Gerechtsgebouw van Berks County (USA) krijgt geen ledverlichting

Gerechtsgebouw van Berks County (USA) krijgt geen ledverlichtingRecentelijk heeft de beheerder van het gerechtsgebouw in Berks County bekend gemaakt dat er geen ledverlichting komt om het gebouw te verlichten. De voornaamste reden is dat deze verlichting de radiosignalen van het 63 miljoen dollar kostende radionoodsysteem stoort.

Verlichting gerechtsgebouw Berks County geeft weersvoorspelling aan

Jarenlang gaf de gekleurde verlichting op het gerechtsgebouw van Berks County de weersvoorspelling aan. Tijdens een dakrenovatie is de verlichting van het gebouw verwijderd en niet terug geplaatst. Maar via Facebookgroepen is steun gevraagd om het gerechtsgebouw wederom van verlichting te voorzien. Maar het risico dat de ledverlichting het radionoodsysteem stoort is te groot.

Een opmerkelijke stap van de Amerikaanse overheid, omdat jaren lang de invloed van ledverlichting op radiosignalen is genegeerd of afgedaan als indianenverhalen.

VERON EMC-EMF commissie waarschuwt al langer

Regelmatig publiceert de EMC-EMF commissie op internet, in Electron en recentelijk nog in de Elektorlabs van maart/april dat de invloed van ledverlichting op radiosignalen niet onderschat mag worden. De VERON EMC-EMF commissie meldt in recente publicaties dat hier niet echt sprake is van voortschrijdend inzicht.

De tijden zijn veranderd maar de normen zijn in 1970 blijven steken.

Deze verouderde normen gaan uit van stoorbronnen als een koffiemolen of de stofzuiger van de buren. Er zijn nu zoveel storingsbronnen onder een dak te vinden dat een radiozendamateur niet meer fatsoenlijk via zenders en ontvangers kan communiceren. De eigen storingsbronnen zoals ledverlichting, laders van mobile telefoons etcetera veroorzaken 70% van alle storingsklachten.

Hoeveel stoorbronnen bevinden zich bij u in de kamer?

Regelmatig verschijnen er berichten op de VERON website en het maandblad Electron over storende apparatuur. Want het betreft niet alleen ledverlichting dat de radiocommunicatie verstoort. Maar ook voedingen van mobiele telefoons, tablets, kerstverlichting en PV-installaties (zonnepanelen) kunnen een bron van RF-interferentie zijn.

Zelfs de US Coast Guard waarschuwt voor de gevaren van het gebruik van ledverlichting in de scheepvaart. Nederland is ontsnapt aan een milieuramp omdat in de Waalhaven schepen niet meer zichtbaar waren op de schermen van de verkeersleiding en tussen schepen onderling. Ook dit werd veroorzaakt door ledverlichting. Maar ook de toplichten op schepen zorgen voor grote problemen. Zonnepanelen, laders van de mobiele telefoon, voeding van routers, beeldschermen, PLC en dan komt het draadloos laden van de elektrische auto er nog aan. Bij de techniek, WPT (Wireless Power Transfer) praten we niet over de 5 Watt ledlampjes maar over 3 tot 20 kilowatt.