Luchtmobiele brigade vanuit Belize als V31FX

11 luchtmobiele brigade DIT EVENEMENT IS AFGEZEGD WEGENS DE CORONACRISIS! De 11 Luchtmobiele Brigade van het Nederlandse leger gaat half maart naar Belize. Ze gaan trainen in de jungle aldaar. Onder de call V31FX zal de radiogroep van de 11 Luchtmobiele Brigade actief zijn vanuit Belize op 20 meter in SSB. Daarbij maken ze gebruik van de militaire apparatuur. De zendinstallatie zit in een MB290GD softtop voertuig.

Antenne locatie

Het liefst zetten ze eerst de mast voor de verbinding naar Nederland op. Maar uiteraard hebben de interne verbindingen voorrang. Ook weet ze nu nog niet waar het standpunt komt of hoe hoog. Voor de verbinding naar Nederland proberen ze een 3-elements-antenne op een leuke hoogte te krijgen. Met een beetje geluk staat alles eind maart! De focus licht op verbindingen met Nederlandse radioamateurs, maar alle contacten zijn welkom. Wel vragen ze het NAVO fonetische alfabet te gebruiken. Houd de qrz.com-pagina van V31FX in de gaten, want hier staat wanneer ze in in staat zijn DX-contacten te maken. Met speciale dank aan  V31DL voor de callsign en aan PI4CC / PA0SWX.

11 Luchtmobiele Brigade

Belize

De vlag van Belize

De 11 Luchtmobiele Brigade is een snel inzetbare lichte infanteriegevechtseenheid. De brigade is binnen 7 tot 20 dagen wereldwijd inzetbaar voor de verdediging van eigen gebied, bondgenoten, bescherming van de internationale rechtsorde, rampenbestrijding en humanitaire hulp. Daarnaast is de brigade bij crisissituaties het 1e aanspreekpunt voor 9 veiligheidsregio’s. Deze brigade is een van de drie gevechtsbrigades van de landmacht die het 1e aanspreekpunt zijn voor civiele instanties in hun regio. De Luchtmobiele Brigade kenmerkt zich door snelle inzetbaarheid en flexibele verplaatsbaarheid. Wanneer 11 Luchtmobiele Brigade geïntegreerd optreedt met het Defensie Helikopter Commando vormen zij samen de “Air Manoeuvre Brigade” (11 AMB).

Ondersteunen maatschappelijke organisaties

Maatschappelijke organisaties vragen geregeld of de landmacht activiteiten wil ondersteunen. De brigades zijn in hun gezagsgebied het 1e aanspreekpunt voor zulke vragen. Het is niet de belangrijkste taak van de landmacht. Daarom beoordelen de brigades of de inspanning opweegt tegen het maatschappelijk belang.

V31FX

Houd dus qrz.com-pagina van V31FX in de gaten. Daar plaatst de radiogroep ook foto’s van deze activiteit, mits de internetverbinding dat toelaat. QSL via PI4CC. Happy DX!