Silent Key tekening van Dick Kraayveld (PA3ALM)Overlijdensberichten van de afgelopen 3 maanden

Overlijdensberichten kunt u aan ons doorgeven via het contactformulier. Daarmee informeert u niet alleen onze ledenadministratie. Maar ook de redacties van onze verenigingszender PI4AA, ons Electron magazine en onze website. Daarmee kunnen wij het overlijden op passende wijze delen via onze media.

Zoekt u oudere overlijdensberichten?

Deze zijn terug te vinden op de 20092010201120122013201420152016, 20172018, 2019, 2020 en 2021 pagina’s.

 

 


OM Eabele Dillema (NL13943) Silent Key

Op 19 februari 2021 is overleden OM Eabele Dilemma in de leeftijd van 54 jaar.

NL13943_sk

OM Dillema in 2011 gefotografeerd door de Leeuwarder Courant

Eabele was geheel verlamd onder het niveau van het hoofd, al sinds zijn vierde jaar. Alle handelingen die hij verrichtte, stuurde hij aan met zijn gezicht. Hij reed in een ingenieuze rolstoel die speciaal voor hem vervaardigd was. “Ik weet wat ik nodig heb en wat ik op mijn stoel wil hebben en Revalidatietechniek doet de uitvoering. Zij geven vorm aan mijn wensen.”

Hij moet veel doorzettingsvermogen hebben gehad want volgens een artikel in de Leeuwarder courant vertelde hij enthousiast over één van zijn grootste hobby’s; radiografische modelbouw: “Ik ben gek op modelbouw. Ik zet van alles in elkaar. Van autootjes tot vliegtuigen, ik houd van techniek. Ik maak alles met schroeven vast. Ik denk dat ik één van de weinigen ben die met zijn mond kan schroeven, boren en solderen,” lacht hij. De Leeuwarder Courant vond het ontzettend indrukwekkend waartoe Eabele in staat was. Hij reed soepel door zijn ruime woonkamer en liet dan trots zijn werkkamer vol elektronica en muziekinstallaties zien en praatte nuchter over zijn handicap.

Hij was pas sinds kort lid van onze afdeling en woonde in Friesland. We dachten even dat hij bij de verkeerde afdeling zat omdat Westfriesland nu een keer niet in Friesland ligt. We hebben hem 1 keer gezien. Hij werd gebracht in een rolstoel en zat aandachtig naar de lezing te luisteren. Wij hoorden toen zijn zuurstofvoorziening.

We wensen zijn naasten veel sterkte met het verlies van deze bijzondere man.

Namens het bestuur van Afdeling A45 Westfriesland.
Frits Brouwer PE1GRJ
Voorzitter


OM Gijs Lamsvelt (PF1GL) Silent Key

Op 11 februari 2021 is onze lid Gijs Lamsvelt overleden op 76-jarige leeftijd.

Gijs was een amateur die je lokaal niet vaak hoorde, op de HF banden was hij veel actiever met name als hij op zijn schip Cordelia QRV was; hij had daar een achterstag als antenne. Helaas heeft hij een paar jaar gelden Cordelia verkocht tot zijn verdriet. Toen kon hij wel meer tijd besteden aan zijn andere hobby’s zoals de radio hobby maar ook zijn motor, een Ducati Monster; ook was hij bezig zich de morsetaal machtig te maken verder speelde hij graag met de modelspoorbaan.

Gijs was een sportief mens: naast zeilen, roeien en tennissen, was hij een uitstekende schaatser die de tocht der tochten heeft gereden en skiede hij graag zowel in de Alpen als helikopter skiën in Canada. Gijs was de laatste tijd ernstig ziek. Beste Gijs wij gaan je zeer missen, bij de etherverbindingen, bij de spoortreintjes, en bij het goede gesprek. Je was aimabel en vriendelijk, een Heer. Jij hebt zeker van het leven genoten en wij van jou. Jij bent nu een Silent Key. Silent, maar niet vergeten.

Wij wensen de familie veel strekte toe bij de verwerking van dit zware verlies.

Namens de Gooische zendamateurs:
Klaas PH1UW
Peer PA0PBT
Salo PE1IYR


OM Paul van der Steeg (PE1HLZ) Silent Key

De schakel is verbroken, de lege plaats een feit.
Verdriet, vermengd met dankbaarheid, want …. jij hoorde er zo bij.

