Silent Key tekening van Dick Kraayveld (PA3ALM)Overlijdensberichten van de afgelopen 3 maanden

Overlijdensberichten kunt u aan ons doorgeven via het contactformulier. Daarmee informeert u niet alleen onze ledenadministratie. Maar ook de redacties van onze verenigingszender PI4AA, ons Electron magazine en onze website. Daarmee kunnen wij het overlijden op passende wijze delen via onze media.

Zoekt u oudere overlijdensberichten?

Deze zijn terug te vinden op de 20092010201120122013201420152016, 20172018 en 2019 pagina’s.

 

 


 

OM Han Schmitz (PE1DBO) Silent Key

PE1DBOOp dinsdag 30 juli jl. ontving het bestuur van VERON A08 het droeve bericht dat OM Han Schmitz, PE1DBO, ons ontvallen is.
Han was al enige tijd ziek, onderging eerder dit jaar een ingrijpende medische behandeling en leek daar aanvankelijk voorzichtig van te herstellen. Helaas heeft het herstel zich niet kunnen voortzetten. Han mocht slechts 66 jaar oud worden.
Wij kennen Han als een bevlogen technicus en radioman. De term ‘een wandelende almanak’ werd dezer dagen uit vele monden van OM’s vernomen. Maar niet alleen dat. Hij was ook een maatschappelijk zeer betrokken mens.
Vrijdag jl. nam een delegatie van 10 personen op passende wijze afscheid van Han in rouwcentrum ‘Funeral Assist’ te Bilthoven.
Inmiddels is Han, in alle stilte, gecremeerd.
Han, vaarwel en dank voor alles wat je voor afdeling VERON-Centrum hebt betekend.

Namens bestuur en leden VERON A08 Centrum,
R.M. Jannes PD3RFR, secretaris.

 


OM Jan Rosloot (PA0JRW) Silent Key

Op vrijdag 26 juli 2019 is op 94 jarige leeftijd overleden ons lid OM Joannes (Jan) Cornelis Rosloot, PA0JRW.

Jan was een gedreven amateur. Al op zeer jonge leeftijd was hij bezig met elektronica en radio in het bijzonder. Eerst als luister amateur en later haalde hij zijn licentie als zendamateur.

Ik kende hem als luisterstation vanaf 1958, toen ik naar Delft verhuisde en hem in AM hoorde op de 80 meter band. Vaak op zaterdag avond als er een aantal Delftse amateurs actief waren. Meestal was dat nadat de Nederlandse en Belgische televisie was gestopt om storing hierop te voorkomen.

Ik kon Jan PA0JRW prima horen. Hij woonde toen tegenover mij en daar met een korte draad-antenne experimenteerde met zendertjes, waarmee zowel met AM als FM kon worden gezonden.

Later hadden we wel telefonisch contact als ik zijn broer in Canada had gewerkt en hem daarvan op de hoogte stelde.
Vanaf zo’n 15 jaar geleden werkte ik met Jan vaak op de zondagmorgen in de Delfts HF-ronde op 10 meter met o.a. PA3AQE, PA1MV , PA0AMK en PA1BOB in SSB .

Jan was zeer bedreven met zowel de sleutel als met phone waarmee hij vele (ook bijzondere) contacten heeft gemaakt, wat resulteerde in flinke hoeveelheid awards.
Hij was tot op hoge leeftijd nog in staat om in hoge snelheid CW te nemen en te zenden.

De laatste jaren werd het wat stiller met Jan, vooral nadat zijn vrouw was overleden.

Wij wensen de familie Rosloot veel sterkte toe bij dit verlies.
Hij rustte in vrede.

Namens de Veron Afdeling Delft,

Bert Mebius,PA0IA
Julius Dijksman, PA1DKM

 


OM Jan Tissink (PA3BKZ) Silent Key

Op 12 juli 2019 is OM Jan Tissink, PA3BKZ overleden, lid van de VERON afdeling Walcheren en VRZA afdeling Zuid-West Nederland.

Begin juni voelde Jan zich niet zo lekker en na een kort ziekbed is hij overleden in de leeftijd van 74 jaar.

