Training webredacteuren voor VERON huisstijl afdelingswebsite

Training webredacteuren voor VERON huisstijl afdelingswebsiteVERON PR- en ICT-commissie organiseren een aantal trainingen voor afdelingen met een huisstijl website of afdelingen die overwegen over te stappen naar een VERON huisstijl website. De training webredacteuren voor VERON huisstijl websites is opgebouwd uit een 6 sessies met een geplande duur van een uur. Op 6 oktober 2018 is ook al eens een training gegeven dat door de deelnemers goed is ontvangen. Maar zij gaven ook aan graag een vervolg te willen. Daarvoor was PA2PEP Peppo begin 2020 bezig voor het organiseren van een training in de omgeving Den Haag. Maar helaas is deze regelmatig verzet in verband met de maatregelen rondom corona. Nu is de knoop doorgehakt om niet langer te wachten en de training online te doen. Dit heeft voor- en nadelen, maar de ICT- en PR-commissieleden gaan ervoor.

Uitnodiging verstuurd

Zowel de afdelingen als de bij de ICT-commissie bekende afdelings-webredacteuren hebben een uitnodiging ontvangen. Via de link in de uitnodiging kan men zich aanmelden voor de trainingssessies. Die aanmelding is nodig zodat voor de trainingen een uitnodiging gestuurd kan worden voor een online GoToMeeting sessie.

 • Ben jij een webredacteur van een VERON huisstijl website, maar heb jij geen uitnodiging ontvangen? Meld je dan bij de secretaris van jouw afdeling. Dan kan de afdelingssecretaris een verzoek doen bij de ICT-commissie om jou toe te voegen aan de lijst webredacteuren en om toegang te verlenen tot de kennisbank in Confluence.
 • Heeft de afdeling nog geen huisstijl website maar overweegt de afdeling om de overstap te maken? Meld je aan het zal je enorm helpen om de huisstijl website in te richten.
 • Ben jij geïnteresseerd om webredactie te doen voor de afdeling maar heb je geen ervaring? Meld je dan bij de afdelingssecretaris. Met deze trainingen leer je hoe de website werkt en hoe je berichten en pagina’s kunt maken.
 • Ook gecombineerde afdelingen VERON/VRZA kunnen gebruik maken van een huisstijl website. Hiervoor is een demonstratie website opgezet die hier te vinden is.

Schema

Training webredacteuren

 • Techniek WordPress-websites door Jeffrey PH7GIS op 4 maart
  Jeffrey gaat in de op techniek van de WordPress websites. Waar vind je wat. Homescherm statisch of juist het laatste nieuws van de afdeling. Inhoudsblokken/widgets. Hoe ontstaat het menu en waarom mogen deze niet te breed zijn. Wat is het verschil tussen een bericht en een pagina. Schaalbaarheid van de website etc.
 • Search engine optimalisatie door Johan PA3JEM op 1 april
  Het is leuk om een website van het laatste nieuws te voorzien en informatie over de afdeling te delen. Maar als de zoekmachines jouw berichten niet bovenaan plaatsten ben je moeilijk vindbaar. In deze training legt Johan uit hoe dit werkt en hoe de plug-in YOAST jou daarbij kan helpen.
 • Schrijven van een pagina/bericht door Poll PA3BYV op 6 mei
  Poll deelt zijn ervaring hoe je een bericht of tekst voor een pagina schrijft en waar zitten de vinkjes.
 • Ervaring van een afdelingswebredacteur door Fred PA0FVH op 3 juni
  Fred heeft inmiddels veel ervaring hoe je een afdelingswebsite kan inrichten. Waar loop je zoal tegenaan als je de oude website omzet naar een VERON huisstijl website
 • Geavanceerde opmaker door Fred PA0FVH op 1 juli
 • Vragenuurtje op 2 september

Alle trainingen zijn op donderdagavond van 20.00 uur – 21.00 uur.

Training webredacteuren online met GoToMeeting

De PR- en ICT-commissie maakt gebruik van de online vergadertool GoToMeeting. Deze is bijvoorbeeld ook gebruikt tijdens de IARU Virtuele General Conference. Maar ook Agentschap Telecom gebruikt dit in hun organisatie. Inmiddels gebruikt het hoofdbestuur deze online vergadertool ook voor hun online vergaderingen en de ervaringen zijn positief.

De trainers zijn druk met de voorbereidingen bezig en kijken uit om jullie online weer te ontmoeten.