PE1HLZ_skOns bereikte het bericht dat op 10 februari 2021 ons afdelingslid Paul van der Steeg (PE1HLZ) op 72 jarige leeftijd is overleden.

Na een lange periode van ziek zijn, waarbij hij steeds opgewekt en levenslustig is gebleven, is toch nog onverwachts een einde aan zijn leven gekomen.

De laatste wil van Paul was om zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap. Door zeer strenge Corona-maatregelen kan hier niet aan voldaan worden. Daar dit niet de bedoeling was, is besloten om een crematie in stilte te laten plaats vinden. Deze heeft plaatsgevonden op woensdag 17 februari 2021 om 09.00 uur.

Wij wensen zijn vrouw Joke veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Namens de leden en het bestuur van de VERON afd. Centrum (A08),
Richard Jannes (PD3RFR), secretaris.


OM Jan Witvoet (PAØJWZ) Silent Key

PA0JWZ_skMaandag 8 februari bereikte ons het trieste bericht dat op zaterdag 6februari 2021 oud-bestuurslid van Veron afdeling Twente OM Jan Witvoet PA0JWZ was overleden.


In zijn roepletters zijn zijn initialen verweven met als toevoeging de Z van Zwartsluis, de plaats waar hij in 1945 geboren is. Jan haalde in 1965 zijn C-licentie en in 1977 slaagde hij voor zijn cw examen waardoor hij zijn A machtiging kreeg.

Jan heeft in de periode 2002 tot 2006 deel uitgemaakt van het bestuur van de afdeling Twente. Als penningmeester, was hij recht door zee en werkte hij zeer nauwkeurig. Ten gevolge van zijn accuraat werken viel het hem op dat de gasrekening altijd aan de hoge kant was hetgeen hij toch niet helemaal vertrouwde. Hij nam contact op met de leverancier en na heel wat telefoontjes en metingen door het gasbedrijf kwam naar voren dat de gasmeter niet goed werkte. Daarna waren de rekeningen in orde. Dat was Jan. In die periode zorgde Jan ook voor adverteerders in ons afdelingsblad Twente Beam.


PA0JWZ_rouwkaartTijdens de bestuurswisseling in 2006 is Jan teruggetreden als penningmeester en advertentie manager en is hij door de Martin PE2MGA in het zonnetje gezet. Jan ontving een aandenken waarmee hij bedankt werd voor zijn jarenlange inzet voor de afdeling. Na zijn afscheid ben ik het contact met hem verloor. Maar ik weet dat hij actief op HF was waar zijn interesse naar uitging en soms bezocht Jan de afdelingsavonden.

Ondanks zijn voorliefde voor de morsecode en kortegolf, was experimenten Jan niet vreemd. Afgelopen jaar kwam de QO-100 in het vizier en begon hij zich daarover in te lezen. Samen met OM Lex PH2LB heeft hij diverse experimenten gedaan om tot een volwaardige QO-100 up en downlink installatie te komen. Dat hij, toen het eenmaal allemaal klaar was, niet alleen spraak maar ook zijn geliefde morsecode gebruikte voor met maken van verbindingen over deze satelliet was dan ook te verwachten. De stapel QSL-kaartjes die klaarliggen om af te geven te worden bij de regionale QSL-manager, bewijzen dan ook dat hij er ook veel plezier aan had. Helaas zullen er geen nieuwe QSO’s gemaakt meer worden en er zullen geen nieuwe QSL-kaarten worden geschreven.


.— .- -. / .–. .- —– .— .– –.. / … -.-
Jan PA0JWZ SK.

Wij wensen XYL Ketie en allen die Jan liefhebben heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Namens het bestuur en de leden van de VERON-afdeling A40 Twente
Remy F.G. Denker PAøAGF, oud-voorzitter van de Afdeling Twente.
Lex Bolkesteijn PH2LB, lid van de afdeling Twente en vriend van Jan.


OM Arthur Sietsma (PA2AJS) Silent Key

Arthur PA2AJS is jarenlang een actief lid van afdeling Eindhoven geweest. Velen amateurs zullen hem nog herinneren in zijn rol als acteur en regisseur in diverse ATV uitzendingen van CQlinair of
als de bouwer van een zelfbouw all-mode transceiver voorzien van een fase wiel VFO.

