Grimeton Radio / SAQ actief op 24 december

Grimeton Radio / SAQ

Grimeton Radio Station Sunset_Photo Magnus Nylén

Wereld erfgoed zender Grimeton Radio / SAQ zal, als de oude techniek het toelaat, met de Alexanderson alternator uitzenden in de VLF band op 17,2 kHz. De uitzending staat gepland op 24 december 2018. De 200 kW alternator van Alexanderson is een elektromechanische zender die dateert uit 1924.

Het station gaat vanaf 07.30 UTC afstemmen. En om 08.00 UTC begint de uitzending van het bericht. Twee keer per jaar is er een uitzending van SAQ. Eind juni en de dag voor kerst.

Grimeton Radio / SAQ

Gasten zijn van harte welkom om de uitzending in Grimeton bij te wonen vanaf 08.00 uur lokale tijd. De Alexander-vereniging zorgt voor koffie en kerstkoekjes. En de entree is gratis.

Ook wordt het evenement live gestreamd via het YouTube-kanaal van de Alexanderson-site. Luisterrapporten zijn welkom. Via e-mail of rechtstreeks naar Radiostationen Grimeton 72, SE-432 98 Grimeton, Zweden.

SK6SAQ

Amateur radio station SK6SAQ is actief op 7.035 en 14.035 kHz in CW. Of op 3.755 kHz in SSB. De twee stations zullen de gehele dag uitkomen.

Meer informatie gezocht?

Er is meer informatie over het SAQ station te vinden via deze link. En via deze link is alles over verschillende werelderfgoed zaken te lezen.