“Daar heb je die hobbyisten weer…”

"Daar heb je die hobbyisten weer..."

Jurgen van den Berg (NOS) en Johan Jongbloed (PA3JEM)

Voor zijn inzet na de aardbeving in Nepal wordt Johan Jongbloed (PA3JEM) morgen tijdens het jubilerende DNAT beloond met de Gouden Antenne. En daarover werd hij eerder deze week al live bij Omroep Flevoland aan de tand gevoeld. Maar NPO Radio 1 heeft Johan vandaag ook nog even gestrikt voor een interview. En dit interview is terug te luisteren bij de “Podcast De Dag“. Zo zie je maar weer wat “die hobbyisten” toch allemaal voor elkaar weten te krijgen…

De NPO Radio 1 Redactie schrijft:…

“Daar heb je die hobbyisten weer…”

Zendamateur Johan Jongbloed is een hulpverlener waar maar weinig waardering voor is, vindt hij. PA3JEM, zoals zijn online pseudoniem luidt, zorgt er na een natuurramp voor dat er radiocontact met de buitenwereld op gang komt.

 

Zoals na de aardbeving in Nepal in 2015, waarbij hij samen met collega 4X6TT uit Israël een zwak signaal van een lokale zendamateur oppikte, het signaal versterkte en de frequentie vrijhield.

Voor die daad ontvangt Jongbloed morgen de Gouden Antenne, een onderscheiding voor sociaal betrokken hulpverlening. In De Dag vertelt hij over zijn nuttige hobby. “Na de aardbeving in Afghanistan kreeg ik een belletje van Defensie. Doe maar niet, zeiden ze, want dat is Talibangebied.”

#RadioIsMagie
#BeleefHetMetDeVERON