Silent Key in 2013; Tekening van Dick Kraayveld (PA3ALM)Overlijdensberichten uit 2013

Zoekt u andere overlijdensberichten?

Deze zijn terug te vinden op de 2009, 2010, 2011, 2012, 201320142015, 2016, 20172018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 en 2024 pagina’s.

 


 

OM Eelco Verkaik (NL10133), Silent Key

OM Eelco Verkaik (NL10133), Silent Key Op 2 december 2013 is op 52-jarige leeftijd overleden ons afdelingslid OM Eelco Verkaik (NL10133).

Eelco was al vele jaren een fervent luisteramateur. Naast het behalen van diverse awards nam hij succesvol deel aan verschillende contesten. In 2013 behaalde hij in “onze eigen” PACC nog de derde plaats in de SWL-klasse single-operator, all mixed.

Het overlijden van Eelco kwam voor hem niet onverwacht. De regie over zijn uitvaart heeft hij dan ook grotendeels in eigen handen kunnen houden. Hoe intens Eelco de radiohobby beleefde blijkt wel uit de keuzes die hij hierin heeft gemaakt: Eelco wilde worden gecremeerd en heeft samen met zijn vrouw zijn urn en herdenkingsnis uitgekozen, maar ook bepaald wat erin zijn nis moest komen: zijn koptelefoon en zijn laatst gewonnen prijs, het blauwe bekertje van de PACC-contest.

We verliezen met Eelco een echte radio-amateur. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw en naaste familie.

Namens leden en bestuur van VERON afdeling Amersfoort (A03),

Frans de Bles (PC2F), Voorzitter

 


 

OM Jan Boer (NL-6584), Silent Key

Op 30 november 2013 is overleden ons lid Jan Boer, NL-6584, op de leeftijd van 85 jaar.

Jan was een bescheiden maar zeer betrokken lid van onze afdeling en radioclub. Zodra ons clubgebouw open was, was Jan aanwezig. Hoewel zijn zwakke gezondheid van de laatste jaren hem steeds meer beperkte om actief deel te nemen aan de activiteiten stond hij altijd paraat om daar waar hij kon een helpende hand te bieden.

Na een paar ziekenhuis opnames hoorden we hem de laatste tijd vaak zeggen : “We zien wel waar het schip strandt”. Op onze clubavond in november was hij nog aanwezig en wenste ons bij het weggaan “een goede avond en tot morgen“, helaas vonden we hem even later SK in zijn auto.

Als voormalig meteoroloog bij defensie wist hij als geen ander ons altijd van een zeer accurate weersvoorspelling te voorzien, ook over zijn specialiteit sterrenkunde, vertelde hij graag met veel enthousiasme. Jan z’n vaste plaats in ons clubgebouw blijft nu leeg maar we denken met plezier terug aan de tijd die hij bij ons was.

Namens leden en bestuur van VERON afdeling Noord- en Zuid Beveland en Schouwen Duiveland (A33),

Coen Vermaire (PA5KM), Voorzitter

 


 

OM Arnold van de Bovekamp (PE1KVO), Silent Key

Op 26 september 2013 is geheel onverwacht overleden ons afdelingslid Arnold van de Bovekamp (PE1KVO) op de leeftijd van 78 jaar.

Arnold was regelmatig op de 2 meterband in lokale rondes te horen en hij luisterde veel op de HF banden. Op gezette tijden bezocht hij onze afdelingsavonden.

Arnold is dinsdag 1 oktober op de gemeentelijke begraafplaats te Ede ter aarde besteld.

Wij wensen zijn vrouw Truus en verdere familie veel sterkte met dit verlies.

Namens leden en bestuur van VERON afdeling Wageningen (A43),

Fred Verburgh (PA0FVH), Secretaris

 


 

OM Douwe Kooijstra (PA0DKO), Silent Key

Op maandag 9 september 2013 is Douwe Kooijstra (PA0DKO) overleden aan de gevolgen van ernstige hartproblemen. Ondanks een operatie in het UMC, is hij aan bijkomende complicaties bezweken.

