EUCARA 2021 Webconferentie op 17 april 2021

Eucara 2021 onlineEUCARA 2021, de Europese Conferentie voor AmateurRadioAstronomie is de tweejaarlijkse conferentie voor amateurradioastronomen in Europa. De laatste conferentie was in 2018 in Stockert, Duitsland bij de Astropeiler radiotelescoop. De volgende conferentie zou vervolgens in 2020 bij CAMRAS bij de Dwingeloo radiotelescoop gehouden zijn. Echter, wegens de COVID-19 pandemie is besloten om deze conferentie uit te stellen tot 2021. Omdat er nog steeds reisbeperkingen zijn, heeft het organiserend comité van CAMRAS besloten om de conferentie als een online conferentie te organiseren.

Eucara 2021 online editie

EUCARA 2021 Webconferentie op zaterdag 17 april 2021 (de 65e verjaardag van de Dwingeloo radiotelescoop).
De deadline voor registratie als deelnemer: 4 april 2021

De conferentie zal bestaan uit een keynote presentatie en een aantal presentaties over:

  • radioastronomische waarneemtechnieken
  • radioastronomische waarnemingen
  • de geschiedenis van radioastronomie
  • radioastronomische instrumentatie
  • radioastronomiegerelateerde verschijnselen in de aardatmosfeer, zoals, maar niet beperkt tot meteorieten en aurora’s.

Registratie

U kunt zich registreren door een e-mail te sturen naar info@eucara.nl . Registratie is verder gratis. Vervolgens ontvangt u na registratie een e-mail met de technische details om deel te nemen aan deze conferentie. Omdat dit een internationale conferentie is zullen alle presentaties in het Engels worden gegeven.

Oproep voor presentaties

U wordt uitgenodigd om een samenvatting in te sturen voor een presentatie op de EUCARA 2021 Webconferentie. Mogelijke onderwerpen vindt u in de bovenstaande lijst. Merk op dat de samenvattingen tevens worden onderworpen aan een blinde review. Daarom moeten de samenvattingen een afzonderlijke titelpagina bevatten waarop de namen van degene die de presentatie geeft en eventuele medeauteurs staan. Deze mogen ook niet in de samenvatting zelf staan. De maximale grootte van de samenvatting is één A4-pagina bij gebruik van een 11-punts lettertype en enkele regelafstand. Het tijdslot voor een presentatie is 15 minuten, met vervolgens een korte discussie. We hebben graag dat u uw presentatie van tevoren opneemt en upload naar de organisatie van EUCARA 2021. Wellicht ten overvloede merken we op dat zowel de samenvatting als de presentatie in het Engels moeten zijn.

Belangrijke data

Enkele belangrijke data voor de EUCARA 2021 Webconferentie:

25 januari 2021: deadline voor het indienen van samenvattingen
5 februari 2021: bevestiging van acceptatie
29 maart 2021: deadline voor het uploaden van de vooraf opgenomen presentatie

Kijk ook op www.eucara.nl voor het laatste nieuws over EUCARA 2021.

Lokaal organisatiecomité:

Paul Boven, PE1NUT
Tammo Jan Dijkema
Hans van der Meer
Harm Munk, PE2HRM
Sigrid Witteveen