Corona virus treft ook VERON-activiteiten tot en met 31 maart 2020

Corona virus treft ook VERON activiteiten tot en met 31 maart 2020

LET OP:

Op het moment van schrijven was 31 maart de richtlijnen van onze overheid. Inmiddels zijn de maatregelen omtrent het corona virus verder uitgebreid. Voor de laatste informatie kijk op https://www.rijksoverheid.nl/actueel en https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

De aanscherping van maatregelen door de overheid en RIVM om het coronavirus in te dammen treft ook activiteiten van de VERON. De genomen maatregelen gaan per direct in en duren tot en met 31 maart 2020. Voorlopig gaan alle activiteiten na 31 maart 2020 gewoon door tenzij het RIVM met nieuwe maatregelen komt die ook na 31 maart van toepassing zijn.

 

Genomen maatregelen

  • Alle bijeenkomsten met meer dan 100 personen tussen nu en 1 april 2020 gaan niet door.
  • Personen die symptomen hebben als neusverkouden, hoesten en/of keelklachten worden geadviseerd om thuis te blijven.
  • Personen in een van de risicogroepen, vermijd grote gezelschappen.
  • De geplande ‘VHF en hoger’-dag op 28 maart gaat niet door. De organisatie geeft aan dat er gezocht wordt naar een nieuwe datum en locatie.

Adviezen RIVM

Hoewel het RIVM activiteiten zoals afdelingsbijeenkomsten met of zonder lezing met minder dan 100 personen niet afraadt, acht VERON het verstandig om deze tot en met 31 maart niet te houden. Veel van onze leden zijn ouderen en vallen dus onder de risicogroep. Mooie gelegenheid om de afdelingsbijeenkomst deze maand via de VHF en UHF te organiseren.

Laten we hopen dat deze maatregelen voldoende zijn om het coronavirus in te dammen en dat na 31 maart 2020 geen nieuwe maatregelen nodig zijn

Namens het VERON Hoofdbestuur

Meer informatie