Wolf Hadel (DK2OM) ontvangt IARU President’s Diamond Award

Na jarenlange betrokkenheid bij het monitoren van indringers op onze amateurbanden, besloot Wolf Hadel (DK2OM) om eind 2019 terug te treden. IARU Regio 1-voorzitter Don Beattie (G3BJ) heeft deze week aangekondigd dat Hadel de IARU President’s Diamond Award heeft ontvangen als erkenning voor zijn jarenlange inspanningen. Hadel werkte meer dan 30 jaar voor het monitoringsysteem van de Deutscher Amateur Radio Club (DARC). Daarnaast coördineerde hij al sinds 2005 het IARU Monitoring System van Regio 1 (IARUMS-R1).

Bijzondere verdiensten

“Wolf maakte in de loop der jaren naam als toegewijd radioamateur en competent bandbewaker. Daarnaast staat hij bekend om zijn uitstekende contacten met de officiële instanties voor spectrumbewaking”, aldus Beattie. “Op Ham Radio 2016 kende ik hem daarom met veel plezier de IARU Regio 1-medaille toe voor zijn strijd tegen illegale indringers op onze banden. Maar dat deed ik ook vanwege de voortreffelijke manier waarop hij leiding gaf aan het succesvolle IARU-monitoringsysteem.”

Beattie vertelde verder dat Hadel ook meewerkte aan de monitoringactiviteiten in de andere twee IARU-regio’s. Hij bouwde op die manier een uitstekende reputatie op bij zijn collega’s over de hele wereld. Samen met vice-coördinator Peter Jost (HB9CET) van IARUMS Regio 1, hield Hadel de indringers van het amateurspectrum nauwlettend in de gaten. Daarover berichtte hij vervolgens in de maandelijkse IARUMS-nieuwsbrief.

“De toekenning van de IARU President’s Diamond Award door IARU-voorzitter Timothy Ellam (VE6SH) is niet alleen een erkenning van Wolfs bijdrage aan IARU Regio 1, maar aan de gehele IARU”, aldus Beattie. “Dit is een welverdiende beloning voor een zeer belangrijke bijdrage aan de radioamateurdienst. Ik feliciteer Wolf met deze prijs en bedank hem oprecht voor zijn werk door de jaren heen. We wensen Wolf allemaal een gelukkig pensioen.’

Tijdelijke waarneming

Tot oktober 2020 zal vice-coördinator Peter Jost (HB9CET) van IARUMS-R1 de taken van Wolf Hadel waarnemen. Gaspar Miró (EA6AMM), URE-coördinator van de Spaanse Intruder Watch, zal hem daarbij ondersteunen.

 

Bron: ARRL