Douwe en ik kennen elkaar uit de periode dat ik op “ut Greate Ear” werkte. Dat was tussen 1982 en 1987.
Hij was al bedieningsambtenaar van het eerste uur van het PTT grondstation voor Satellietcomunicatie.
In 1982 maakte hij de overstap als technicus in een van de onderhoudsgroepen.

Z’n artikelen las ik graag en we maakte uiteraard op de Dag van de Amateur een praatje over Burum, de gemeenschappelijke hobby en z’n kinderen die op dezelfde school zaten als m’n zoontje.

Tijdens de op 21 september 2013 gehouden reunie, ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van het satellietgrondstation, werd waardig stilgestaan bij het overlijden.

Wij allen zullen hem missen.

Eddy Krijger (PA0RSM)

 


 

OM Douwe Bosma (PA3CSW), Silent Key

Het bestuur van de afdeling A-26 Hoogeveen deelt u mee dat op 20 augustus 2013 op 81 jarige leeftijd is overleden OM Douwe Bosma (PA3CSW).

Douwe woonde in Zuidwolde, Drenthe.

Het bestuur en de leden van de afdeling herinneren Douwe als een zendamateur die altijd kon genieten van de activiteiten op de amateur banden. Als oud marineman was hij lid van de Marac (#247), maar ook van de DIG(#4292). Vaak kwam hij naar de afdelingsavonden als er interessante lezingen waren. Hij was een enthousiast zelfbouwer van apparatuur en z’n elektrisch bedienbare antenne mast. Mede hierdoor kwam je hem vaak tegen op de talloze radioamateur markten en beurzen.

Oldtimers (tweetakt bromfietsen) en motoren waren z’n andere hobby. Hij sleutelde tot ze perfect werkten en er weer als nieuw uitzagen. Hij deed mee met vele toertochten op deze oldtimers.

In besloten familiekring is afscheid genomen van Douwe.

Onze gedachten gaan uit naar zijn familie.

Namens leden en bestuur van VERON afdeling Hoogeveen (A26),

Joop van der Does (PA3JD), Secretaris

 


 

OM Antoon Oostveen (PA1OVN – ex PA3FWR), Silent Key

OM Antoon Oostveen (PA1OVN - ex PA3FWR), Silent Key Op 24 juli 2013 is op 70-jarige leeftijd, ten gevolge van een tragisch ongeval, overleden OM Antoon Oostveen (PA1OVN – ex PA3FWR).

Antoon was binnen de afdeling Amersfoort vele jaren de specialist op het gebied van computers. Wij konden, al in de tijd dat computers voor velen nog iets nieuws was, bij hem terecht met onze vragen over besturingsystemen, packet-radio en later met onze vragen over dat nieuwe medium dat ‘internet’ heette. Verscheiden malen heeft Antoon op zaterdagochtend ten behoeve van de leden van de afdeling cursus in deze materie gegeven. Dat gebeurde dan in zijn vertrouwde klaslokaal, op de school waar hij in zijn dagelijks leven les gaf.

Binnen de afdeling herinneren we ons Antoon als een warm mens met aandacht voor de mens en techniek. Een bekwame maar stille werker die niet graag op de voorgrond trad. Als blijk van waardering voor zijn werk binnen de afdeling werd Antoon in 1993 uitgeroepen tot ‘afdelingsamateur van het jaar’.

De afgelopen jaren waren niet gemakkelijk. Slechts twee weken voor zijn overlijden was Antoon echter beter en gezond verklaard. Hij was vreselijk blij en trots dat hij mee kon wandelen met de Strandzesdaagse. Door een noodlottig ongeluk werd het zijn laatste wandeling.

Met het overlijden van Antoon verliezen wij een gewaardeerde OM. Antoon laat een vrouw en twee zonen (47 en 45 jaar) met kleinkinderen achter. Wij wensen de familie veel sterkte toe.

