Dag drie van de IARU General Conference in Zlatibor, Servië

Dag drie van de IARU General Conference in Zlatibor, ServiëHet zal geen verrassing zijn, maar na dag een en dag twee van de IARU General Conference in Zlatibor volgt vandaag dag drie, vrijdag 3 november. En deze dag stond in het teken van de C3 Plenary meeting. Dat wil zeggen dat algemene onderwerpen die niet in andere commissies thuis horen hier worden besproken.

Alle onderwerpen die in de commissies waar Theo en Rob lid van zijn zijn gisteren behandeld en die onderwerpen die aangenomen zijn worden in de Plenary meeting op zaterdag nog aan de vergadering voorgelegd waarna de uiteindelijke stemming plaats vindt. De aangenomen voorstellen worden dan verder verwerkt.

C6

De Commissie C6, waar Theo PA1CW lid van is, moest vandaag in actie komen omdat een voorverkiezing van een voorzitter niet goed was verlopen. Uiteindelijk zijn de problemen opgelost maar er was dus een noodzaak voor de aanwezigheid van deze commissie. Als de conferentie voorbij is vervalt het bestaan van C6 met deze leden. Theo is dus tijdelijk lid.

C2

Ook C2, waar Remy lid van is, vergaderde vandaag om diverse budget aanvragen te beoordelen. In deze vergadering wordt het IARU-R1 budget voor de komende drie jaren vastgelegd en op de plenaire vergadering ter goedkeuring aangeboden.

Ben je even kwijt waar C2 en C6 voor staan, kijk dan even onderaan het verslag van gisteren.

Getrapt systeem

Uit het bovenstaande komt dus duidelijk naar voren dat dit systeem een getrapt systeem is. Voorstellen worden in de commissies besproken en de daar aangenomen voorstellen worden aan de algemene vergadering aangeboden. Daar vindt de algemene stemming plaats. Daar kan dus over de inhoud nog een discussies ontstaan.

De voorstellen uit C3 kunnen gaan over het inrichten van een grotere IARU stand in Friedrichshafen. Of over het adviseren van nieuwe voorzitters van commissies. Bijvoorbeeld zoals de commissie waar Remy voorzitter van zal worden. Deze heeft als taken het samenwerken van verenigingen en de erkenning van morse als cultureel erfgoed. Het is goed om op te merken dat van alle voorstellen een protocol wordt opgesteld waarin wordt aangegeven waarom voor of tegen is gestemd.

Lange dagen

Gezegd moet worden dat ’s-ochtends al om 8 uur vergaderd wordt. En dat door te lange discussies de vergaderingen lang duren. Vaak wordt na het diner nog een vergadering gehouden zoals dat bij Remy het geval was.

Dat geeft allemaal niet. We zijn toch aanwezig er daar wordt dan ook duidelijk gebruik van gemaakt.

Evenals vorige jaren bood de IARU (wereld wijd) een receptie aan. Hierdoor hebben alle aanwezigen op de vergadering even een mooi moment om informeel bij te praten.

 

Alle vergaderverslagen op een rij