VERON Contest Logger 2021

PACC contest een log programmaEvert PA3AYQ heeft speciaal voor de PACC contest een log programma ontworpen.

Dit log programma doet wat het belooft. De bij een contest behorende administratie wordt namelijk keurig verzorgd door dit programma. Het is gemaakt voor iedereen die aan de PACC contest wil deelnemen en probleemloos no nonsens een log wil maken en insturen.

Gebruik

Een groot voordeel van dit VERON PACC contest log programma is dat het zeer eenvoudig in gebruik is. Iedereen kan er mee werken. Niks geen moeilijk gedoe. Binnen enkele minuten draait het op elke Windows computersysteem. Voor de aanvang van de contest de contest gegevens invullen en daarna kan je direct aan de gang met logs inbrengen. Klaar. Met natuurlijk de noodzakelijke gemakken die het programma je biedt . De benodigde administratie, een juiste Cabrillo file maken, doet het programma verder geheel automatisch precies naar de wensen van de contest manager.

Het programma kan je gebruiken direct tijdens de contest naast de set. Dat heeft als voordeel dat alle informatie direct beschikbaar is. Geen ‘we work before’ van het tegenstation bij een aanroep omdat je dat direct kan zien. Bovendien heel veel directe informatie over land, multiplier enz.. Er zijn daarvoor belangrijke databases bij het programma gevoegd. Maar de logs kunnen ook later worden ingebracht wanneer je maar wilt. Maakt allemaal niets uit. De software ondersteunt het allemaal.

Leesbaarheid

Contest Logger 2021Een goed leesbaar scherm is prettig werken toch? Mooie strakke ingave velden met duidelijke grote letters op het monitor scherm zodat je niet nog eens extra moet kijken of het wel goed is ingebracht. Geen overbodige informatie waar je alleen maar last van hebt. Je kan zelf kiezen uit 16 (!) achtergrond kleuren.
Daarbij kan het werkscherm ook nog op elk gewenste grootte en elke plaats worden ingesteld. Ideaal voor kleine (laptop) schermen. Kies zelf maar wat je het prettigst of duidelijkste vindt.

Na afloop van de contest kunnen er van de log allerlei selecties worden gemaakt die als TXT, ADIF of CSV files opgeslagen of afgedrukt en verzonden kunnen worden. Er is ook duidelijk aangegeven hoe je het Cabrillofile direct naar de contest manager kan versturen.

Hoe eenvoudig het VERON PACC contest log programma ook werkt en er uitziet, het biedt heel veel functies en mogelijkheden. Daarom is er een gebruiksaanwijzing bijgevoegd (PDF) van 34 geïllustreerde pagina’s waar alles uitgebreid in beschreven staat. Het is uiteraard rechtstreeks te lezen vanuit het programma.

Versie 2021

Deze versie 2021.01 heeft een nieuwe uitstraling gekregen door o.a. het vernieuwen van de grafische afbeeldingen en muisgebruik. Tevens zijn er weer functies bijgekomen en zijn oudere oneffenheden bijgewerkt.

Installatie is niet meer dan het uitpakken van het ZIP bestand op een Windows computer systeem. Klik op het programma Start en het staat klaar voor gebruik. Let wel op de juiste toegangsrechten van de virus bescherming als het niet mocht lukken.

De vele gebruikers van de oudere PACC contest log programma’s worden aangeraden deze nieuwe update in gebruik te nemen vanwege de vele nuttige vernieuwingen en verfraaiingen. De oude contest datafiles van vorige jaren kunnen eenvoudig overgebracht worden. In de installatie instructies staat hoe dat gaat.

Het VERON PACC contest log programma is voor iedereen als extra VERON service gratis te downloaden.

Klik op het plaatje om het programma te downloaden.

Graag gedaan en veel succes met de PACC.

Evert, PA3AYQ

PA3AYQ@veron.nl