Radio Telegraphy Very High Speed Club (VHSC)

Radio Telegraphy Very High Speed ClubIn Traffic Nieuws van Electron mei 1961 wordt het aangekondigd: de oprichting van de Very High Speed Club per 1 mei 1961, in samenwerking met de High Speed Club van de DARC.  Doel van de VHSC is het verenigen van radioamateurs die telegrafie, met hand en oor, kunnen geven en nemen bij zeer hoge snelheid. PA0LXL is VHSC-secretaris van 1961 tot 1981; daarna wordt de VHSC-administratie onder gebracht bij ons Traffic Bureau.

In 1988 hebben de Very High Speed Club leden besloten dat de club als zelfstandige vereniging zou worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De administratie berust onveranderd bij de VERON.

Het VHSC-bestuur bestaat uit: PA5V als voorzitter; PG4I als  secretaris/penningmeester; en DL5XL (president van de HSC) als lid.

Hoe wordt je lid van de Very High Speed Club?  Wees actief op de banden, en laat horen dat je morse met sleutel/keyer en oor, in geven en nemen, beheerst bij een snelheid van minstens 40 woorden per minuut. Er dient voortdurend sprake te zijn van “solid copy” en “excellent keying”.

Leden van de Very High Speed Club kunnen je voordragen als kandidaat-lid van de club, door het geven van een aanbeveling (“recommendation”). Zo’n voordracht kan gegeven worden na een QSO dat minstens 30 minuten duurt, bij een snelheid van minstens 40 woorden per minuut. (Paris). Een recommendation blijft 3 jaar geldig. Op alle recommendations (meestal een QSL van het test-QSO) moet de duur van het QSO (minimaal 30 minuten) en de gebruikte morse-snelheid (minimaal 40 woorden per minuut) beslist door het voordragende VHSC-lid worden vermeld.

Om het lidmaatschap van de Very High Speed Club aan te vragen zijn er minimaal 4 recommendations vereist. Heb je die bij elkaar, dan kun je een aanvraag om clublid te worden indienen bij de club-secretaris, de eenmalige onkosten bedragen € 10,00.

Je roepnaam wordt dan in het VHSC-bulletin gepubliceerd als VHSC-kandidaat. Als er binnen 3 maanden geen bezwaren van club-leden worden ontvangen, kun je vervolgens opgenomen worden als lid van de VHSC.  Bij alle aanvragen dient een ondertekende verklaring te worden toegevoegd dat de VHSC-test-QSO’s door de aanvrager gemaakt werden met hand en oor, dus zonder hulpmiddelen als b.v. keyboards, decoders, e.d.

Alles over de Very High Speed Club is te vinden op de website van Wilko PA3BWK.

Members

Download overview of members HSC-VHSC-SHSC-EHSC

VHSC