Maar  daarnaast is hij ook jarenlang de drijvende kracht achter de gesproken Electron geweest. Zo verdeelde hij proefdruk over diverse amateurs in de regio die die stukken in moesten lezen waarna deze in zijn hier speciaal voor gemaakte audio studio samengesteld werden tot de gesproken Electron voor onze slechtziende mede amateurs. Hij heeft jaren lang fanatiek meegedaan bij JOTA Roosevelt-groep. In verband met zijn afnemende gezondheid was hij de laatste jaren niet meer
actief.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Els, familie en vrienden,
wij wensen hen veel sterkte toe.

Namens leden en bestuur van de VERON afdeling Eindhoven
Joris Vrehen, PE1GLX
Secretaris


OM Bert Visser (PBØAJF) Silent Key

Op 19 januari 2021 is onze oud-voorzitter, Bert Visser PB0AJF overleden.

Bert is PB0AJF_skvele jaren voorzitter geweest van de afdeling 23 Den Helder.
Naast het voorzitterschap was Bert de drijvende kracht in de afdeling. Inkopen, schoonmaken, dakdekken, timmerwerken reparatie van de trancievers, recyclen van componenten, cursusleider, morse-cursist, antennebouw…. Bert was erbij.
Zijn deelname aan de PACC is binnen de afdeling berucht. Door zijn onontkoombare positieve (luidruchtige) aanwezigheid.

Veel amateurs in de kop van Noord-Holland zijn door Bert onderwezen in de mirakelen van de hobby. Als oud-hoofd technische dienst binnen de koninklijke marine was Bert gedreven in de in en outs van stoomturbines tot elektronica.

Bert is onderscheiden voor zijn werk binnen de vereniging met de gouden spelt en is, mede voor zijn verenigingswerk, koninklijk onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Soms is een leegte niet te vullen… Wij zullen Bert missen…

Namens het bestuur en de leden van de VERON afdeling A23 Den Helder
Richard Koopman PA3FLW


OM Gerrit Wolbers (PAØGWO) Silent Key

Gerrit is 14 januari j.l. op 84 jarige leeftijd overleden.

PA0GWO_skHij had levenslang een brede belangstelling voor techniek. Tijdens zijn opleiding Elektrotechniek aan de HTS vond hij dat er te weinig aandacht was voor elektronika. Daarom besloot hij in 1956, tesamen met enkele studiegenoten, het examen radiozendamateur te gaan doen. Hij werd een aktief zendamateur en heeft, met succes, deelgenomen aan meerdere contests. Gerrit heeft in diverse Philipsfabrieken leiding gegeven aan de Elektronische Bedrijfsmechanisatie waardoor er niet veel tijd over bleef voor de hobby.

Na zijn pensionering in 1990, heeft hij de hobby weer actief opgenomen en een moderne transceiver en een antennemast met driebanden beam aangeschaft. Het maken van DX verbindingen boeide hem. Hij had wekelijks een sked met collega’s in Canada en Zuid-Afrika. Ook met collega’s rond Eindhoven en elders in Nederland hield hij regelmatig contact. Hij was een vaste bezoeker van de verenigings-avonden.

Hij was een zelfbouwer in hart en nieren en heeft ook meegedaan met antenne-experimenten, een antenne-analyser gebouwd, stralingsdiagrammen gemeten en met bijzondere aanpassingen geëxperimenteerd.
Toch was hij een bescheiden man die zijn brede ervaringen op de achtergrond deelde.
Wij zullen Gerrit missen !

Wij wensen zijn XYL Roelien en verdere familie veel sterkte toe.

Namens de leden van afdeling 13, Eindhoven.
Frans van Empel PA0FVE


OM Ko van der Zee (PDØZEE) Silent Key

Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van ons gewaardeerde afdelingslid Ko van der Zee, PD0ZEE.

PD0ZEE skKo was reeds lange tijd lid bij A08/Centrum, maar volgde pas op latere leeftijd de cursus Novice binnen onze afdeling. In november 2016 slaagde hij voor het examen en daarna was hij regelmatig te horen op de amateurbanden en experimenteerde er op los. Ko was altijd een graag geziene bezoeker op de clubavond in Utrecht. Hij was altijd in voor een praatje onder het genot van een kop koffie. Erg groot was dan ook de schok bij een ieder toen er bij toeval longvlieskanker werd ontdekt.

