IARU HF World Championship 2020

PA6HQ tijdens IARU HF World Championship 2020 met een resultaat om trots op te zijnIn het weekend van 11 – 12 juli 2020 heeft PA6HQ meegedaan aan de jaarlijkse IARU HF World Championship contest. Met dit jaar iets meer hindernissen om voldoende stations in de lucht te krijgen in verband met het coronavirus. Maar ondanks dat is er weer een mooi resultaat behaald. Alle deelnemende stations om PA6HQ bemand te krijgen heel erg bedankt voor jullie inzet.

PA6HQ met alle 12 stations bezet

Ook in 2020 heeft het Traffic Bureau weer moeite gedaan om in de IARU contest Nederland een HQ station te activeren. Hoewel we vele jaren een grote en behoorlijk enthousiaste groep van amateurs verspreid over het gehele land hadden, was het dit jaar niet eenvoudig om alle 12 stations bezet te krijgen. Wat natuurlijk nooit helpt is dat de contest midden in de zomer valt. Met dit jaar als extra uitdaging het Coronavirus waardoor multi-operator stations helaas moesten afzeggen. Dit was zeker geen ideale situatie voor een hoge score, maar wel goed genoeg om Nederland als HQ station weer op de kaart te zetten en dat is minstens zo belangrijk.

Moeite om banden bezet te krijgen

In de aanloop naar de IARU HF Championship contest 2020 was het toch even spannend. Maar het is Alex, PA1AW toch gelukt om ondanks alle COVID-19 perikelen de banden bezet te krijgen. Daarbij zijn in het totaal 10 stations actief geweest om de banden van 160 meter tot en met 10 meter bezet te krijgen. Zowel in SSB als CW.

Resultaten PA6HQ 2020

Ondanks de grote verschillen tussen de stations mag PA6HQ tevreden zijn met de behaalde resultaten. Ook dit jaar hebben de deelnemers aan PA6HQ de VERON multiplier behoorlijk geactiveerd en plezier gehad. In het totaal zijn er 7829 verbindingen gemaakt. PA0Q, PA2A, PA4O, PA8AD, PA9M, PB7Z, PB8DX, PI4COM, PI4KAR en PI4VPO namens het Hoofdbestuur bedankt voor jullie deelname aan PA6HQ.

Gelukkig hebben we de foto’s nog

Kijk ook eens op deze pagina voor de foto’s

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

  • Zelf apparatuur bouwen

    Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

  • Over de wereld zenden

    Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

  • Nieuwe vrienden maken

    Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?