Kort radioamateurnieuws – week 51, 2022

Logo kort radioamateurnieuwsDeze week in ‘Kort radioamateurnieuws’:

  1. Geen uitzending op 24 december van SAQ Grimeton door Covid-19; 
  2. PDF-download: ‘Design for Electromagnetic Compatibility – In a Nutshell’
  3. PDF-download: PI4HAL-bulletin januari 2023.

Kort radioamateurnieuws

1. Geen uitzending op 24 december van SAQ Grimeton door Covid-19

Covid-19 verspreidt zich momenteel opnieuw over de wereld, ook naar Zweden en Grimeton. Als gevolg van Covid-19-besmettingen in het Alexander-team, gaat de geplande kerstuitzending van de 17,2kHz-zender SAQ op 24 december 2022 niet door. Niemand is ernstig ziek, alleen lichte symptomen, maar het Alexander-team wil niemand in gevaar brengen. Om diezelfde reden zal het radiostation gesloten zijn voor bezoekers en zal ook SK6SAQ op die dag niet QRV zijn.

Het Alexander-team van het werelderfgoed-radiostation in Grimeton wenst iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

2. PDF-download: ‘Design for Electromagnetic Compatibility – In a Nutshell’

Kortgeleden publiceerde Springer het boek ‘Design for Electromagnetic Compatibility – In a Nutshell’ van de Zwitserse auteur Reto Keller. Dit openaccess-boek biedt elektrotechnici en studenten een praktische – en wiskundig verantwoorde – inleiding tot het onderwerp elektromagnetische compatibiliteit (EMC). De auteur geeft de lezers onder meer concrete EMC-ontwerprichtlijnen. Uiteraard geeft het boek ook een overzicht van EMC-normen en -voorschriften en hoe te testen voor een wereldwijde markttoegang.

Anders dan het woord Nutshell in de titel doet vermoeden, is dit 423 pagina’s tellende boek een zeer gedegen naslagwerk, dat behalve EMC-onderwerpen ook de achterliggende theorie uitvoerig behandelt.

Behalve als gratis PDF-download is dit naslagwerk ook als soft- of hardcover verkrijgbaar voor respectievelijk €43,59 en €54,49.

Download: Design for Electromagnetic Compatibility – In a Nutshell

3. PDF-download: PI4HAL-bulletin januari 2023

PI4HAL is het clubstation van de Vereniging Radiozendamateurs SS Rotterdam. Het station bevindt zich op het voormalige passagiersschip SS Rotterdam, dat tegenwoordig dienst doet als hotel en permanent is afgemeerd aan het 3e Katendrechtsehoofd in Rotterdam (QTH-locator: JO21fv).

De vereniging heeft tot doel – naast het in de lucht houden van PI4HAL – de radiohobby bij de bezoekers van het schip toe te lichten en te promoten.

De vereniging brengt bovendien maandelijks een uitgebreid, gratis nieuwsbulletin uit, het PI4HAL-bulletin. De januari-uitgave is nu als PDF-download beschikbaar: PI4HAL-bulletin januari 2023

 

______
Heb je tips voor ‘Kort radioamateurnieuws’, bijvoorbeeld omdat je een evenement wilt aankondigen? Wij horen dat dan graag: webredactie@veron.nl. Natuurlijk ontvangen wij ook graag (concept)artikelen voor de VERON-website of Electron.