Het World Castles Award

Het World Castles AwardIn juni 2019 vindt een interessant evenement plaats in de wereld van de radioamateurs. Het ”World Castles Award-programma” viert het 10-jarig jubileum. Het Internationale befaamde ”World Castles Award-programma” is gerelateerd aan het maken van QSO’s met kastelen, forten en andere vestingwerken.

Het programma is opgericht op 14 januari 2009 door een groep Russische radioamateurs. Allen leden van RZ1CWC Radioclub en onder auspiciën van de internationale organisatie Castles On The Air (COTA).
Bovendien is het een groot genoegen voor de oprichters om vast te stellen dat veel radioamateurs uit verschillende landen alreeds actief aan dit programma hebben deelgenomen.

Jubilee Award WCA – 10 years

De WCA-coördinatoren nodigen radioamateurs over de hele wereld uit om deel te nemen aan het World Castles Award-programma. Dit is een wereldwijd evenement dat plaatsvindt van 1 tot 30 juni 2019. Actieve deelnemers aan dit evenement kunnen ook het ”Jubilee Award WCA – 10 years” ontvangen.

Ook is het is verheugend om vast te stellen dat het ”World Castles Award-programma” radioamateurs wereldwijd stimuleert om bijzondere aandacht te schenken aan de geschiedenis van hun vaderland.
De tijd heeft zijn sporen nagelaten. Verdedigingsmuren en torens van beroemde kastelen zijn begroeid met onkruid en mos. Statige en mysterieuze ridderkastelen zijn als gevolg van verwering veelal verworden tot ruïnes. Radioamateurs kunnen zich op die manier in de geschiedenis storten.

Dit is een vrije vertaling van de Engelstalige tekst op de site van het WCA.

PA10WCA – PH10WCA

Daarnaast zijn er vanuit Nederland de  stations PA10WCA t/m PH10WCA actief. QSLs zijn door middel van OQRS op ClubLog aan te vragen.

Ten slotte hoe behaalt u dit begeerde Award? Lees er alles over op de website van de WCA-groep.

Voor meer informatie omtrent dit evenement.

bron:
Andrew RN1CW
WCA-coördinator
http://wcagroup.org/

RZ1CWC team
http://www.rz1cwc.qrz.ru