Dag twee van de IARU General Conference in Zlatibor, Servië

Dag twee van de IARU General Conference in Zlatibor, ServiëGisteren was hier het verslag over de heenreis en de eerste vergaderdag van de IARU General Conference in Zlatibor, Servië te lezen. Vandaag gaan we verder met dag twee, donderdag 2 november.

Rob PE1ITR, Theo PA1CW en Erwin PE3ES hebben deze dag hun eigen vergaderingen gehad. Alle HF, VHF+ en EMC zaken zijn besproken. Voorstellen die in de commissies zijn aangenomen worden ter officiële goedkeuring in de Plenary Meeting op zaterdag afgehamerd.

C2

Remy PA0AGF heeft deelgenomen aan de de vergadering van C2. Sommige voorstellen zijn daar afgestemd. En ander voorstel moest opnieuw geformuleerd worden die dan in de volgende C2 vergadering weer wordt besproken.

C3

In C3 zijn veel onderwerpen de revue gepasseerd. Sommige zijn afgestemd en andere zijn door voor de volgende C3 vergadering.

GNU

Er was een lezing over de toepassing van software van het bedrijf GNU. Zeer interessant om te horen wat er met modules geprogrammeerd kan worden.

STARS

Helaas kon de VERON delegatie niet alle vergaderingen over andere onderwerpen bijwonen. Remy heeft zijn laatste vergadering van de STARS werkgroep voorgezeten. Met de deelnemers zijn afspraken gemaakt over groeiscenario’s van hun verenigingen. Ook nu waren er weer 37 deelnemers. De notulen worden in de Plenary vergadering besproken zodat deze bij iedereen bekend zijn.

Shaping the Future

Na alle vergaderingen hebben we met andere deelnemers de dag doorgenomen waarbij diverse voorstellen zijn nabesproken. Morgen weer voor ons allen een dag met veel verschillende onderwerpen zoals het IARU Shaping the Future Programma. Het was weer een leerzame dag.

73 de Remy


Korte toelichting over de cryptische namen van de vergaderingen

De hieronder vermelde commissies spelen een rol tijdens de IARU conferentie:

 • C2 gaat over voorstellen inzake credentials en financiën.
  • “credentials” wil zeggen: Er wordt gekeken of de deelnemende landen bij aanvang van de conferentie hun contributie over de afgelopen drie jaar hebben voldaan.
 • C3 gaat over administratieve en organisatorische onderwerpen.
 • C4 behandelt HF gerelateerde onderwerpen.
 • C5 staat in het teken van VHF+ zaken.
 • C6 Zij waakt over het proces van benoemingen van voorzitters van commissies en werkgroepen. Dat geldt ook voor de benoeming van de leden van het Executive Committee.
 • C7 buigt zich over EMC/EMF voorstellen.

Het VERON Hoofdbestuur heeft besloten om een delegatie van vier personen te laten deelnemen.

 • Voor C4 zal Theo Koning PA1CW namens de HF commissie aanwezig zijn.
 • Voor C5 zal Rob Hardenberg PE1ITR namens de VHF+ Commissie aanwezig zijn.
 • Voor C7 zal Erwin Serlé PE3ES namens de EMC commissie aanwezig zijn.
 • Remy Denker PA0AGF neemt deel als delegatieleider. (Remy is samen met Eric-Jan Wösten PA0ERC de liaison officer van de VERON).

De commissies C2 en C6 worden bij aanvang van de conferentie samengesteld. Gelet op de algemene onderwerpen die in C3 worden behandeld, staat het de Member Societies vrij om deze vergaderingen bij te wonen. De delegatie leider van de Member Society heeft stemrecht.

Alle vergaderverslagen op een rij