Namens leden en bestuur van VERON afdeling Amersfoort (A03),

Frans de Bles (PC2F), Voorzitter

 


 

OM Lambert ten Caat (PA3ELN), Silent Key

Mijn hobby vriend en oud collega Lambert ten Caat (PA3ELN) is op 9 juli 2013 in de vroege morgen uren overleden.

Lambert was een (oud) collega van mij bij de voormalige IJsselcentrale, later Essent en nu Enexis. Ik heb Lambert 40 jaar geleden leren kennen als jong broekje en als een gedreven en deskundig persoon. Op hem kon je rekenen als het eens uit de hand leek te lopen en hij was een nuchter en loyale collega. Toen ik in Hoogeveen woonde en hij in Hollandscheveld hadden wij buiten het werk vaak contact en bij de velddagen in Schuinesloot van de afdeling Hoogeveen A26 was hij altijd van de partij. Ik denk met warme gevoelens nog vaak terug aan deze tijd met hem.

Toen ik hoorde van zijn ziekte ben ik een aantal keren bij hem geweest en haalden herinneringen op. Hij had zijn boerderij compleet verbouwd en keek uit naar een wel verdiende rust, met veel tijd voor de hobby. Helaas werd hij getroffen door een hersentumor die niet operabel bleek. Ondanks zijn ziekte bleef hij tot het eind positief, terwijl hij wist dat hem niet veel tijd meer was gegund. Ik, en velen met mij, zijn erg geschrokken van zijn toch nog plotseling overlijden. Ik zal Lambert nooit vergeten en gedenk hem met warme gevoelens. Willy, Robert en Annelies heel veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies. Lambert, PA3ELN was een kanjer en we zullen hem node missen.

Frits van Schubert (PA3FYS)

 


 

OM Lambert ten Caat (PA3ELN), Silent Key

OM Lambert ten Caat (PA3ELN), Silent Key Dinsdag, 9 juli 2013, kregen wij het verdrietige bericht, dat ons gewaardeerd afdelingslid en voormalig bestuurslid van de afdeling Hoogeveen (A26), Lambert ten Caat (PA3ELN), Hollandscheveldse Opgaande 2, 7913 VD, Hollandscheveld, in de vroege morgen van deze dag op 58 jarige leeftijd is overleden.

Lambert was de laatste maanden erg ziek en was daardoor niet meer in staat aan activiteiten mee te doen.

Lambert was vele jaren lang lid van de afdeling Hoogeveen, mobiel actief in de morgen op de repeater van Meppel tijdens zijn rit naar het QRL in Emmen. Op zijn qth een antenne voor het Coversity project op 70 cm. Vele jaren lang zorgde hij voor benodigdheden voor de velddagen van de afdeling. Met raad en daad stond hij een ieder terzijde tijdens de knutselavonden en had altijd een positieve bijdrage tijdens de afdelingsvergaderingen die hij altijd bezocht.

OM Lambert ten Caat (PA3ELN), Silent Key Jarenlang was Lambert lid van het bestuur en heeft veel bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van de afdeling.

We zullen hem missen en wensen zijn vrouw Willy, zijn kinderen en familie alle sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Namens leden en bestuur van VERON afdeling Hoogeveen (A26),

Joop van der Does (PA3JD), Secretaris

 


 

OM Arie Quartel (PA0JPQ), Silent Key

Ons bereikte het droevige bericht dat Arie Quartel (PA0JPQ) op 9 juni 2013 is overleden.

In zijn hoedanigheid als goede vriend en mantelzorger van OM Arie Quartel (PA0JPQ) schrijft OM Jan (PA8CW) ons het volgende:…

Ik heb de droeve plicht jullie te informeren dat Arie zondag 9 juni jl. is overleden. Hij zou woensdag de 12e 97 jaar zijn geworden.

Arie begon in de jaren ’50 zijn carrière als radiozendamateur en was, zoals vrijwel iedereen in die tijd, noodzakelijkerwijs een verwoed zelfbouwer. Ook behoorde een groot aantal jaren tot de eerste zendamateurs in de Hoeksche Waard. Hij verwierf nationale bekendheid door zijn prestaties als bouwer van (weer) satellietontvangers gekoppeld aan facsimile-afdrukapparatuur.

