Het Traffic Bureau organiseert de volgende HF contesten:…


PACC ContestPACC Contest

Jaarlijks in het tweede volle weekend van februari. Voor vele Nederlandse contesters hét hoogtepunt van het jaar. Heel de wereld kijkt uit naar Nederlandse stations en dat is te merken aan het aantal aanroepen!

De PACC contest heeft een eigen website, waar u alle benodigde informatie vindt. Klik hier om naar deze site te gaan.


PACCdigi contest

PACCdigi Contest

17 april 2021 is het zover! Naast de bestaande en zeer bekende PACC contest zal er op 17 april 2021 gestart worden met een digitale contest: De VERON PACCdigi contest.

De eerste versie zal gebruik maken van de overbekende modes RTTY en FT8 en zal 12 uur duren, van 12:00 UTC tot 23:59 UTC.

De PACCdigi contest heeft een eigen website, waar u alle benodigde informatie vindt. Klik hier om naar deze site te gaan.


Velddag Contesten

Zoals de naam van de contest al aangeeft, dit is een ‘buiten-evenement’. In de open natuur een station opzetten zonder gebruik te maken van vaste objecten en netspanning. Mooi als afdelingsactiviteit, maar uiteraard ook voor individuele stations. Voor de thuisblijvers is een aparte categorie waarin deze stations ook mee kunnen doen.

Met ingang van 2024 starten wij met de eerste aanpassingen om de velddag meer gelijk te maken aan de velddag van de IARU Regio 2. Daarom verlaten wij het oude concept om in twee afzonderlijke weekeinden een velddag te organiseren. In plaats van afzonderlijke CW- en SSB-weekenden, vindt de VERON velddag contest nu jaarlijks in één weekeinde plaats en in de nieuwe opzet wordt onze velddag een mixed mode contest. De vernieuwde velddag zal jaarlijks plaatsvinden in het officiële weekeinde van IARU Regio 1. Dit is het eerste volle weekeinde van juni.

Klik hier voor het Velddag Contestreglement.


PA-Beker HF Contesten

PA-Beker Contesten

In het tweede volle weekend van november vinden deze contesten plaats. Een onderonsje van 2,5 uur tussen de Nederlandse zendamateurs op 80 en 40 meter.

Ook deze contest wordt in 2 delen gehouden: op zaterdag in CW en op zondag in SSB.

Alles over deze contesten vindt u hier.


Afdelingscompetitie

Niet een afzonderlijke contest, maar een competitie die vrijwel het hele jaar duurt en waar in afdelingsverband aan deelgenomen kan worden.

Doe mee aan een willekeurige contest, al vanaf 25 QSO’s verdient u 1 punt voor uw afdeling.

Alles over de afdelingscompetitie vindt u hier.