RSGB Hope QSO Party – 2e serie

RSGB Hope QSO PartyDe RSGB organiseert onder de naam RSGB Hope QSO Party een tweede serie  van 90 minuten durende wedstrijden in CW, SSB, RTTY en FT4.  Genoemde tweede wedstrijdserie start op maandag 18 mei 2020. Het formaat is hetzelfde als de eerste serie, met 10 SSB-, 10 CW-, vijf RTTY- en vijf FT4-wedstrijden. Dit zijn allemaal wedstrijden van 90 minuten en ze beginnen elke weekdag op verschillende tijden.

In het reglement zijn twee wijzigingen aangebracht voor serie 2.

Ondertussen staan de data van de tweede serie in de contest kalender van de RSGB in het oranje afgebeeld. De eerste serie in het geel.

Meer dan 400 Britse en niet-Britse stations hebben tot nu toe deelgenomen aan de eerste serie.

Deelname

Overigens is de RSGB Hope QSO Party niet beperkt tot RSGB-leden. De wedstrijdserie is uitsluitend bedoeld voor vaste amateurstations met slechts één operator (single operator). Want vanwege de coronamaatregelen zijn momenteel geen deelnames met meerdere operatoren tegelijk toegelaten (multi operator).

Voldoen aan coronamaatregelen

Er is namelijk nog een eis om deel te nemen aan deze wedstrijdserie. Alle deelnemers moeten volledig voldoen aan de maatregelen met betrekking tot Covid-19, die momenteel worden opgelegd door de overheid. Iedereen werkt iedereen. Een geldig QSO is niet noodzakelijk met een Brits amateurstation.

Roep CQ  met HQP of Hope QSO Party

De deelnemers worden aangemoedigd om “CQ HQP” of “CQ Hope QSO Party” te gebruiken in de aanroep. De RSGB zou graag zien dat het aantal deelnemers sterk toeneemt naarmate deze wedstrijdserie vordert. Goede operating practice staat voorop: vraag daarom altijd eerst op SSB en CW of de frequentie in gebruik is voor u CQ roept.

Vier modes

Deelnemers kunnen zich concentreren op één bepaalde mode. Maar natuurlijk ook op alle vier de voorgestelde modes (CW, SSB, RTTY en FT4). Voor FT4 is het nieuwste WSJT-X-pakket uitstekend geschikt.

Als u vragen heeft over het contestreglement, stuur dan een e-mail naar hf.query@rsgbcc.org

Het volledig overzicht vindt u terug op: https://www.rsgbcc.org/hf/

Schema van tijdstippen voor de RSGB Hope QSO Party

Dag Tijd (UTC) 1e week 2e week 3e week 4e week 5e week 6e week
Maandag 08:30 – 10:00 SSB RTTY CW SSB FT4 CW
Dinsdag 10:00 – 11:30 CW SSB RTTY CW SSB FT4
Woensdag 11:30 – 13:00 FT4 CW SSB RTTY CW SSB
Donderdag 13:00 – 14:30 SSB FT4 CW SSB RTTY CW
Vrijdag 14:30 – 16:00 CW SSB FT4 CW SSB RTTY

Meer details vindt u in de RSGB HF Contest Calendar.

Het contestreglement vindt u via: https://www.rsgbcc.org/hf/rules/2020/rhqp.shtml

Veel succes.

bron: RSGB