AM QSO PARTY 2020

AM QSO Party 2020De Facebook-groep AM Amateur Radio Europe organiseert begin volgend jaar de AM QSO PARTY 2020. Het doel van de Facebook-groep is om het gebruik van de AM-mode op HF en VHF te promoten. Dat doen ze bijvoorbeeld door zelfgemaakte of commerciële apparatuur te bespreken, maar ook door via de Facebook-groep skeds te maken. Ieder ander idee om het gebruik van de AM-mode te stimuleren, is overigens van harte welkom.

AM Amateur Radio Europe

Je vindt de Facebook-groep via de volgende link: AM Amateur Radio Europe. Mocht de link niet werken, zoek dan op Facebook naar ‘AM Amateur Radio Europe’. Iedere zend- of luisteramateur is overigens welkom om zich bij de groep aan te sluiten

AM QSO PARTY

De eerste AM QSO PARTY is van zaterdag 25 januari 2020 06:00 UTC tot zondag 26 januari 12:00 UTC. Het doel van deze party is om het gebruik van de spraakmode AM op de 160m-, 80m-, 40m-, 20m-, 15m-, 12m- en 10m-amateurband te promoten. Dit is dus geen 59/59-contest, maar eerder een manier om het onderlinge QSO te stimuleren. Toch kunnen er punten gescoord en certificaten behaald worden.

Er zijn punten te verdienen met elk QSO en met elk nieuw gewerkt DXCC-land. Deelname is daarbij mogelijk in verschillende vermogenscategorieën. Maar, let wel, ondanks de punten en certificaten, het belangrijkste doel is om mensen bij elkaar te brengen die genieten van de de originele spraakmode AM !

Meer informatie

Alle details over de AM QSO Party zijn te vinden op de volgende website: AM QSO Party 2020.

Simon Taylor (MW0NWM),
Initiatiefnemer AM Amateur Radio Europe