Na zijn verhuizing naar het verzorgingstehuis bijna tien jaar geleden, liet zijn gezondheid geen ruimte meer voor zijn grote hobby.

Arie is nu SK; dat hij moge rusten in vrede.

Ik heb mijn vriend en inspirator verloren.

’73, Jan (PA8CW).

Namens de leden en het bestuur van VERON afdeling Hoekse Waard (A52)

Wim Bravenboer (PA3BB), Secretaris

 


 

OM Jaap Morgenstern (PA3GNV), Silent Key

Op 2 mei 2013 is op 75 jarige leeftijd overleden Jacobus Frederikus (Jaap) Morgenstern (PA3GNV).

Jaap was enige tijd ongeneeslijk ziek, maar bleef begaan met onze hobby.

Lange tijd kon hij genieten van activiteiten op de HF-banden als zend- en, meer, als luisteramateur. Vooral interesseerde hij zich, buiten de amateurfrequenties, voor de nummerstations. Ook was hij een enthousiaste zelfbouwer en experimenteerde hij ook met audio.

Kort voor zijn overlijden verontschuldigde hij zich dat hij geen afdelingsbijeenkomsten bezocht, maar wel zijn apparatuur zou doneren aan de afdeling. Hiervoor zijn wij hem dankbaar.

Kort voor zijn overlijden hebben een aantal radioamateurs nog afscheid van hem kunnen nemen.

In kleine familiekring is afscheid genomen van Jaap.

Onze gedachten gaan uit naar zijn familie.

Namens de leden en het bestuur van VERON afdeling Leiden (A28)

Jaap van Duin (PA7DA), Voorzitter

 


 

OM Callie Weiburg (PA0CAL), Silent Key

Op 15 april 2013 is Callie Weiburg, beter bekend als PA0CAL, overleden.

Het was in 1951 dat ik met radioamateurisme in aanraking kwam. Een collega was PA0OG maar ik was in die tijd druk bezig met lf versterkers en de HIFI had z’n intrede gedaan en we hadden het over 807 s en VR 56 s enz. In die tijd ben ik wel een paar keer met hem mee geweest naar VERON avonden maar voelde me nog niet geroepen. Ik bleef maar bij de HIFI en bouwde versterkers en wikkelde ook de benodigde trafo’s zowel de voeding- als uitgangtrafo en de Williamson-versterker was mijn favoriet.

Eind 50-tiger jaren bouwde ik 2 kanalenversterkers en een vriend vroeg mij of er wilde bouwen met een radio er voor. Nu was er ik dacht bij ROTOR in Amsterdam een soort halffabrikaatradio te koop, het omroep deel maar geen lf maar er zat wel een visserijband op. En ik hoorde ene PA0PVB, die later nog eens bij me geweest is voor een filter. En dat was dan het begin en ben ik in 1961 toch nog een HAM gewordenIk had een BC348 kunnen kopen, die later goede diensten bewees bij de filterbouw.

Mijn eerste zender was AM iets met Heissingmodulatie maar spoedig ontdekte ik de ssb en mijn eerste zender was een fazezender, wat toen veel gebruikelijk was. ”Electron 1963”. Nu had ik bij Keyzer de lokale dumphandelaar al eens wat FT 241 Xtallen gekocht en daarvoor een dubbelosc. bedacht met een ecc81 en met de BC 348 was het signaal te beluisteren en met 2 xtallen de verschilfreq. te horen.[zie Electron Sept. 1962].

In Juni 1964 was Eletron samen gesteld door de afd. Centrum met op de omslag een afb. van een filterzender. Met FT 241 xtals. Ik had een filterzender , een eindtrapje met een lijneindbuis en wat HS gelijkrichtschakelingen ingezonden. Nu had ik al voor medeamateurs wat xtal sets gemaakt dwz. 4 filter- xtallen en een draaggolf xtal. Ik kreeg het verzoek of ik niet het hele afgebeelde filter wilde maken en dat werd een succes en ik kreeg steeds meer bestellingen, er kwamen zelfs Belgen en Duitsers en op een avond stond er een Deen voor de deur. Op spontane wijze is de benaming CALLIE-filter ontstaan!