Toen in maart door corona het clubhuis werd gesloten, startte als alternatief voor het babbeltje aan de bar de Utrechtse Radioronde op de dinsdagavond. Ondanks dat Ko door de medische behandelingen vaak zeer vermoeid was en veel pijn had, hield hij vol en meldde zich bijna wekelijks in de ronde als deelnemer. Hij vertelde dan zijn belevenissen op gebied van de radiohobby. Maar ook was hij open over zijn ziekte en de behandelingen die hij onderging. En als hij niet aanwezig kon zijn of als hij voortijdig moest afzwaaien, dan kregen we een berichtje via de groepsapp.

Op 30 november vertelde Ko in de ronde dat hij was uitbehandeld en slechts de pijnbestrijding nog tot de mogelijkheden behoorde. Op 29 december was Ko voor het laatst in de ronde aanwezig. Zijn vaste uitje op de dinsdagavond. Ko heeft 38 van 42 gehouden rondes in 2020 meegedaan. Afgelopen vrijdag liet Ko mij persoonlijk weten dat er steeds meer van zijn lichamelijke functies uitvielen en de medicatie de pijn niet meer kon bestrijden.
De enige wens die Ko nog had was dat hij vredig kon inslapen. In ons laatste gesprek vroeg Ko mij om zijn wens in de ronde te delen met de aanwezigen. En ook dat hij ons, zijn radiovrienden, nooit zal vergeten. Hij heeft veel plezier beleefd aan de radiohobby. Maar ook genoot hij van de gezelligheid onderling en de saamhorigheid van de afdeling. Dankzij de radioronde heeft hij tijdens zijn ziekte steeds weer fijne momenten gehad.
De laatste wens van Ko ging dinsdag 12 januari in vervulling. Ko is vredig ingeslapen op 75-jarige leeftijd en zoals hij dat zelf zei heeft hij deze wereld verlaten.

Dankbaar dat wij hem nog zolang in ons midden mochten hebben, wensen wij zijn XYL Marja, de kinderen en naaste familie veel sterkte met het verlies.

Namens het bestuur en de leden van de VERON afdeling A08/Centrum,
Richard Jannes – PD3RFR, secretaris


OM Geert Grooten (PAØKM) Silent Key

Op zaterdag 9 januari ontvingen wij het bericht dat ons afdelingslid Geert Grooten (PA0KM) was overleden. Geert overleed op 6 januari 2021 na een kort ziekbed.

Geert is jarenlang lid geweest van de afdeling A26. Geert was nooit erg aanwezig en trad niet op de voorgrond, maar hij was een zeer gezellig mens in onderling qso.

Waar je hem ook tegen kwam, hij stond altijd wel met bekenden te praten, was het niet op de bijeenkomsten in Schuinesloot, dan wel op de radiomarkten of via de frequentie. Hij mocht graag praten, ook op de 2 meter was hij vroeger veel te horen. En op 80 meter met zijn vrienden op zondagmorgen in qso.

Ook op vakantie had hij vaak wat bij zich om met zijn vrienden te praten via de frequentie. Zelfbouw mocht hij ook graag doen.

Doordat zijn gehoor en later ook zijn ogen minder werden, was het lastig om op afdelingsavonden de dingen te kunnen volgen. Vandaar dat hij ook niet meer op de afdelingsbijeenkomsten kwam.

Als je bij hem op bezoek kwam, moest je altijd voordat je wat ging doen eerst bijpraten over alles. En als je weer weg wilde, gebeurde het zelfde tot aan de auto.

Hij hield zeer van gezelligheid, eten en wat drinken en genoot van het leven toen hij het nog kon.

Moge Geert rusten in vrede

Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte toe om dit verlies te kunnen verwerken.

Namens het bestuur en leden van de VERON afdeling Hoogeveen
Henk Kremer (PD0K)
Secretaris


OM Geert Grooten (PAØKM) Silent Key

Tot onze droefenis bereikte ons het bericht dat Geert Grooten, PA0KM, op 6 januari is overleden in de leeftijd van 85 jaar.

Geert was een van de oprichters van onze afdeling in 1956 en was jaren lang een zeer gewaardeerd lid van de afdeling Emmen (later Zuid-Oost-Drenthe, A11). We verliezen hiermee een fijne amateurcollega.

We wensen Dinie en ander familie sterkte met dit grote verlies.

