Silent Key in 2018 tekening van Dick Kraayveld (PA3ALM)Overlijdensberichten uit 2020

Zoekt u andere overlijdensberichten?

Deze zijn terug te vinden op de 2009, 2010, 2011, 2012, 201320142015, 2016, 20172018, 2019 en 2020 pagina’s.

 

 


OM René Hofman (PA0HFM) Silent Key

Zondag 29 maart j.l. is helaas overleden ons lid en radio-amateur René Hofman PAoHFM.
René onze huisarts uit Workum gebruikte zijn radio-hobby als communicatie middel aan boord van zijn zeilboot en was ook altijd deelnemer aan de Friese Elfsteden-contest.

Naast radio-hobby was René altijd actief betrokken bij de VERON door jaarlijks als afgevaardigde de afdeling Friese Meren A62 te vertegenwoordigen bij de VR-vergadering.
Wij hebben veel bewondering en waardering voor René Hofman en missen hem gelijk.

Wij wensen zijn familie veel sterkte toe.

Namens de VERON afdeling Friese Meren,
Wil Stilma PE1JRA


OM Cornelis van Rij (PA3CPE) Silent Key

Op 19 maart 2020 is ons afdelingslid Cornelis van Rij PA3CPE op 70-jarige leeftijd overleden.

Cornelis was sinds jaar en dag lid van onze afdeling. Op de verenigingsavonden kwam hij niet, hij was altijd zelf bezig met de hobby en soms aan de band toen dat nog mogelijk was. De laatste maanden ging het ernstig snel bergafwaarts na een noodlottige val.

Het bestuur en de leden van VERON afdeling Hoekse Waard wensen zijn vrouw, kinderen en klein kinderen veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

Namens de afdeling Hoekse Waard
Gerard Speksnijder PD2GSP secretaris VERON afdeling A52 Hoekse Waard


OM Piet Adams (PA0ADM) Silent Key

Op 9 maart 2020 is Piet Adams PA0ADM op 91 jarige leeftijd overleden.

De oudere leden zullen Piet nog kennen als een bestuurslid van VERON A22 Zuid-Limburg. Hij was in de jaren 70 onder andere afwisselend penningmeester, secretaris en voorzitter.

Piet behoorde tot de generatie die in de hobby gebruik maakte van zelfbouw apparatuur en buizentechniek. Dat bleek ook toen hij enkele jaren geleden verhuisde en de apparatuur uit de shack een nieuw tehuis moest krijgen.

We wensen de familie sterkte toe.

Namens VERON Zuid-Limburg
Tom Koeken PC5D voorzitter


OM Hans Reuderink (PA0HRX) Silent Key

Op 28 februari 2020 is overleden ons afdelingslid Hans Reuderink, PA0HRX op een leeftijd van 90 jaar.
Hans was, naast een regelmatige bezoeker van de afdelingsavonden, een zeer actieve vossenjager tot 2016. Hij deed door de jaren heen heel veel aan zelfbouw. Een voorbeeld daarvan is de HRX80 vossen-jachtontvanger. Deze werd niet alleen in Nederland maar zelfs over de
hele wereld nagebouwd!

Hans werd in 2003 door het Radiofonds Veder uitgeroepen tot amateur van het jaar 2002. In 2009 kreeg hij voor zijn bijdrage aan onze hobby de gouden speld. Hij was meer dan 50 jaar lid
van de Veron. We zullen je missen.

We wensen de familie heel veel sterkte toe.

Namens de leden en het bestuur van de afdeling Deventer,
J.A.C. Dufour PA2LSB


OM Gerhard Akse (PA0AXE) Silent Key

Op 6 maart 2020 is ons gewaardeerd afdelingslid en mijn vriend Gerhard Akse, PA0AXE na een kort ziekbed overleden. Hij is 81 jaar geworden.