Op basis van het zenderconcept heb ik transceiver gemaakt {Electron Nov. 1966] die door velen is nagebouwd en in Centrum een groepsproject werd.

Artikelen in QST over mengtrappen met betere eigenschappen trokken mijn aandacht en ik bouwde een moderne ontvanger met een beamdeflection buis de 7360. [zie Electron Jan. 1967] Door al deze activiteiten werd ik vele malen uitgenodigd om een afd. lezing te houden en bij een lezing in Apeldoorn bleek er ook nog en bus uit Friesland te zijn gekomen. Verder heb ik mij bezig gehouden met mobiel werken op HF met eigenbouw antennes en was lid van de Amateur Radio Mobile Society en heb ooit op 80m VK gewerkt!

Wij wensen de familie en bekenden veel sterkte de komende tijd.

Namens de leden en het bestuur van VERON Centrum te Utrecht (A08).

Marco van Dijk (PE2MC), Secretaris

 


 

OM Maarten Hermanus Groenendijk (PA0MCV), Silent Key

Ons bereikte het droeve bericht dat OM Maarten Hermanus Groenendijk (PA0MCV) op 8 april 2013 is overleden.

Maarten was vele jaren lid van onze afdeling. Van 1991 tot en met 1993 was Maarten voorzitter van onze afdeling.

Hij was een technicus in hart en nieren die zich, voor zover het hem nog mogelijk was, toelegde op (amateur)TV en de microgolf frequenties.

De laatste jaren kon Maarten niet meer aanwezig zijn op de afdelingsavonden waar hij voordien graag kwam.

Wij wensen de familie en bekenden veel sterkte.

Namens de leden en het bestuur van VERON Apeldoorn (A05).

Henk Derks (PA5VK), Secretaris

 


 

OM Roel van Dijk (PA1DYK), Silent Key

Op 5 april 2013 is overleden in de leeftijd van 53 jaar: Roel van Dijk (PA1DYK).

Roel was sinds 1978 radiozendamateur. Vanaf de 70’er jaren was hij actief met luisteren op de HF en 2 meterband. Roel had een enorme fascinatie voor techniek en communicatie en is sindsdien altijd zeer actief gebleven met de radiohobby.

De laatste jaren was Roel bezig met amateurtelevisie (ATV), voornamelijk op de microgolfbanden. Hij slaagde er met zijn enorm enthousiasmerend en inspirerend vermogen in om veel ATV activiteit in de rest van Nederland van de grond te krijgen. Hij maakte deel uit van de VERON VHF Commissie waar hij de functie van ATV contestmanager vervulde. Elke maand schreef Roel een rubriek in Electron over ATV.

Bij Roel stond de soldeerbout altijd aan en was druk bezig met nieuwe ideeën. In bijna 40 jaar bezochten we talloze radiovlooienmarkten in binnen- en buitenland, vaak vergezeld van onze echtgenotes. Traditioneel hadden we al vele jaren een gezamenlijke stand op de Radiovlooienmarkt in Rosmalen waar Roel ook dit jaar ondanks zijn ziekte nog veel actieve medeamateurs heeft gesproken. We wisten dat het de laatste keer zou zijn.

Onze gedachten gaan uit naar de familie, wij wensen hen sterkte met het onvoorstelbare verlies.

Namens alle leden van het VERON HoofdBestuur,

Eric-Jan Wösten (PA3CEV), Algemeen Secretaris

 


 

OM Beer Munneke (PA0MUN), Silent Key

Op 2 april 2013 is na een langdurige ziekte overleden: Beer Munneke (PA0MUN).

We herinneren Beer als een vrolijk en enthousiast lid van onze afdeling. Hij was actief op allerlei gebieden; organiseren van het Gesproken Electron, helpen van gehandicapten met het verkrijgen van hun zendmachtiging, meedoen aan velddagen en contesten op bijzondere locaties, het bestuur van de afdeling en nog veel meer. In 1980 werd Beer dan ook benoemd tot Amateur van het Jaar.