Albert, PA0ABE,
Voorzitter afdeling Zuid-Oost-Drenthe


OM Jan Ottens (PAØSSB) Silent Key

PA0SSBWe ontvingen van de familie van Jan het bericht dat hij de strijd heeft moeten staken.
Na een kort maar hevig ziekbed is hij op maandag 4 januari op 79-jarige leeftijd overleden.

Jan was door vele gekend als een man van de techniek en de zelfbouw waarover hij regelmatig lezingen gaf in onze afdeling maar ook door heel het land.
Meerdere van zijn bouwwerken hebben in de “Electron” gestaan en hij stond ook vaak tijdens de dag van de radioamateur zijn creaties te showen.

Jan was ook gefascineerd door de sterren en het heelal niet alleen om naar te kijken maar zeker ook om radio signalen uit te ontvangen. Was het geen satelliet dan gebruikte hij de maan als zijn persoonlijke reflector om mooie EME verbindingen te maken met verre oorden.

We mochten meerdere malen genieten van de door hem gemaakte opname die van de eerste satelliet “Spoetnik” af kwam. Maar ook de landingen op de maan heeft Jan gevolgd.. en ja met de radio uiteraard…

Door de jaren heen heeft Jan verschillende zendontvangers ontworpen, gebouwd en voor diverse mede-amateurs zijn er destijds kits gemaakt zodat deze na gebouwd konden worden.
Binnen de afdeling zijn er meerdere ontvangers gebouwd voor vossenjachten waarvoor hij vervolgens nog een aantal zenders bouwde in de welbekende ijzeren doosjes.

Jan had naast zijn verzameling onderdelen ook een grote verzameling zenders en ontvangers uit de tweede wereldoorlog, waarvan de meeste in werkende staat in zijn mini-museum aan huis staan.

Zijn collectie heeft recent nog een tijd in het lokale museum gestaan waar hij met trots op de foto tussen staat. Hier heeft hij met veel passie staan vertellen over deze zenders en ontvangers toen een van onze leden de tentoonstelling samen met zijn familie bezocht.

Bij Jan kriebelde de zelfbouw altijd. Een van zijn laatste bouwwerken was een complete zendontvanger voor de QO-100 satelliet waarmee hij talrijke verbindingen heeft gemaakt.
Zelfs een live demo tijdens een bijeenkomst was geen probleem. Na even wat technische uitleg riep hij een keer CQ en ja hoor direct prijs en met een flinke “pile-up” als gevolg.

Jan was een van de mede oprichters van onze afdeling en heeft jarenlang verschillende bestuursfuncties bekleed. Hiervoor is hij in 2004 onderscheiden met de Gouden Speld van de VERON.

Buiten onze gezamenlijke hobby had Jan nog een hobby, namelijk muziek maken en zingen,
wat hij regelmatig deed voor de mensen in het lokale verzorgingshuis.
Met veel voldoening bracht hij daar “de liedjes van toen” met behulp van zijn….. zelfgebouwde (elektrische) gitaar.

Wij willen de familie en vrienden van Jan veel sterkte toewensen bij het verwerken van het verlies.

Namens het bestuur en de leden.
Menno Burg PC4C
Secretaris A47. Zeeuws-Vlaanderen


OM Bert van Kleef (PAØGVK) Silent Key

Op 11 december 2020 is ons lid Bert van Kleef op 84 jarige leeftijd overleden.

PA0GVKBert was woonachtig in Huizen en al een jaar ernstig ziek.
Hij was gedurende zeer lange tijd werkzaam als ontwerper bij Philips in Huizen en heeft ook altijd veel aan zelfbouw op radiogebied gedaan. Daarnaast kwam hij op velddagen, Pinksterkamp, als vrijwilliger op de stand van de Veron bij de Vrijetijdsmarkt in Hilversum, publiceerde hij in bladen, deed kascontrole en droeg ook graag de hobby uit.

Bij verbindingen ging zijn voorkeur uit naar telegrafie.
Ook heeft hij zich tot lang nog ingemeld bij de Hilversumse ronde. Dit alles altijd op een bescheiden wijze.In de zomervakantie mailde hij het bestuur nog of wij een goede bestemming voor zijn radiospullen konden verzorgen. Daarna ging het snel.

Wij wensen de kinderen, kleinkinderen en zijn verdere familie en kennissen veel sterkte met dit verlies.

