Veel gestelde vragen over het VERON techniek en afdelingen forum

Veel gestelde vragen over het VERON techniek forumU kunt als VERON lid toegang krijgen tot ons VERON techniek forum en als VERON afdeling tot het VERON afdelingen forum. Maar hoe krijgt u toegang? Hoe plaatst u berichten? En hoe komt u er weer uit? Kortom, hieronder proberen wij u een antwoord te geven op de meest gestelde vragen over het forum.

1) Hoe krijg ik een gebruikersaccount voor het VERON Techniek Forum?

U kunt een gebruikersaccount krijgen door het forum aanvraagformulier in te vullen. U krijgt deze alleen als u lid bent van de VERON en een werkende @veron.nl e-mail alias heeft.

2) Hoe krijg ik toegang tot het VERON afdelingen forum?

Voor alle VERON afdelingen zijn gebruikersaccounts gemaakt. Deze bestaat uit het afdelingen nummer (Vb. Ann). Hieraan is het afdelingen alias/e-mailadres gekoppeld dus Ann@veron.nl. U kunt alleen het gebruikersaccount activeren of wachtwoord resetten/instellen indien u deel uitmaakt van het afdelingen alias/e-mailadres.

3) Ik heb geen @veron.nl e-mail alias, kan ik een usercode krijgen?

U kunt alleen een gebruikersaccount voor het forum krijgen als u een werkende @veron.nl e-mail alias heeft. Een e-mail alias kunt u aanvragen via het e-mail aanvraagformulier.

4) Ik ben geen VERON lid hoe krijg ik een gebruikersaccount?

Het VERON Techniek Forum is exclusief voor leden van de VERON. Wat de VERON voor u kan betekenen en hoe u lid kunt worden vindt u op deze webpagina.

5) Ik ben lid van de VERON maar heb geen call en geen NL-nummer, hoe kan ik een gebruikersaccount aanvragen?

U kunt een gebruikersaccount krijgen zodra u een NL-nummer (luisternummer) heeft en hiervoor een @veron.nl alias heeft aangevraagd. Een NL-nummer kunt u aanvragen via het NL-nummer aanvraagformulier.

6) Ik heb een gebruikersaccount ontvangen maar geen wachtwoord, hoe meld ik nu aan?

Uw gebruikersaccount is bevestigd via een e-mail, hierbij zit ook een document toegevoegd (Gebruikersaccount activeren.pdf). U kunt dit bestand lezen door erop te dubbelklikken. Volg de stappen die hierin beschreven worden.

7) Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Geen probleem je kunt altijd je wachtwoord resetten. Klik eerst op “Aanmelden”. Nu verschijnt het aanmeldscherm waar je de gebruikerscode en wachtwoord hoort in te vullen. Dit doe je niet maar je klikt op “Je wachtwoord vergeten?” Je krijgt nu een scherm waar je je gebruikersaccount (call of nl nummer) moet invullen. Vul in het andere veld de verificatiecode in en klik op “Reset Wachtwoord”. Er wordt nu een e-mail naar je toegestuurd met hierin een link. Klik op deze link en het Reset Wachtwoord scherm in het VERON Techniek Forum wordt geopend. Kies je nieuwe sterke wachtwoord (minimaal 8 karakters) en klik op “Bewaar Wijzigingen”.

8) Ik heb een @veron.nl e-mail alias maar ik kan niet aanmelden op het forum?

Dat klopt, een @veron.nl e-mail alias wil niet zeggen dat u automatisch een gebruikersaccount heeft voor het forum. Een gebruikersaccount voor het forum kunt u aanvragen via het aanvraagformulier voor het Techniek Forum.

9) Hoe plaats ik een bericht?

Ga naar de rubriek waar u een bericht wilt plaatsen (bijvoorbeeld “zenders en ontvangers”). Klik op de knop “Plaats Nieuw Topic”. Nu opent zich een scherm waar u uw bericht kunt plaatsen. Kies een titel maar houd deze zo kort mogelijk. Onder de titelregel ziet u een box waarin u het bericht kunt plaatsen, inclusief plaatjes, foto’s en links. Als u klaar bent met uw bericht klik dan “Plaats Nieuw Topic” en uw bericht wordt op het forum geplaatst.

10) Ik kan niet uitloggen / afmelden?

In de menubalk ziet u rechts uw gebruikersaccount staan. Ga hier met de muis naartoe. Nu opent zich een scherm waar rechts onderaan “Afmelden” staat. Klik nu op “Afmelden” om uit te loggen.

11) Ik kan met het gebruikersaccount van de afdeling geen berichten plaatsen op het Techniek Forum?

Door een aanpassing in het gebruikersaccount van de VERON afdelingsbesturen is het niet meer mogelijk om met een gebruikersaccount bestemd voor het VERON Afdelingen Forum een berichten te plaatsen in het VERON Techniek Forum. Zo wordt voorkomen dat berichten bestemd voor het VERON Afdelingen Forum tussen de berichten van het VERON Techniek Forum terecht komen. Indien dit toch per ongeluk wordt geprobeerd dan wordt de foutcode “je bestaande wachtwoord is niet juist” getoond. Wilt u als afdeling een bericht plaatsen op het Techniek Forum, dan kan dit door iemand binnen de afdeling met een gebruikersaccount voor het Techniek Forum, uit naam van de afdeling dit bericht te laten plaatsen.