Onze gedachten gaan uit naar zijn naasten, wij wensen hen veel sterkte toe.

Namens leden en bestuur van VERON afdeling Eindhoven (A13),

Henk Hamoen (PA3GUO), Secretaris

 


 

OM Leo Leisink (PA0LSK), Silent Key

Op 30 maart 2013 is op 68 jarige leeftijd Leo Leisink (PA0LSK) overleden.

Leo was reeds enkele jaren lid van het Traffic Bureau waar hij zich bezig hield met de ontwikkeling van software voor oa. de afdelingscompetitie, de honor roll, DQB manager en de PA-Beker contest. Tevens was hij de contactpersoon tussen DARES en de VERON. Leo was iemand waar je op kon rekenen. Hij was ook een gedreven en ervaren contester.

Wij wensen de familie sterkte toe met dit verlies.

Namens alle leden van het Traffic Bureau,

Sjoerd Ypma (PA0SHY), Voorzitter

 


 

OM Leo Leisink (PA0LSK), Silent Key

In de nacht van 29 maart 2013, is oud-voorzitter van DARES Leo Leisink (PA0LSK) overleden.

Zijn grootste wens is gelukkig nog in vervulling gegaan: hij heeft zijn tweede kleinzoon, die afgelopen dinsdag is geboren, nog kunnen knuffelen.

In Leo verliezen wij een gedreven DARES-deelnemer van het eerste uur. Van 2006 tot 20 februari 2013 is hij onze voorzitter geweest. In die periode heeft hij kans gezien DARES op de kaart te zetten bij een aantal veiligheidsregio’s, bij defensie en niet te vergeten bij het Ministerie van Binnenlandse zaken.

Ook technisch stond Leo zijn mannetje. Zijn laatste bijdrage aan ons radioamateurs is een beschrijving van een koppeling tussen een zend-ontvanger en een laptop. Hij heeft daar een artikel over gepubliceerd in Electron en het zal ook door de ARRL geplaatst worden in QST.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Jeannette en de andere familieleden. Zij zullen hem nog veel meer missen dan wij. Wij denken met respect aan hem terug.

Op donderdag 4 april 2013 heeft een delegatie van het DARES bestuur, samen met een aantal DARES-deelenemers, tijdens de uitvaartdienst Leo de laatste eer bewezen. Wim Visch heeft als vice-voorzitter van DARES de familie toegesproken.

Namens leden en bestuur van DARES

 


 

OM Theo Tol (PE1OWO), Silent Key

OM Theo Tol (PE1OWO)Na een veelzijdig, kleurrijk en dynamisch leven, is tot ons grote verdriet op 21 februari 2013 in alle rust overleden onze vader en opa Theo Tol. Wij zijn diep bedroefd, maar intens dankbaar voor wie hij was en wat hij voor ons en vele anderen heeft betekend.

Papa / Opa, alles is nu anders zonder jou. We zullen je missen, iedere dag.

Mascha en Willem.
Zoë, Cheyenne, Max, Bunny, Stamper en de dames.
Ira, Nico en Jonathan.

 


 

OM Koen Wieringa (PA3BHU), Silent Key

Geheel onverwacht ontvingen wij het bericht dat op vrijdag 15 februari 2013 op 58-jarige leeftijd plotseling is overleden ons afdelingslid OM Koen Wieringa PA3BHU .

Koen was samen met zijn echtgenote Anne-Marie zeer betrokken bij de VERON afdeling Twente. Hij was een graag gezien persoon. Tevens was hij een vraagbaak voor velen als het om techniek ging. Koen was een zeer bekwame elektronicus met grote vakkennis op het gebied van microgolven. Hij heeft bijna twintig jaar met zeer veel enthousiasme en deskundigheid als cursusleider de opleiding tot zendamateur verzorgd. Vele zendamateurs in Twente en omgeving hebben dan ook hun registratie mede aan zijn inzet te danken. Hiervoor ontving hij op 24 augustus 2004 de Gouden Speld.

