Africa All Mode International DX Contest

Africa All Mode International DX ContestOp 15 september 2018 start weer de jaarlijkse Africa All Mode International DX Contest. Het doel van deze contest is om het contesten vanuit Afrika te stimuleren. Alle stations werken alle stations. In het totaal kan men kiezen uit 18 categorieën om in deel te nemen.

Wanneer is de Africa All Mode International DX Contest?

De contest begint op zaterdag 15 september 2018 om 12.00u UTC en eindigt op zondag 16 september om 12.00u UTC. Zowel de single als de multi-operator stations mogen gedurende de 24u operationeel zijn.

Welke banden zijn toegestaan?

De contest vindt plaats op de 160, 80, 40, 20, 15 en 10 meter band. Maar er mogen geen contest verbindingen gemaakt op de banden 12, 17, 30 en 60 meter zijn niet geldig.

Welke modes mogen de deelnemers gebruiken?

Contesters mogen verbindingen maken in de modes CW, RTTY en SSB. Afhankelijk in welke categorie men uitkomt mogen single mode of Mixed mode verbindingen gemaakt worden. In multimode mag een station gewerkt worden op dezelfde band in elke geldige mode.

Insturen van de log

Papieren logs worden niet geaccepteerd. Maar alleen logs met het cabrillo formaat kunnen ingestuurd worden. Uiterlijk tot 15 dagen na de contest. Logs moeten naar contest@sarl.org.za

Contest Exchange

Tijdens het contact dienen deelnemers de RST en een serienummer uit te wisselen. Het nummer begint bij 001 en telt gewoon door ook bij het veranderen van de mode.

Maximale vermogen

Voor QRP deelnemers is het maximale vermogen 5 watt PEP. Low power is meer dan 5 watt en minder dan 100 watt PEP. En voor de High power categorie is meer dan 100 watt PEP en minder dan 1500 watt PEP.

Meer informatie?

Op de website van de sarl is het volledige contest reglement na te lezen