PA6HQ in 2020

PA6HQ in 2020

Ook in 2020 heeft het Traffic Bureau weer moeite gedaan om in de IARU contest Nederland een HQ station te activeren. Hoewel we vele jaren een grote en behoorlijk enthousiaste groep van amateurs verspreid over het gehele land hadden, was het dit jaar niet eenvoudig om alle 12 stations bezet te krijgen. Wat natuurlijk nooit helpt is dat de contest midden in de zomer valt. Met dit jaar als extra uitdaging het Coronavirus waardoor multi-operator stations helaas moesten afzeggen. Dit was zeker geen ideale situatie voor een hoge score, maar wel goed genoeg om Nederland als HQ station weer op de kaart te zetten en dat is minstens zo belangrijk.

Uiteindelijk is de context gedraaid met de volgende matrix:

Zoals te zien in de matrix een bonte verzameling aan stations en locaties met dit jaar, dankzij Corona, veel locaties waar “slechts” één band/mode werd geactiveerd. Om alles in goede banen te leiden werd elke deelnemer ook voorzien van een draaiboek met hierin de basis informatie rond de contest. Samen met een aantal praktische documenten zoals een ITU zone kaart en een lijst met HQ-stations. De keuze voor logprogramma en hoe het lokaal werd georganiseerd was volledig vrij voor de diverse locaties. Uiteindelijk was het streven de VERON multiplier te laten horen binnen de beschikbare mogelijkheden en dat is goed gelukt.

PA6HQ resultaat 2020

Het is duidelijk dat de PA6HQ deelname deze contest op de diverse locaties anders is beleefd. Het uiteindelijk resultaat was deze gezamenlijke inspanning is iets om tevreden over te zijn:

Maar de deelnemers hebben de VERON Multiplier behoorlijk geactiveerd en veel plezier gehad in onze deelname dus de doelstellingen voor 2020 zijn meer dan bereikt.

Grote dank aan alle stations die ons gewerkt hebben en tot volgend jaar namens Team PA6HQ 2020.

Alex PA1AW
PA6HQ 2020 Coördinator