“3000 webpages award” behaald door de VERON webredactie

"3000 webpages award" behaald door de VERON webredactieDe apetrotse VERON webredactie heeft eerder deze week de “3000 webpages award” behaald.

Bestaat die award eigenlijk wel? Hoogstwaarschijnlijk niet! Maar daar trekken we ons lekker helemaal niets van aan.

We hebben deze mijlpaal van drieduizend eigenhandig gepubliceerde webpagina’s op www.veron.nl toch maar mooi weten te bereiken.

Een bron van informatie

Het gaat dus om drieduizend VERON webpagina’s met handgeschreven teksten en bijbehorende foto’s, plaatjes, diagrammen, tabellen en links. En dat allemaal radio hobby gerelateerd. Een indrukwekkende bron van informatie voor de radioamateur. Een heus naslagwerk.

En niet alleen voor de radiozendamateur, maar ook voor de luisteramateur. Zelfs voor de leek en aspirant zendamateur is er voldoende leesvoer te vinden op onze website. (Tip ons trouwens gerust wanneer er toch nog iets ontbreekt)

Content Management

Binnen de VERON maken we intensief gebruik van een Content Management Systeem (CMS) voor onze publicaties. En dat systeem genereert ook zelf nog een de nodige pagina’s. Bijvoorbeeld handige overzichten over YOTA, EMC, jeugd, storing, 23 centimeter, lezingen, noodcommunicatie, antennes, Morse, PLC en ruim 1000 andere “steekwoorden“. Evenals pagina’s vol zoekresultaten zoals over zelfbouw en Electron.

Maar eerlijkheidshalve hebben we al die automatisch aangemaakte pagina’s natuurlijk niet meegerekend voor onze “3000 webpages award“.

We hebben nog ruimte over

Navraag bij de VERON ICT Commissie leert ons dat er op de servers nog zat ruimte over is voor héél véél méér artikelen. Dus blijf ons kopij sturen. Immers, deze indrukwekkende verzameling van 3000 pagina’s is tot stand gekomen met hulp van heel veel radioamateurs in en om Nederland.

Wij willen langs deze weg dan ook al onze online lezers, schrijvers en tipgevers enorm bedanken voor deze ondersteuning. Samen gaan we op weg naar de volgende mijlpaal.

Blijf kopij insturen!

Help ons die volgende mijlpaal te bereiken! Meer vaste webredacteurs zijn natuurlijk altijd van harte welkom. Maar er is ook plek voor zogenaamde “incidentele reporters“. Mobiele verslaggevers met een fijne neus voor de actualiteit. Mensen die altijd net “toevallig” precies op het juiste moment op de juiste plek zijn, met (digitaal) notitieblokje en (digitaal) fototoestel.

En hou in gedachten; met een tekst van minimaal 250 woorden (beter nog minimaal 300) en liefst één foto of plaatje kunnen wij al aan de slag. Zolang het artikel maar over een radiohobby gerelateerd onderwerp gaat. En red je het echt niet om naar die 250 a 300 woorden toe te schrijven, dan is jouw artikel nog beslist de moeite waard voor onze zaterdagrubriek “Kort Radioamateurnieuws“. Dus altijd insturen, die schrijfsels!