Morgen en overmorgen IARU Amateur Television Contest

IARU Amateur Television Contest op 8 en 9 juni 2024Dit is nog even een herinnering dat wij iedereen uitnodigen om deel te nemen aan de IARU Amateur Television Contest. Deze wordt gehouden van 8 juni 2024 12:00 UTC tot 9 juni 2024 18:00 UTC. En dat is dus morgen en overmorgen! Je kunt de regels van deze televisiewedstrijd in dit IARU PDF document nalezen.

De logs moeten worden ingediend met behulp van de nieuwste versie van het ATV Contest Excel-formulier. De laatste versie van dit formulier is versie 6. En deze versie van het formulier download je eenvoudig via deze link.

Organisatie in handen van de VERON

Vanaf dit jaar organiseert de VERON de IARU ATV Contest. Logs van deelnemers kunnen worden ingestuurd via de nationale ATV contest manager of rechtstreeks naar het e-mailadres: atv@iaru-r1.org Dit e-mailadres is hetzelfde als voorgaande jaren. En desgewenst is dit mailadres ook te gebruiken om vragen over deze contest te stellen.

Naast de bekende talkback kanalen in de 144 MHz frequentieband is eventueel ook het internet chatkanaal DXSpot te gebruiken om skeds te maken.

Nieuw in deze Amateur Television Contest: 50 MHz

De 50 MHz-band is nieuw toegevoegd aan deze IARU Amateur Television Contest om digitale amateurtelevisiemodi met verminderde bandbreedte te stimuleren. Deze band staat bekend om sporadische-E-radiopropagatie waarbij gemiddelde afstanden van 1500 km mogelijk zijn.

Aanvankelijk wordt de DVB-S2 symbol rate 125k mode het meest gebruikt op 51,7 MHz voor DATV. Zie hiervoor het IARU-R1 bandplan in verband met de afspraken die zijn gemaakt over het gebruik van 50 MHz en DATV.

Het Zello VOIP-kanaal “50MHz Digital Amateur Television” is ook te gebruiken om skeds te maken. En natuurlijk ook om elkaar te ontmoeten.

73 Rob PE1ITR