PA6HQ in 2020

PA6HQ in 2021

Ook in 2021 heeft het Traffic Bureau weer moeite gedaan om in de IARU contest Nederland een HQ station te activeren. Hoewel de corona situatie een stuk beter was dan in 2020 bleek het toch nog lastig om op de grotere multi-operator stations van Nederland actief te zijn. Gelukkig werd deze uitdaging opgepakt door een grote en behoorlijk enthousiaste groep van amateurs verspreid over het gehele land. Wat natuurlijk een uitdaging blijft is dat de contest midden in de zomervakantie periode valt. Het belangrijkste uitgangspunt van PA6HQ was ook dit jaar om er te zijn en de VERON multiplier uit te geven en op de diverse locaties van onze hobby te genieten. PA6HQ 2021 was actief vanaf de volgende locaties:

Overzicht stations en locaties:

Zoals te zien in de matrix een bonte verzameling aan stations en locaties. Het varieerde van één persoons stations, “velddag” stations tot clubstations met een strak operatorschema. Vanwege de nog aanwezige Corona beperkingen toch nog relatief veel locaties waar “slechts” één band/mode werd geactiveerd.
Om alles in goede banen te leiden werd elke deelnemer voorzien van een draaiboek met hierin de basis informatie rond de contest, samen met een aantal praktische documenten zoals een ITU zone kaart en een lijst met HQ-stations. De keuze voor logprogramma en hoe het lokaal werd georganiseerd was volledig vrij voor de diverse locaties. Het belangrijkste streven de VERON multiplier te laten horen binnen de beschikbare mogelijkheden is goed gelukt.

PA6HQ resultaat 2021

Het uiteindelijk resultaat was deze gezamenlijke inspanning is iets om tevreden over te zijn. Nee, PA6HQ eindigt hiermee niet in de top van de einduitslag. Als dat het doel is zal de aanpak radicaal moeten worden aangepast van de huidige olympische gedachten dat deelnemen belangrijker is dan winnen. Team PA6HQ 2021 heeft de VERON Multiplier behoorlijk geactiveerd en veel plezier gehad in onze deelname dus de doelstellingen voor 2021 zijn meer dan bereikt.

Grote dank aan alle stations die ons gewerkt hebben en tot volgend jaar namens Team PA6HQ 2021:
PA0ABM, PA0Q, PA0RRS, PA1AW, PA1EJO, PA1JFR, PA1SVM, PA2A, PA2M, PA3A, PA3FQK, PA3L, PA3OES, PA4O, PA7F, PA7JWC, PA8AD, PA9M, PB7Z, PB8DX, PD2R, PD3AHW, PD3MDM, PD5PET, PD8RW, PE1CAQ, PE1NYQ, PE3T, PF5X

Alex PA1AW
PA6HQ 2021 Coördinator