Sinds eind jaren 70 was Jan lid van de afdeling Walcheren van de VERON en vanaf de oprichting van de VRZA afdeling Zuid West Nederland in 1992 was hij ook daar lid.
In beide afdelingen is Jan zeer actief in het bestuur geweest en hij bezocht tot de laatste maand zeer trouw altijd beide afdelingsavonden.

Jan was lange tijd de redacteur, samen met zijn XYL Nel, PA3FIA, voor ons blad “De Rondstraler” (toen nog gemaakt op de Commodore 64). Gedurende 17 jaar was Jan de QSL manager voor R44.

Jan was ook meer dan 30 jaar de grote motor achter de jaarlijkse activering van Schouwen Duiveland EU-146 als IOTA weekend, later overgegaan in COTA (camping on the air). Ook bij de laatste COTA in maart 2019 was Jan nog steeds actief. De hoeveelheid velddagen die hij organiseerde en het aantal JOTA’s waar hij zijn medewerking gaf, zijn niet op één hand te tellen. Ook deed Jan trouw mee aan de maandelijkse vossenjachten op 80 meter. Overigens ontwierp Jan de beide vossenjachtzenders en verzorgde hij in 1982 een serie vossenjachtontvangers. Beiden worden nog maandelijks gebruikt, wat ook aangeeft hij secuur hij bouwde. Zelfbouw was zijn passie en zijn motto was: het moet niet alleen werken maar er ook aan de binnenkant netjes uitzien.

Sinds 2004 was Jan de drager van de VERON Gouden Speld als dank voor zijn grote inzet
In november 2017 vertoonde Jan een mooie foto-terugblik van 25 jaar VRZA-ZWN en op zijn programma stond nog om in november een fotografische terugblik te geven op 40 jaar VERON Walcheren. Helaas heeft hij dat laatste niet meer kunnen uitvoeren.

We wensen zijn XYL en QRP’s veel sterkte met dit verlies.

Namens de drie samenwerkende afdelingen;
VERON afdeling Walcheren,
VERON afdeling Vlissingen en
VRZA afdeling Zuid-West Nederland,

Karin Mijnders, PD0KM
Voorzitter afdeling Zuid-West Nederland van de VRZA

Dan de Bruijn, PA1FZH
Voorzitter afdeling Walcheren van de VERON

 


OM Steef Koenen (PA0IB) Silent Key

Silent Key (SK - in memoriam)Op 19 juni 2019 is op 86-jarige leeftijd overleden, ons zeer gewaardeerde lid OM Steef Koenen PA0IB.

Steef heeft een lange en rijke historie binnen de gemeenschap van zendamateurs, waarin hij graag zijn kennis en ervaring deelde. Niet voor niets was Steef drager van de Gouden Speld!

Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het tot stand komen van het station PI4TUE, dat vele jaren op de TU/e was gevestigd en de laatste jaren op de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Mede door zijn inzet zijn veel studenten in aanraking gekomen met radiotechniek!

Ook heeft Steef zich ingezet voor het museum Jan Corver in Budel. Zijn QRL-ervaring met het samenstellen van elektronica bouwdozen kwam daar goed van pas!

Als echte doorzetter was hij binnen de afdeling Eindhoven nog altijd heel actief in het realiseren van projecten en het geven van lezingen. Zo hebben velen van ons sinds vorig jaar een actieve loop-antenne in de tuin staan, gebaseerd op het ontwerp en het bouwpakket van Steef.

Silent Key (SK - in memoriam)In de A13 radioronde op 23 juni 2019 werd stilgestaan bij het feit dat PA0IB nu Silent Key is. Er is een condoleanceregister opengesteld. Op 25 juni 2019 hebben familie, vrienden en bekenden afscheid genomen van Steef. Daar waren veel zendamateurs en een vertegenwoordiging van de VERON bij aanwezig.

Wij wensen de familie veel sterkte toe.

