World Wide Award 2024 van 1 juli tot 7 juli

Het World Wide Award 2024 is een internationaal radio-evenement dat tot doel heeft een groot aantal landen ter wereld in één enkel evenement samen te brengen. Het WWA vindt twee keer per jaar plaats: in januari (gedurende een hele maand) en in juli (gedurende een week).
Het organisatieteam werkt elke keer opnieuw hard om activatorteams te werven en ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk landen en stations actief zijn.

Radioamateurs wereldwijd kunnen zo deelnemen aan een plezierige competitie op alle HF-banden en in verschillende modes.

100 punten

Om het WWA 2024 AWARD te behalen, is een minimum van 100 punten vereist. Er zijn prijzen voor de winnaars en de ceremonie die plaats vindt tijdens de prijsuitreiking wordt live gestreamd op HamStream.com
Tijdens het evenement worden speciale stations geactiveerd op verschillende HF-banden en in verschillende modes (CW, SSB, DIGI). Deze stations dragen bij aan de puntenverdeling voor alle deelnemers. Er zijn momenteel 279 speciale evenementenstations actief op verschillende banden en in verschillende modes. Veel succes en veel plezier tijdens het World Wide Award!

Zie ook HamAward/results

Er zijn Activators en Hunters. De deelnemers kunnen kiezen om ofwel Activator (stations die actief zijn vanuit verschillende landen) of Hunter (stations die actief zijn om andere stations te werken) te zijn.

Hier zijn enkele van de belangrijkste regels voor het World Wide Award 2024. Zie hier voor het volledige reglement.

Reglement

1. Doel

Bevorder de vriendschap tussen amateurradio’s en vier op die manier de 150e verjaardag van de geboorte van Marconi in 2024, waarbij zoveel mogelijk landen bij één evenement worden betrokken.

2. Begin-/einddatum van het World Wide Award 2024

Van 00.00 UTC op 1 juli 2024 tot 23.59 UTC 7 juli 2024

3. YL / OM-QSO
Een onderscheiding wordt uitgereikt na het maken van QSO’s met de speciale evenementenstations in de periode aangegeven in punt 2 van dit reglement.
QSO’s met uitwisseling van rapport zijn geldig (R/S in SSB, R/S/T voor CW, R/S voor DIGI).

4. Banden
HF: 80 – 40 – 30 – 20 – 17 – 15 – 12 – 10 meter

5. Modes
CW, SSB, DIGI (FT8, FT4, RTTY, PSK) .

6. Scores / QSO’s
Om het WWA 2024 AWARD te behalen zijn minimaal 100 punten vereist. Er wordt een definitieve ranglijst en een prijs voor alle stations voor gewerkte stations opgesteld voor deelnemers die QSO’s maken met speciale evenementstations, gebaseerd op de totale som van punten als volgt:
CW: 10 punten voor elk CW QSO op elke band.
voorbeeld II1WWA (of een ander speciaal station), QSO op 40m CW, 20m CW, 10m CW: 10 + 10 + 10 = 30 punten
SSB: 5 punten voor elk SSB QSO op elke band.
voorbeeld II1WWA (of een ander speciaal station), QSO in 80m LSB, 15m USB, 10m USB: 5 + 5 + 5 = 15
DIGI: 2 punten voor elke FT8/FT4 QSO en 3 punten voor elke RTTY/PSK QSO op elke band.
voorbeeld II1WWA (of een ander speciaal station), QSO in 80m FT8, 15m FT4, 10m RTTY: 2 + 2 + 3 = 7

7. QSO-accreditatie
Elk speciaal station kan één keer per dag op elke band en mode worden gebruikt. Een dupe QSO wordt niet als een straf beschouwd.

HET IS STRIKT VERBODEN OM QSY TE VRAGEN PER MODE EN/OF BAND.

Ceremonie

De WWA 2024-ceremonie vindt plaats op 21 september 2024 .
De organisatoren van het World Wide Award 2024 organisren op 21 september 2024 in Avila, Spanje tijdens Iberradio een ceremonie. Volgens de toekenningsregels zullen tijdens dit evenement de verschillende prijzen worden uitgereikt.

IberRadio is een jaarlijkse ‘Feria de las Radiocomunicaciones’ (radiocommunicatiebeurs) die plaatsvindt in Ávila, Spanje. IberRadio brengt talrijke enthousiastelingen van radiocommunicatie en de wereld van radioamateurisme samen.
Het internationale evenement omvat ook workshops, lezingen, conferenties en ruimtes voor het kopen en verkopen van nieuwe en gebruikte apparatuur.
De bezoekers kunnen de nieuwste innovaties verkennen. Presentaties door leveranciers en distributeurs. Ook nieuwe apparatuur direct testen en de beste prijzen vinden. IberRadio organiseert overigens ook workshops specifiek voor jonge radio-enthousiastelingen. De volgende editie van het evenement staat gepland voor 21 september 2024 in het ‘Centro de Exposiciones y Congresos Lienzo Norte’ in Ávila.

Verdere informatie

IberRadio
IberRadio – Feria de las Radiocomunicaciones

HamStream.com
WWA Rules
WWA Reservering van speciale roepnamen

Veel plezier tijdens het World Wide Award 2024!

Bron: https://hamaward.cloud/wwa

Met dank aan Ronny Plovie ON6CQ