Marconi was hier! Award 2023

Marconi was hier“Marconi was hier!” is een internationaal te behalen award voor radioamateurs. Uitgegeven en georganiseerd door A.R.I. Fidenza Radio Club en aangesloten bij A.R.I.(Italiaanse Radioamateur League). Tevens met sponsoring, historisch advies en onder toezicht van het Marconi Museum (Guglielmo Marconi Foundation).

Hoofddoel

Het hoofddoel van dit award is het historisch herdenken en herinneren van enkele van de belangrijkste en meest betekenisvolle plaatsen. Deze plaatsen zijn waar de Italiaanse wetenschapper en uitvinder veel van zijn wetenschappelijke experimenten uitvoerde op het gebied van radiotechniek, radiocommunicatie over lange afstand en radiorichtingbepaling. Experimenten die vervolgens cruciaal bleken te zijn voor de technische en wetenschappelijke vooruitgang en de vooruitgang van de hele mensheid.
Het award is gedurende het hele zonnevlekken jaar 2023 te behalen. Elke maand is gewijd aan een specifieke Italiaanse stad die verband houdt met het verhaal van Guglielmo Marconi, en is gekoppeld aan een andere speciale roepnaam.

Roepnaam en stad

Award regels

Doel

Maak zoveel als mogelijk QSO’s met de hierboven genoemde speciale herdenkingsstations.

Jolly station

Naast de maandelijkse speciale roepnamen, zal gedurende het hele jaar 2023 ook het “Jolly station” IQ4FE in de lucht zijn. Contacten met dit station maken het mogelijk om maximaal twee gemiste maandelijkse speciale roepnamen te corrigeren en er zijn minimaal 3 QSO’s met IQ4FE gedurende het jaar vereist.
Om 2 maandelijkse speciale roepnamen te corrigeren zijn er minimaal 6 QSO’s met IQ4FE gedurende het jaar vereist.

Looptijd award

Van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023

Download de volledige regels hier