Gesponsorde Plaquettes in Scandinavische Activiteiten Contesten

Gesponsorde Plaquettes in Scandinavische Activiteiten Contesten (SAC)Het CW onderdeel van de Scandinavische Activiteiten Contesten (SAC) valt dit jaar op 16 en 17 september. Vervolgens staat op 14 en 15 oktober het onderdeel SSB op de agenda. Deze beide contesten duren van 1200Z tot en met 1200Z. En er zijn bijzondere plaquettes te verdienen in deze contest.

Ter illustratie een SAC plaquette uit 2014

In 2017/2018 sponsorde “Zaba” OH1ZAA (voormalig PA0FIN in de 70er jaren), een plaquette voor “Best Belgium + The Netherlands“. Dit was in de categorie “CW+SSB gecombineerd”. Die werd in 2017 bemachtigd door ON5JT. En in 2018 door PA3EVY.

Omdat er veel radioamateurs alleen in SSB actief zijn, is er nu een plaquette voor CW en SSB apart. Dit maakt het vooraf plannen voor meedoen wat gemakkelijker. En het geeft betere kansen op succes.

Voor meer informatie over deze gesponsorde plaquettes kijk hier. Dat is ook de plek om de contest logs te uploaden en de reglementen terug te lezen. Daarnaast is er ook het nodige te vinden aan propagatie informatie, behaalde resultaten en een archief van voorgaande jaren. En de laatste actualiteiten zijn altijd op het SAC-Blog terug te lezen.

Over de Scandinavische Activiteiten Contesten

De “Scandinavian Activity Contest” is een amateur radio contest met de focus op de landen in de Scandinavische regio. Deze contest wordt twee maal per jaar georganiseerd. Daarbij worden de CW (telegrafie) en SSB (spraak) modes gebruikt. En dit alles vindt plaats op de vijf korte-golf banden die toegewezen zijn aan radio amateurs. Deze contest startte in 1959. Maar het evenement heeft zich over de jaren sterk ontwikkeld. De SAC wordt georganiseerd door de “Nordic Amateur Radio Union” (NRAU).

Het doel van deze contest is om Scandinavische radioamateurs te activeren. En om ze te stimuleren zoveel mogelijk contacten buiten Scandinavië te leggen. Dit komt ook tot uiting in de contest reglementen. Voor contact met de organisatie van deze contest is een e-mail aan support@sactest.net voldoende.