. Na een periode van “Convo’s” wordt sinds 2008 CQ Friese Wouden opnieuw uitgebracht.

Deltaloep

Een uitgave van VERON afdeling Walcheren (A44), VERON afdeling Vlissingen (A55) en VRZA afdeling Zuid-West Nederland. Deze drie samenwerkende afdelingen geven het blad maandelijks uit en het is sinds 2008 in PDF formaat te lezen.

Flevo Rondstraler

Een uitgave van VERON afdeling Flevoland (A41). Deze Flevo Rondstralers worden al heel wat jaren uitgegeven, en ze zijn sinds 2002 ook als PDF bestand te downloaden en/of on-line te lezen.

Ham Nieuws

Een uitgave van VERON afdeling Alkmaar (A01). Het blad wordt in haar huidige vorm sinds 2002 uitgegeven. De jaren daarvoor heette het blad “EVA Nieuws”, waarbij “EVA” voor “Electronica Vereniging Alkmaar” staat.

HAMNews

Een uitgave van VERON afdeling Nieuwegein (A29). Het blad wordt sinds 1984 ononderbroken uitgegeven. Via de link onderaan de HAMNews pagina is het volledige archief van HAMNews terug te lezen.

Hunsotron

Een uitgave van de VERON afdeling Hunsingo (A60). Het PDF-blad verschijnt elk kwartaal en staat ook op de website van de afdeling. Eerder verschenen nummers vindt u daar ook.

Leids Nieuws

Een uitgave van VERON afdeling Leiden (A28). Het blad wordt sinds 1973 uitgegeven. En de uitgaves zijn de afgelopen jaren ook in PDF formaat beschikbaar.

MeppelBulletin

Een uitgave van VERON afdeling Meppel (A32). Klik deze link en klik vervolgens op “meppelronde” in het menu aan de linkerzijde van de pagina. Vervolgens is rechts het volgnummer van het bulletin te klikken.

Nieuwsbrief

Een uitgave van de VERON afdeling Waterland (A56). De nieuwsbrief wordt maandelijks uitgegeven en de edities vanaf 2009 zijn in PDF formaat te downloaden en lezen. Klik op Nieuwsbrief in het menu.

PI4GAZ Bulletin

Een uitgave van VERON afdeling Gouda (A17). Met een indrukwekkende historie sinds 1988, en nu dus al richting de 900 exemplaren!!! Klik deze link en klik vervolgens op “PI4GAZ” in het menu bovenaan de pagina.

Radio Nieuwsflits

Dit het maandelijkse informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren (A62). Het is de opvolger van CQ FM Nieuws.

RAZzies

Een uitgave van VERON afdeling Zoetermeer (A64). Een maandblad met technische rubriek, aandacht voor starters en historische apparatuur. Wilt u het blad op PDF formaat lezen dat kan ook. RAZzies is speciaal opgemaakt om te kunnen lezen op tablets.

RCKML Magazine

Een uitgave van VERON afdeling Kennemerland (A20). Tot 2011 had onze afdeling een gedrukte nieuwsbrief onder de naam ‘HotLines Magazine’. Nadat we zijn gaan samenwerken met de onafhankelijke club RCK (Radio Club Kennemerland) maken wij een gezamenlijk PDF nieuwsbrief onder de naam ‘RCKML Magazine’. Uitgave is 2 á 3 per jaar.

SRA Bulletin

Een uitgave van VERON afdeling Schagen (A57). De edities vanaf 2002 zijn in PDF formaat verkrijgbaar. Klik hiervoor op deze link en klink vervolgens op “SRA Bulletin” in het menu boven in beeld.

Twentebeam

Een uitgave van VERON afdeling Twente (A40). Twente Beam is een maandblad en de edities vanaf 2004 zijn in PDF formaat te downloaden en lezen. Oudere Twentebeams zijn ook nog, maar alleen via e-mail verkrijgbaar.

Varicon

Een uitgave van VERON afdeling Helmond (A53). Aanvankelijk verschenen onder de naam VARIAC maar sinds 1990 is daar verandering in gekomen. De advertenties zijn verdwenen en de naam is geworden wat hij nu nog steeds is: VARICON. Dit is een afkorting van VARIabel CONvo.

VHWN (VERON Hoekse Waard Nieuws)

Een uitgave van VERON afdeling Hoekse Waard (A52). De VHWN verschijnt elke maand kort voor de verenigingsavond. Het bevat activiteiten, nieuwtjes, wetenswaardigheden en bijzonderheden van onze  bijeenkomsten, leden en belangstellenden.

Nieuwsbrief PI4HAL

PI4HAL brengt regelmatig een nieuwsbrief uit. Deze staat aangekondigd op de website van PI4HAL op de nieuwspagina.

Ontbrekende VERON afdelingsbladen?

Ontbreken er nog VERON afdelingsbladen aan bovenstaande lijst? Geef dit door aan de webredactie!