Gerhard ken ik al ruim 50 jaar en hij was één van de radiozendamateurs, bij mij in de buurt, die mij met het radiovirus hebben besmet. Vaak luisterde ik op 80 meter naar de Meppelgang, nu Meppelronde. Hij melde zich daar vaak in. Vaak bezig zijn antennepark te optimaliseren en experimenteren met zijn favoriete antenne de Cubical Quad. In zijn toen kleine tuin verrees een hoge mast met daarop een grote Quad voor 40 en 80 meter. Indertijd gemaakt van bamboe omdat kunststof niet voor handen was. Op een vrijdag zag ik deze quad in volle glorie staan en deze functioneerde bij navraag uitstekend. Echter in dat weekeinde trok er over Nederland een zware storm en toen ik ’s-Maandags naar mijn werk ging lag alles kapot gewaaid in de tuin. Dit ben ik nooit vergeten en we hadden het er nog wel eens over.

Onder de call G0UVR is Gerhard een aantal jaren QRV geweest in zijn toenmalige woonplaats Scarborough. Op 80 meter onderhield hij de contacten met zijn vrienden in Nederland.

Terug in Nederland kocht hij een Zweeds huis in de bossen en natuurlijk werd daar een gigantische magnetische loop van 5 meter diameter voor 40 en 80 meter geplaatst. Geheel zelf gebouwd en op afstand afstembaar. Afgelopen oktober heeft hij nog een lezing gegeven over deze antenne voor onze afdeling Meppel. In december werd hij ziek en zijn gezondheid ging achteruit. Pijn bestrijding in het ziekenhuis en verpleging in een verzorgingshuis was het gevolg. Zijn ziekte was niet meer te genezen en hij is tot voor een paar dagen volledig bij kennis geweest. Ik heb afscheid van hem kunnen nemen en vele afdelingsleden hebben met hem mee geleefd. Plotseling ging het allemaal heel snel bergaf.

Gerhard is in het bijzijn van zijn dochters rustig ingeslapen. We verliezen in hem een aardige, bijzonder krachtige persoonlijkheid die we zullen missen. Gerhard is SK. Moge hij rusten in vrede.

Namens de leden en bestuur van de VERON afdeling Meppel, A32
Frits van Schubert, PA3FYS


OM Nol Peters (PA0APJ) Silent Key

Op 12 februari 2020 is ons afdelingslid Nol Peters, PA0APJ op 89-jarige leeftijd overleden.

Een radioamateur van het eerste uur, vanaf de oprichting 1977 lid van afdeling 51 Bergen op Zoom met een brede belangstelling voor alles wat met techniek, mechanica enzovoort te maken had.

Nol ploos alles uit en liet niets aan het toeval over, wat hem tot een unieke persoonlijkheid maakte.

We verliezen in Nol een bijzondere man, altijd aardig en belangstellend voor een ander. Bedankt voor al jouw vriendschap. Rust in vrede.

Het bestuur en de leden van de VERON afdeling Bergen op Zoom, A51 wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

Namens de afdeling Bergen op Zoom,
Matthé Minheere, PD1AJZ 


OM Jan Faber (PAøJRA) Silent Key

Op 26 januari 2020 is op 98-jarige leeftijd toch nog onverwacht overleden Jan Faber PAoJRA in Lemmer (tot voor kort in Joure).

Jan geboren op 26-11-1922 in Hollem (Ameland) op was een natuurmens in hart en nieren.
Zelfbouw en radiotechniek waren zijn passie maar ook bescheidenheid.
De soldeerbout stond altijd onder handbereik.

Wij wensen zijn familie veel sterkte bij het verlies.

Wil Stilma PE1JRA voorzitter VERON afdeling Friese Meren A62


OM Wim Brockhaus (PE1ABZ) Silent Key

Op 22 januari 2020 is ons afdelingslid Wim Brockhaus, PE1ABZ op 89-jarige leeftijd overleden. Een paar dagen daarvoor was hij in het ziekenhuis opgenomen met een herseninfarct. Dit is hem helaas fataal geworden.

Wim was één van de grote animators van Amateur Televisie in onze regio. ATV was voor hem al jaren de favoriete mode. Vanuit zijn shack achter zijn witgoed winkel “Radio Brockhaus” aan de hoofdstraat in Zuidwolde heeft hij menige uitzending verzorgd. Ook heeft hij het realiseren van de ATV repeater van de afdeling Meppel gesponsord.

