Marconiclub QSO Party 7 januari 2023

Marconiclub QSO PartyA.R.I Loano organiseert voor de 5e keer de Marconiclub QSO Party Day 2023. Dit gezien het grote succes van de 4e editie en de wereldwijde groei van deelnemers aan deze mini contest. Het doel is om onze club bekend te maken bij de nieuwe generaties. En om al diegenen samen te brengen die echt van telegrafie houden en erin geloven.

Marconiclub

De Marconiclub A.R.I. LOANO is opgericht op 8 mei 1988 door Libero Meriggi I1YXN. Libero kreeg zijn passie voor CW van de beroemde DXpeditioner Baldur DJ6SI. Ook zijn tijdens het evenement alle leden van de historische Club betrokken. De club telt meer dan 900 leden wereldwijd, die allemaal gepassioneerd zijn door deze verbazingwekkende en magnifieke kunst van het CW-en.

Regels

Datum: 7 januari 2023

Tijd: 07:00 UTC – 21:00 UTC

Banden: 20m – 40m – 80m

Mode: CW

Doelstelling: QSO’s maken met andere amateurs en met Marconiclub A.R.I. Loano-leden

Uitwisseling: stations roepen “CQ MCD”. Leden van de club wisselen RST+MC+lidmaatschapsnummer van drie cijfers uit. Niet-leden geven RST + volgnummer (599 001)

Puntentelling: 5 punten voor elk QSO gemaakt met leden van Marconiclub en 1 punt voor elk QSO gemaakt met niet-lid. Elk station kan één keer per band worden bewerkt.

Multipliers: elk Marconiclub-lid telt als een multiplier op elke band

Score: De uiteindelijke score is het resultaat van het totale aantal QSO-punten vermenigvuldigd met het totale aantal multipliers

Logs: per QSO datum en tijd in UTC, band, roepnaam tegenstation, uitwisseling verzonden en ontvangen rapport. Logs zonder alle vereiste informatie worden apart beoordeeld.

Download regels

Marconista

Bekijk de website van Marconiclub A.R.I. Loano voor deze eretitel.