YARC, speciaal evenement voor jonge radioamateurs

YARC Zones-evenementDe Young Amateurs Radio Club presenteert met trots het Worked All YARC Zones-evenement. Van 1 tot 15 september zullen YARC-leden in de tien Amerikaanse districten de roepnaam WY4RC activeren. Een uitnodiging en aanmoediging aan alle radioamateurs over de hele wereld om verbindingen te maken met deze jonge radioamateurs.
Awards zijn beschikbaar voor radioamateurs die een aantal of zelfs alle WY4RC-stations hebben gewerkt.

WY4RC/n

Jonge radioamateurs zullen aldus in september in de lucht komen met de roepnaam WY4RC. Het evenement staat bekend als ‘Worked All YARC Zones (WAYZ)’. Deze jonge radioamateurs zullen WY4RC-stations activeren vanuit de 10 zones in de VS. Er zijn trouwens verschillende awards beschikbaar voor jonge radioamateurs die een station activeren en voor degenen die radiocontact maken met ten minste zes WY4RC-radiostations.

De deelnemende radiostations gebruiken de roepnaam WY4RC/n waarbij n de zone is.

Elke jonge amateur in de VS die geïnteresseerd was om tijdens het internationaal evenement te opereren, kon de regels en aanvullende informatie vinden op de website van de Young Amateurs Radio Club via

De YARC werd opgericht in 2017 door David Foster Mosden KF1SHY en is een amateurradioclub die zich richt op het promoten van amateurradio onder jongeren. In 2018 werd de club officieel erkend door de FCC als een officiële amateurradioclub onder de roepnaam WY4RC. De YARC heeft vanaf 2022 zelfs meer dan 1.000 leden.

YARC

David Foster Mosden KF1SHY besefte dat amateurradio over het algemeen wordt gedomineerd door een oudere bevolking en hoopte door het oprichten van de YARC zo een sterke en actieve jeugdgemeenschap in de hobby te creëren. De Discord-server die David had gemaakt, met de toepasselijke naam ‘Young Hams’, werd al snel een populaire plek voor jonge radioamateurs om elkaar te ontmoeten. Binnen een paar maanden werd bovendien een leiderschapsteam gevormd dat hielp bij het creëren van evenementen en activiteiten voor de jeugdgemeenschap, inclusief radionetten, wedstrijden en algemene moderatie van de server. In maart 2018 werd de gemeenschap officieel erkend door de FCC en werd de bekendheid alsmaar groter. Vanaf dan opereerde de YARC als een officiële amateurradioclub onder de roepnaam WY4RC.

In augustus 2019 trad David KF1SHY af als voorzitter van de raad van bestuur en gaf hij de zaken door aan Caleb KZ0P en Sterling N0SSC.

In 2022 onderging de YARC enkele veranderingen in zijn structuur om community-evenementen aan te moedigen en de betrokkenheid alsook de motivatie bij de leiders te vergroten. YARC’s non-profit entiteit werd ontbonden.

Hoe kan ik in alle YARC-zones werken?
De YARC houdt een on-air-pagina bij om te helpen bij het vinden van de YARC-stations. Maak radiocontacten met elk WY4RC-station.

Evenementregels

De evenementregelszijn hier te vinden.:

Periode: van 1800 UTC 1 september 2022 tot 1800 UTC 15 september 2022

Gebruik elke band tussen 160m en 275GHz voor dit evenement.
Maak verbinding met elk WY4RC-station op verschillende banden. Het award voor alle zones is alleen te verdienen voor het eerste radiocontact met elk uniek WY4RC-station.

Zie voor de zones

Certificaten

Online certificaten zullen beschikbaar zijn voor alle in aanmerking komende deelnemers.

Operators die minimaal 6 WY4RC-stations hebben gewerkt.
Operators die op alle 10 WY4RC-stations hebben gewerkt.
Jongerenoperators die een WY4RC-station activeren.

Log-inzending

Logs binnen DERTIG (30) dagen na afloop van het evenement om 18:00 UTC indienen. Ook ontvangt u een e-mailbevestiging na ontvangst van uw log.
Het is niet mogelijk papieren logs in te dienen.

Digitale logs kunnen worden ingediend via deze link

Met dank aan Ronny ON6CQ