 

Namens bestuur en leden,
Hans Smit
Secretaris VERON `t Gooi


OM Jan Lankveld (PE4JL) Silent Key

Een bijzonder iemand is van ons heengegaan.
Zijn ziekte waar hij vroeger voor behandeld werd en overwonnen leek, keerde terug.
De manier waarop hij daarmee omging verdient veel respect.
De laatste jaren waren er regelmatig ziekenhuisopnames.
Jan was daarna altijd weer heel optimistisch over de toekomst.

Jan is in de beginjaren 2000 geslaagd voor de N-machtiging en later voor de F-machtiging.
Het laatste jaar was hij heel druk bezig met zich voor te bereiden op het morse-examen.
Het mocht niet zo zijn want op 20 december 2020 is Jan op 67 jarige leeftijd voor ons toch nog onverwacht overleden.
Zijn markante oproep zullen we zeker missen.

We wensen zijn familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte bij dit grote verlies.

Namens het bestuur en de leden van de afdeling 48, Zutphen.
Peter Rouwen, PA3EQN


OM Joop van Bree (PAØJVB) Silent Key

Wij herinneren ons Joop van Bree als een betrokken man die persoonlijke belangstelling in je toonde en enthousiast kon vertellen over antennes. Als hij op de verenigingsavond kwam vertellen zat de zaal vol en hing iedereen aan zijn lippen. In de Lizzy Ansinghstraat in Sporthal de Pijp heeft hij zo menige lezing gegeven.

Tijdens zijn werkzame leven was Joop HTS-docent elektronika aan de HTS te Haarlem. Naast zijn docentschap heeft Joop vanaf 7 april 1975 tot in de jaren negentig van de vorige eeuw cursussen radio-zendmateur gegeven in de afdeling Amsterdam, waar hij, naast zijn zoon Eric en vriend Cor, menig amateur heeft opgeleid.

Ook heeft hij in de periode van 17 februari 2004 tot en met 13 september 2007 lezingen gegeven in onze afdeling, maar ook in naburige afdelingen, over antennes en radar. Vaak met hulp van zoon Eric (PA9EVB). Na zijn pensioen verhuisde Joop, eind 2007, naar Beilen.
Op 23 november 2020 ontving ik het droevige bericht dat, onze leermeester, mede-amateur, en ex-afdelingslid Joop is overleden.

Wij wensen zijn echtgenote, zoon, schoondochter en kleinzoon veel sterkte toe om dit verlies te kunnen verwerken.

Namens het bestuur en leden van de VERON afdeling A04 Amsterdam
Peter Bentvelsen – PA3HEO, secretaris


OM Adrie Millenaar (PAØAMZ) Silent Key

PA0AMZ_skAdrie Millenaar PA0AMZ is afgelopen zaterdag 21 november op 77 jarige leeftijd van ons heen gegaan.

Adrie was al sinds de oprichting van onze afdeling lid en vaak en graag geziene gast op de bijeenkomsten en afdelingsactiviteiten.
Met veel passie vertelde Adrie dan weer eens een leuk verhaal uit zijn werkzame leven of de leuke verbindingen die hij die maand weer gemaakt had.

Wij wensen de familie en vrienden van Adrie veel sterkte toe met dit grote verlies.

Namens de afdeling A47 Zeeuws-Vlaanderen
Menno Burg PC4C
Secretaris VERON A47


OM Dirk Hendriks (PA3FMP) Silent Key

Wij ontvingen het bericht dat op 20 oktober ons afdelingslid Dirk Hendriks (PA3FMP) uit Uitgeest plotseling was overleden. Een bericht dat niemand had verwacht.

Dirk was een actief zendamateur, altijd bezig met de radiohobby. Hij was bijna dagelijks te horen op één van de amateurbanden in zowel analoge als digitale mode. Hij meldde zich altijd in als de PA3 “For More Pleasure”. Dirk hield van reizen en had ook altijd zijn apparatuur mee om verbindingen te maken. Via APRS konden we hem volgen. Ook op de verenigingsavonden was hij vaak aanwezig.
We zullen Dirk zeker missen binnen onze afdeling.

De crematie heeft plaatsgevonden op dinsdag 27 oktober in het Crematorium te Haarlem.

Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte toe met dit verlies.

Namens het bestuur en de leden van de VERON afdeling A46 Zaanstreek,
Kees Koopmans, PA3HCA (Secretaris)