San Marino actief vanuit de Drie Torens

San Marino actief vanuit de Drie Torens

Monte Titano

Vanaf morgen is de Amateur Radio Association van de Republiek San Marino (ARRSM) actief vanuit de Drie Torens van San Marino. Een groep torens gelegen op de drie toppen van de Monte Titano in de hoofdstad. De torens zijn afgebeeld op zowel de nationale vlag als het wapen van San Marino.

Deze activiteit wordt gehouden onder toezicht van het Ministerie van Gebied & Milieu en het Ministerie van Toerisme & Sport. Tegelijk met een oefening voor civiele bescherming zijn de stations actief op 15 en 16 september 2018 gedurende 24 uur.

Three Towers Award

Het Three Towers Award is beschikbaar in twee categorieën. Het standaard Three Towers Award is beschikbaar voor een amateurradiostation die verbinding heeft gemaakt met alle 3 de torens op ten minste 2 banden. De Three Towers Award Honor Roll is beschikbaar voor een amateurradiostation dat met alle drie de torens op drie banden heeft gewerkt.

T71A, T71B & T71C

De stations zijn alleen actief op 10, 15, 20 en 40 meter. De drie stations worden geactiveerd door een lid en supporter van de ARRSM vanuit:

  1. Guaita – Eerste toren T71A. De toren Guaita is de oudste van de drie torens en tevens de beroemdste. De toren is gebouwd in de 11e eeuw en diende kort als een gevangenis. Verder is de toren vele malen herbouwd en bereikte zijn huidige vorm in de 15e eeuw tijdens de oorlog tussen San Marino en het Huis van Malatesta.
  2. Cesta – Tweede toren T71B. De Cesta ligt op de hoogste top van Monte Titano. Een museum ter nagedachtenis aan Saint Marinus, opgericht in 1956, is gevestigd in deze toren. Het museum toont meer dan 1.550 wapens die dateren uit de Middeleeuwen tot heden. De toren werd gebouwd in de 13e eeuw op de overblijfselen van een ouder Romeins fort.
  3. Montale – Derde toren T71C. De Montale ligt op de laagste top van Monte Titano. In tegenstelling tot de andere torens is deze niet open voor het publiek. De toren is gebouwd in de 14e eeuw. Men denkt dat de toren is gebouwd om bescherming te bieden tegen de toenemende macht van de Malatesta-familie in de regio. Bovendien is de toren gebruikt als gevangenis, en dienovereenkomstig is de enige toegang tot de toren een deur op ongeveer zeven meter van het maaiveld, wat gebruikelijk was voor de gevangenisarchitectuur van die tijd.

Aanvragen van een award kan alleen rechtstreeks bij de ARRSM (T70A). De kosten van het award bedragen €10 tot €15. Het award komt op fijn perkament.

Deze activiteit vanaf de top van San Marino, een UNESCO-werelderfgoedlocatie met deze 3 zelden gebruikte roepnamen, is uniek.

Verdere informatie en adres gegevens op de website van de ARRSM.