We verliezen in Wim een bijzondere man, altijd aardig en belangstellend voor een ander. Tot voor kort bezocht hij samen met zijn schoonzoon nog de radiomarkten in zijn omgeving. We zullen zijn lach en aanwezigheid missen. Bedankt voor al jouw vriendschap. Rust in vrede.

Het bestuur en de leden van de VERON afdeling Meppel, R32 wensen zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

Namens de afdeling Meppel,
Frits van Schubert, PA3FYS 


OM Theo Gerrits (PE1RXW) Silent Key

Op 20 januari 2020 is op 41 jarige leeftijd, onverwacht overleden, onze goede vriend en lid van de afdeling Nijmegen Theo Gerrits – PE1RXW.

Theo had een brede interesse in de techniek en haalde in 1998 zijn C-licentie. Hij was de initiatiefnemer van het ATV relaisstation PI6TV en bijzonder bedreven in het uitdenken van oplossingen voor technische problemen. Met zijn eigen bedrijf ‘madebytheo’ ontwikkelde hij waarnemingsapparatuur inclusief ontvangers en implanteerbare mini-zenders ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. Deze apparatuur werd gebruikt voor het vastleggen van het smeltgedrag van gletsjers, het vastleggen van de activiteit van muizen en andere zoogdieren tot en met het wereldwijd volgen van ganzen en andere trekvogels. Vaak ontwierp Theo daar zelf ook de benodigde radioprotocollen en coderingen voor.

We hebben in Theo een bijzonder mens verloren die liever niet gewoon was. Zijn overlijden valt ons zwaar en wij wensen zijn naasten en in het bijzonder zijn twee jonge dochters veel sterkte bij dit verlies.

PE1RXS, PE1RXK, PA3HDR


OM Jan Fidder (PA3AMG) Silent Key

Op 18 januari jl. ontvingen wij het trieste bericht dat onze oud voorzitter Jan PA3AMG op 79 jarige leeftijd is overleden.

Jan was een man met een brede interesse ondersteund door een grote kennis. Zijn grote passies waren zweefvliegen, fotografie en radioamateur. Dit laatste werd door hem vooral uitgevoerd met zelfbouw- en legerapparatuur.
Jan was jarenlang een trouwe bezoeker van onze hobbyavonden en afdelingsbijeenkomsten.
Op onze velddagen was hij een vaste deelnemer en het ging hem dan ook erg aan het hart toen dit door een minder wordende gezondheid niet meer mogelijk was.

Altijd was hij in de weer, altijd was hij bezig, een gevleugelde uitspraak van hem was dan ook “De tijd gaat snel benut haar wel”. De tijd van Jan is voorbij wij zullen hem erg gaan missen, zijn wijsheid en zijn vriendelijkheid maar vooral zijn schaterlach.

Wij wensen zijn Familie veel sterkte toe met dit grote verlies.

Namens leden en bestuur,

Jacob van de Kolk, PD7Q

Secretaris afdeling 34, Noord Oost Veluwe


OM Jurn Smit (PAøKEY) Silent Key

Op 13 januari 2020 is voormalig bestuurslid van A23 Den Helder, Jurn Smit (ex PA0KEY) op 93-jarige leeftijd overleden.

Jurn is tientallen jaren actief geweest als bestuurslid, penningmeester en voorzitter. Hij heeft er mede voor gezorgd dat afdeling 23 Den Helder nu nog een mooi clubhuis in eigendom heeft en deze is voorzien van een goed voorziene- en werkende shack.
Al ervaren marconist bij Radio Holland was Jurn een klasse apart op de seinsleutel. Ook zijn technische kennis deelde hij graag tijdens de vele lezingen die hij gaf.
Jarenlang was Jurn een toonaangevende inspirator voor vele aanstormende radioamateurs binnen en buiten de vereniging.
Wij danken Jurn voor zijn bijdrage aan onze mooie hobby en de vereniging. De wereld heeft een techneut verloren..

Het bestuur en leden van A23, Den Helder.


Mocht u nog mede-amateurs in bovenstaande lijst missen die ook silent key in 2020 zijn gegaan? Meld dit dan aan onze redactie.