IARU Regio 2 Workshop Satellieten

Workshop satellieten voor beginners op Youtube

IARU Regio 2 Workshop SatellietenIARU Regio 2 (de Amerika’s) houdt een workshop satellieten voor beginners op Youtube en Zoom. Dit gebeurt op woensdag 27 mei vanaf 2300 UTC. De inschrijving voor Zoom is inmiddels vol. Maar iedereen kan de workshop op youtube volgen. Dit wordt intussen de vierde workshop van IARU Regio 2.

Veel interesse voor workshops

De interesse voor de workshops heeft de verwachtingen overtroffen. De eerste workshop over noodcommunicatie was in het Spaans op 29 april. Meer dan 100 mensen deden mee via Zoom en Youtube. Terwijl in de volgende dagen nog eens ruim 700 mensen de workshop bekeken op Youtube. De workshops staan namelijk op het Youtubekanaal van IARU R2.

Workshop noodcommunicatie

De tweede workshop noodcommunicatie werd live bekeken door 217 mensen. Overigens was deze bijeenkomst in het Engels. Het was specifiek bedoeld voor radioamateurs in de Caribische regio. Dat was namelijk op verzoek van de CTU en ITU.

De volgende workshop noodcommunicatie zal ook in het Engels zijn. Die vindt plaats op 13 mei en start om 2300 UTC.

Workshop satellieten voor beginners

IARU bereidt zich voor op WRC-19Vervolgens staat er tweemaal een workshop satellieten voor beginners op het programma. Een daarvan is in het Engels. De andere daarentegen is in het Spaans. De Spaanstalige staat gepland voor woensdag 20 mei, 2300 UTC.  Vervolgens is de tweede, de Engelstalige op woensdag 27 mei, eveneens om 2300 UTC. De registratie voor de Zoom-workshop is inmiddels gesloten. Geregistreerden ontvangen per email een link en een wachtwoord. Maar iedere geīnteresseerde kan de workshop volgen via het Youtubekanaal van IARU R2.

Een lijst van alle workshops staat op de website van IARU R2. Alle workshops zijn vrij toegankelijk en staan open voor alle radioamateurs. Sugesties voor onderwerpen voor deze workshops zijn welkom. Evenals vrijwilligers die instructie willen geven. Schrijf in dat geval naar de IARU R2 op workshops@iaru-r2.org.

George Gorsline (VE3YV), Secretaris IARU R2
https://www.iaru-r2.org/en/

Zegt het voort!

Bron: Southgate Amateur Radio News