Webredactie is op zoek naar versterking voor het webteam

Webredactie is op zoek naar versterking voor het webteamDe VERON webredactie is verantwoordelijk voor de inhoud (“content“) van de VERON website. Vrijwel dagelijks werkt deze groep vrijwilligers aan het verwerken van ruwe kopij tot op de website publiceerbare en met zoekmachines vindbare artikelen. Dit team beheert niet alleen de website. Maar ook de sociale media-accounts van de VERON op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en LinkedIn.

Elke dag nieuws

De webredactie wil graag de aanwezigheid van de VERON op het internet verder uitbreiden. Met als doelstelling om amateurradio onder de aandacht te brengen bij een breed publiek ook buiten de radioamateur wereld. Om dit te kunnen blijven doen is versterking nodig. Daarom is de PR Commissie op zoek naar leden die de webredactie komen versterken. Graag zouden wij zien dat het webteam uitgroeit van de huidige 4 naar 7 webredacteuren.

Wat verlangt de PR Commissie van een webredacteur?

De webredactie is op zoek naar leden die 1x per week kopij aanleveren voor de website en bij voorkeur deze ook online plaatst. Ben jij niet zo bekend met WordPress en de schrijfwijze voor SEO (Search Engine Optimalisation)? Geen nood, ook de huidige webredactie heeft dit onder de knie gekregen en willen jou daarbij graag helpen. Een goede beheersing van de Nederlandse taal spreekt natuurlijk voor zich.

Webauteur mag natuurlijk ook

De webredactie op zoek is naar webredacteurs maar is dat jou een stapje te ver? Leden die regelmatig voor kopij kunnen zorgen zijn ook van harte welkom. Het bespaart de webredactie veel tijd door aangeleverde teksten te bewerken. In dat geval wordt de kopij overgenomen en door de webredactie aangepast voor SEO en op de website geplaatst.

Elke dag nieuws op de website

Om elke dag nieuws op de website te kunnen brengen en onze leden te informeren is versterking nodig van 3 leden. Zo kan met één bericht per persoon per week voldaan worden aan de doelstelling. Berichten worden ingepland voor publicatie dus van een echte deadline is geen sprake.

Op zoek naar versterking…

Ben jij die persoon die iets wil doen voor de vereniging? En ben jij een paar uurtjes per week beschikbaar? Meld je dan aan via het contactformulier. Of e-mail naar webredactie@veron.nl. Maar ben jij handig met sociale media en heb je zelf ook een Facebook account? Help dan bij het plaatsen van sociale media berichten. De webredactie wil graag ook de berichten van afdelingen kunnen promoten en dit kan alleen met extra vrijwilligers.