PA3BHU is Silent Key

Wij verliezen in Koen een enthousiast en deskundig radioamateur, die in onze herinnering zal blijven.

Wij wensen de familie en met name zijn echtgenote Anne-Marie PA3FNB veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Namens leden en bestuur VERON afdeling Twente,
Rudi Engelbertink PA4UNX, voorzitter

 


 

OM Jacobus Johannes (Jaap) Molenaar (PA3GFX), Silent Key

Op 10 februari 2013 is OM Jacobus Johannes (Jaap) Molenaar (PA3GFX) te Alkmaar overleden.

Het is altijd even schrikken als je een overlijdensbericht krijgt te lezen van een bekende, zo ook bij die van Jaap.

Jaap ken ik vanaf de tijd dat hij ons clubblad (toen noch EVA-Nieuws) ging drukken. De vorige drukker stopte ermee en Jaap wilde het wel overnemen. De enorme en zware drukpers kwam in zijn schuurtje te staan, veel ruimte in beslag nemend, maar Jaap zeurde niet, het moest gedaan worden. Zijn XYL Dirkje, mopperde wel eens want de inkt zat overal, tot aan het plafond.

De eerste keer dat ik aanbelde bij Jaap om wat materiaal voor het clubblad te brengen, werd ik begroet door een paar keffende hondjes die ik nogal bars van repliek diende. Nou dat had ik niet moeten doen, zowel Jaap als zijn Dirkje kwamen de keffertjes te hulp en ik heb moeten praten als brugman om het weer goed te maken want die hondjes waren als kinderen voor beiden; verder werd ik uiterst gastvrij ontvangen! Die avond werd ik op de hoogte gebracht hoe Jaap zendamateur geworden was en de zend machtiging gehaald had (een verhaal op zich). Natuurlijk moest ook de shack en antenne uitgebreid getoond worden en kreeg ik te horen hoe buren over al die draden dachten…

Jaap was een liefhebber van een QSO in morse en ik heb dan ook menig QSO met hem op 80 gehad. Daarnaast kon hij ook erg goed overweg met de microfoon die hij ook veelvuldig gebruikt heeft op VHF, vanuit huis of vanaf een vakantie adres op de Veluwe. En eerlijk is eerlijk ook met zijn komst op onze maandelijkse clubavond was hij altijd duidelijk aanwezig en werd hij vaak gemaand even stil te wezen. Jaap bromde dan wat, maar was dan stil.

Stil was het wat dat betreft allang, want op de clubavond zagen we hem steeds minder. Een opmerkelijk figuur in onze club is Silent Key en wij kunnen verder gaan met “lekker slapen” zoals in het overlijdensbericht stond. Hopelijk maakt Jaap zelf ook niet teveel QRM in de amateurhemel.

Rust zacht OM,

‘73, Age – PA0XAW

Namens leden en bestuur van VERON afdeling Alkmaar (A01),

Carel Frumau (PA3HIE), Secretaris

 


 

OM Wim de Groot (PA0WDG), Silent Key

OM Wim de Groot (PA0WDG)Wij ontvingen het droeve bericht dat op 8 februari 2013 op 84 jarige leeftijd is overleden ons oud penningmeester en afdelingslid OM Wim de Groot (PA0WDG).

Wim was als oud radiotelegrafist van de KLM veel actief op de HF banden en al geruime tijd een zeer actief radiozendamateur. De laatste jaren speelde zijn ziekte hem parten en had hij vrijwel geen mogelijkheden meer om zijn geliefde hobby uit te voeren.

Hij was al meer dan 50 jaar een trouwe gast op onze afdelingsavonden en een graag gezien persoon. Daarnaast was hij actief crewmember van de PI9KLM crew.

Wij herinneren Wim als een verstandige en bescheiden man.

Onze gedachten gaan uit naar zijn naasten, wij wensen hun veel sterkte toe.

Namens leden en bestuur van VERON afdeling Kennemerland (A20),

Henk Plantjé (PA3FMC), Secretaris