Silent Key tekening van Dick Kraayveld (PA3ALM)Overlijdensberichten van de afgelopen 3 maanden

Overlijdensberichten kunt u aan ons doorgeven via het contactformulier.

Zoekt u oudere overlijdensberichten?

Deze zijn terug te vinden op de 2009, 2010, 2011, 2012, 201320142015, 2016 2017 en 2018 pagina’s.

 


 

OM Ernie Maas (PD0ECD) Silent Key

Op zondag 15 april 2018 is op 65-jarige leeftijd toch noch onverwacht overleden OM Ernie Maas (PD0ECD)

Ernie heeft de laatste jaren met veel medische problemen te kampen gehad desondanks bleef hij enthousiast betrokken bij zijn radiohobby. Ernie had een zeer brede belangstelling voor techniek en natuurkunde. Hij was altijd bezig met ontwikkeling van nieuwe ideeën voor procesbesturing en informatietechniek. Voor zijn QRL reisde hij over de hele wereld waarbij hij vaak langere tijd niet in Nederland was. Ernie was in staat om zaken die voor anderen onmogelijk leken toch te laten plaatsvinden zo voorzag hij medeamateurs van de nieuwste apparatuur uit Japan ook als dat volgens douaneregels niet toegelaten was. Hij had grote praktische kennis van sterrenkunde en was een fanatiek sportvlieger, heel wat radioamateurs hebben van Ernie hun luchtdoop gekregen.

Ernie is meer dan 40 jaar actief geweest in het radioamateurisme in Gorinchem en omgeving. Hij was betrokken bij 2 meter vossenjachten, het opzetten en meefinancieren van de stadsrepeater PI1GOR en PI2GOR. Vaak was PD0ECD te horen als deelnemer tijdens de ronde van Gorinchem op zondagochtend.

Hij was bedreven in CW en legde er eer in om foutloos te seinen en op te nemen.

Ernie is nu Silent Key, de radioamateurs uit Gorinchem en omgeving zullen hem missen.

De crematie heeft onder grote belangstelling plaatsgevonden op 20 april in Breda.

Wij wensen zijn XYL Ewa, Christiaan en Arno veel sterkte toe bij dit grote verlies.

Namens de leden en het bestuur VERON afdeling Gorinchem,
Piet Sterrenburg PE0ALM, voorzitter.

 


 

OM Kees (PA0LL) Silent Key

Op woensdag 21 februari 2018 bereikte ons het droevige nieuws dat OM Kees, onze PA0LL is overleden. Kees is afgelopen nacht in alle rust thuis overleden. Volgende maand zou hij 81 geworden zijn.

Kees was een van mijn allerbeste vrienden; met Kees heb ik lief en leed kunnen delen. Vorige week donderdagmiddag was ik nog bij hem. Hele verhalen over wat hij allemaal nog van plan was met zijn tuners. Tegen beter weten in, maar toch… We hebben ook nog kunnen lachen, ondanks Kees zijn afnemende gezondheid.

Zeven jaar heeft hij gevochten tegen zijn ziekte. Vooral de laatste drie jaar waren bijzonder moeilijk voor hem en voor Diny. Een ander had wellicht allang de stekker eruit laten trekken; Kees niet, die bleef maar optimistisch en doorvechten tot het einde.

Energie, enthousiasme en geestdrift tot letterlijk de laatste zucht! Op het bed naast hem lagen uiteraard een antennetuner, allerlei draaicondensatoren, rolspoelen, paddles en andere onderdelen waar hij nog plannen mee had.

Een bijzondere man is overleden. Bijzonder natuurlijk om zijn tuners, waarvan er 900 wereldwijd verkocht zijn. Maar ook bijzonder als mens, als echtgenoot, vader, opa en vooral als vriend voor veel mensen om hem heen!

Soms ging er geen dag voorbij of Kees belde mij op met vragen, om ideeën te spiegelen, met hulp, of zomaar om even te lachen of te huilen. Alles kon met Kees!

Kees heeft veel meegemaakt in zijn leven, zoals het verlies van zijn zoon en niet veel later ook zijn schoondochter.

Zakelijke hoogtepunten, maar ook dieptepunten. Stereotorens, trouwjurken of antennetuners; Kees had altijd wel ideeën om er iets moois van te maken.

Veel mensen zullen hem missen, maar zijn antennetuners zullen altijd tussen ons blijven! Die blijven alleen maar glimmen, zoals Kees dat ook kon doen.

Wij kunnen alleen maar heel erg dankbaar zijn voor wat Kees voor ons betekend heeft.

De begrafenis is volgende week; details volgen.

73, Hans PA0Q.

 


 

OM Edwin Verburg (PE5EDW) Silent Key

Op 3 februari 2018 kregen wij het bericht dat onze voorzitter plotseling was overleden.
Een bericht dat niemand had verwacht.
Hij is slechts 54 jaar geworden.

De crematie zal plaatsvinden op zaterdag 10 februari om 14:00 uur in de aula van Crematorium Zaanstad, Wibautstraat 282 te Zaandam. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in de ontvangkamer aldaar.

Edwin was een actief lid en al sinds jaren voorzitter van onze afdeling.
Hij was een promotor van de hobby voor jong en oud.
Voor de afdeling verzorgde hij de Convo en de Website.
Vossenjagen was een passie voor hem. Zowel als deelnemer als met het organiseren van jachten
en alles wat erbij komt kijken. Voor de vossenjacht commissie verzorgde hij diverse nieuwsbrieven, hield hij de VERON ARDF website bij en verzorgde hij de verslaglegging en elektronische tijdwaarneming van de vossenjachten in Nederland.

Edwin, bedankt voor alles wat je hebt gedaan voor ons.
We zullen je zeker missen!

Wij wensen de nabestaanden, en speciaal Lena, Daniëlle en Milena, heel veel sterkte met dit verlies.

Namens de VERON afdeling Zaanstreek (A46).
Chris Blouw, PA0CGB (Penningmeester) en Kees Koopmans, PA3HCA (Secretaris)


OM Aad Ruis (PA3DCZ) Silent Key

Afgelopen week stond in bijgevoegde rouwadvertentie in een van de plaatselijke huis-aan-huis blaadjes, dat Aad Ruis, PA3DCZ helaas op 31 januari 2018 is overleden.