Doe mee aan Kids Day!

Doe mee aan Kids Day!Jeugd en jongeren bij de radio hobby betrekken

Altijd al eens zelf achter een zender willen zitten? Maar dan wel met de microfoon in je hand om te praten met iemand ergens op deze wereld?

Dat kan…!!! En dat mag…!!!

Twee keer per jaar (in januari en in juni) is het Kids Day in de radioamateur wereld. Radioamateurs laten dan kinderen achter de microfoon plaatsnemen om ervaringen met radio uit te wisselen. Zelf doen is de leukste manier om er achter te komen wat die radio hobby nu eigenlijk is. Zendamateurs nodigen kinderen bij deze gelegenheid uit in hun “shack“. (Zo noemen ze hun “studio”) Maar wanneer je een zendamateur kent, mag je jezelf natuurlijk ook uitnodigen om bij haar of hem om te kijken en te doen.

Komende Kids Day in Nederland

Kijk even in onze agenda om te zien wanneer de komende Kids Day in Nederland is. Want dat is een unieke kans om jongeren tegen te komen op een gezamenlijke frequentie. Immers, het is natuurlijk veel leuker om met je eigen leeftijdgenoten contact te hebben. De aanbevolen frequenties voor Kids Day zijn de volgende:

  • 80m: 3,650 tot 3,750 MHz
  • 40m: 7,080 tot 7,120 MHz
  • 20m: 14,270 tot 14,300 MHz
  • 15m: 21,360 tot 21,400 MHz
  • 10m: 28,350 tot 28,400 MHz
  • 2m: 145.350 MHz

De VERON Jeugd en Jongeren commissie zou graag inzicht krijgen in het aantal amateurs dat aan dit evenement medewerking verleent, zowel in club verband als individueel. Graag horen we ook op welke wijze de amateurs die meedoen in contact treden met jeugdigen om ervoor te zorgen dat er verbindingen gemaakt kunnen worden.

Meer informatie gezocht?

Over Kids Day in Nederland is de VERON Jeugd en Jongeren commissie altijd goed op de hoogte. Dus benader ze vrijblijvend.

Meer over jeugd en jongeren in de radio(zend)hobby is terug te lezen op onze speciale Jeugd en Jongeren sectie van deze website.

Eventueel is ook op de “American Radio Relay League” (ARRL) website de nodige (Engelstalige) informatie over Kids Day te vinden. Zie hiervoor deze ARRL Kids Day pagina.