Namens leden en bestuur VERON afdeling Eindhoven,
Ralph Bosmeier PA1RB

 


 

Silent Key (SK - in memoriam)OM Paul Sterk (PA0STE) Silent Key

Op 22 mei 2019 ontvingen wij het bericht dat ons lid, onze oud-voorzitter, oud-secretaris, voorzitter van de Stichting BRAC, lid van het Veron HB, organisator, oud rondeleider
PI4SHB, ondersteuner, maar vooral verenigingsman in hart en nieren Paul Sterk, PA0STE, na een langdurige ziekte is overleden.

Hoewel niet helemaal onverwacht, komt het nieuws toch als een klap bij ons binnen.

Wie radiovlooienmarkt zegt zegt Paul. Wie BRAC zegt zegt Paul. Gelukkig hebben we hem als BRAC samen met de Veron nog kunnen bedanken door middel van de in november 2018 aan hem toegekende koninklijke onderscheiding. We hadden hem graag nog lang in ons midden willen hebben in 1 van zijn rollen, maar vooral als de Amateur die hij altijd was: respect voor anderen en de wil hen verder te helpen.

Paul, godspeed! 73 SK

Namens het bestuur van de BRAC

73 Catharinus van Tuijl PE1AHX
Voorzitter BRAC, Bossche Radio Amateur Club
VERON A25, ‘s-Hertogenbosch

 


 

OM Herman Steijn (PA0QLD) Silent Key

PA0QLDOp 19 mei 2019 is overleden OM Herman Steijn PA0QLD

Herman was een zeer regelmatige bezoeker van de VERON avonden in Den Helder en een fanatiek amateur vooral gericht op verbindingen met Indonesie en Australie.
Indonesie, omdat hij er als kind is opgegroeid en tijdens de 2de Wereldoorlog in de jongenskampen de verschrikkingen heeft meegemaakt door toedoen van de Japanners en Indonesiers.
Toch bleven naast de verschrikkingen ook de mooie herinneringen hem bij.
De liefde voor Australie kwam later kort na de oorlog toen veel van zijn stadgenoten uit Den Helder daar naar toe vertrokken.
Herman was samen met wijlen PA3CTK een vaste bezoeker van de ‘Dag van de Amateur’ om vooral bekenden te ontmoeten.

Roeland Blok PA0RBC

 


 

OM Harry Zaaiman PA0HAR (ex I2HZB) Silent Key

Op 12 mei 2019 is op 91 jarige leeftijd in Arnhem overleden OM Harry Zaaiman (PA0HAR ex I2HZB)

Harry was een technicus en ontwerper in hart en nieren en was tot het laatste moment in de techniek geïnteresseerd.

Hij is in 1949 als dienstplichtig militair naar Indonesië gegaan en daar ook in de communicatieapparatuur werkzaam geweest. Dat heeft grote indruk achtergelaten.  Hij is in 2017 met zijn jongste zoon nog een keer naar Indonesië geweest. Dat was een grote wens van hem.

Na zijn terugkomst uit Indonesië als militair is hij op Schiphol aan het werk gegaan op de radarafdeling. Daarna ging hij naar het Philips NatLab in Eindhoven en woonde in Meerveldhoven. Uit die tijd zijn er al publicaties in Electron met de ontwerpen van Harry. In 1962 is Harry verhuisd naar Ispra in Italië waar hij in dienst trad bij de Europese Commissie als technicus en heeft daar vele jaren gewerkt, tot aan zijn pensioen.

Harry bleef nog altijd artikelen voor Electron maken samen met zijn broer Henk PA3CLX. Zijn shack was dan ook een echte shack met veel meetapparatuur en nog net plaats voor hemzelf en zijn soldeerbout. Na het overlijden van zijn vrouw Louise is Harry teruggekomen naar Nederland in 2016.
In Oosterbeek woonde hij daar op de zesde verdieping van het appartementencomplex. Hij richtte met behulp van een hoogwerker een compleet station in met een draadantenne naar de bomen.

Helaas heeft hij daar maar korte tijd gebruik van kunnen maken en is na een ziekbed in Arnhem overleden.

Onze dank gaat ook uit naar de afdeling Arnhem waar hij de laatste jaren lid van was.

We zullen Harry missen en ik wens zijn broer Henk PA3CLX de kinderen en klein kinderen sterkte met het verwerken van dit verlies.

Namens de bevriende medeamateurs,

Jan Bosch PA3BME