World Radiosport Team Championship (WRTC) 2026

Het World Radiosport Team Championship (WRTC) van 2026 belooft een spannend evenement te worden voor radioamateurs over de hele wereld. Deze prestigieuze competitie, die elke vier jaar plaatsvindt, zal in 2026 gehouden worden in het Verenigd Koninkrijk. Meer specifiek in de regio Oost-Engeland.

WRTC

De WRTC is niet zomaar een evenement. Het evenement is de Olympische Spelen voor radioamateurs, waarbij de beste contesters van over de hele wereld samenkomen om hun vaardigheden en strategieën te testen in een intense en vriendschappelijke competitie. De deelnemers, die in teams van twee opereren, worden niet alleen beoordeeld op het aantal verbindingen dat ze maken, maar ook op de nauwkeurigheid en efficiëntie van hun communicatie.

Het duurt weliswaar nog twee jaar voordat de WRTC van 2026 plaatsvindt, maar vele deelnemers werken nu al aan de kwalificatie als teamleider.
En waarnemers beginnen na te denken over hun reisplannen.
Kevin E Thomas W1DED is bekend door zijn vele tientallen interviews van bekende radioamateurs van over de hele wereld.

Bekijk dus ook ‘De weg naar het World Radiosport Team Championship ‘. Dit is een discussie in ‘Amateur Radio Nieuws’ gestart door W1DED op 18 mei 2024.

Zie ook voor meer interviews W1DED op QRZ.com.
In dit gesprek met Mark Haynes M0DXR, de voorzitter van de WRTC van 2026, benadrukken zij de vele redenen om te overwegen om de reis te maken en om radioamaterus van over de hele wereld te steunen. Mark Haynes M0DXR en zijn commissie schatten dat ruim 500 mensen tijdens het World Radiosport Team Championship van 2026 zullen samenkomen en aan de festiviteiten zullen deelnemen.
Kijk naar dit korte gesprek waarbij Mark Haynes M0DXR ons op de hoogte houdt van de lopende voorbereidingen.

Voor de editie van 2026 zullen er tot 50 teams deelnemen, waaronder 40 gekwalificeerde teams uit verschillende regio’s, de verdedigende kampioenen, vier jeugdteams, twee gesponsorde teams en één wildcardteam gekozen door de organisator. Elk team zal vergezeld worden door een scheidsrechter.
De kwalificatiecriteria vereisen dat deelnemers meedoen aan een verscheidenheid aan wedstrijden tussen oktober 2023 en maart 2025.

Locatie Oost-Engeland

De locatiekeuze voor Oost-Engeland, met de graafschappen Suffolk, Norfolk en Cambridgeshire als gastheren, biedt een unieke achtergrond voor de WRTC. De regio staat bekend om zijn pittoreske landschappen en historische locaties, wat een extra dimensie geeft aan de algehele ervaring van de deelnemers en de bezoekers.

De organisatie van de WRTC in het Verenigd Koninkrijk is een bewijs van de toewijding en passie van de radioamateurgemeenschap. Het evenement zal niet alleen de vaardigheden van de deelnemers op de proef stellen, maar het zal ook dienen als een platform voor educatie, innovatie en het delen van kennis binnen de wereldwijde gemeenschap van radioamateurs.

Terwijl velen uitkijken naar de WRTC van 2026, kunnen we de impact die het evenement zal hebben op de radioamateurwereld niet negeren. Het zal nieuwe radioamateurs aanmoedigen, de geest van competitie en kameraadschap bevorderen en de hobby naar een hoger niveau tillen. Voor velen is de WRTC meer dan alleen maar een wedstrijd. Het is een viering van de geest van communicatie en de ongeëvenaarde gemeenschap die radioamateurs wereldwijd vormen.

Regels

De regels van het World Radiosport Team Championship (WRTC) van 2026 zijn vrij uitgebreid en omvatten verschillende aspecten van de competitie.
Elk team zal vergezeld worden door een scheidsrechter om ervoor te zorgen dat de regels worden nageleefd. Deelnemers moeten zich kwalificeren door deel te nemen aan een verscheidenheid aan wedstrijden tussen oktober 2023 en maart 2025.
Er zullen tot 50 teams deelnemen, waaronder gekwalificeerde teams uit verschillende regio’s, de verdedigende kampioenen, jeugdteams, gesponsorde teams en een wildcardteam. De specifieke regels voor de wedstrijd zelf zijn gedetailleerd. Er is een maximale vermogenslimiet waarmee de deelnemers mogen uitzenden om een gelijk speelveld te waarborgen. De types en hoogtes van antennes kunnen beperkt zijn om ervoor te zorgen dat alle deelnemers vergelijkbare ontvangst- en zendmogelijkheden hebben.

Tot slot lees meer over het World Radiosport Team Championship (WRTC) van 2026 via onderstaande links.

WRTC 2026 Selection Criteria – World Radiosport Team Championship

WRTC 2026 United Kingdom – World Radiosport Team Championship

World Radiosport Team Championship (WRTC) – RSGB

World Radiosport Team Championship – Official Web Site of WRTC History

WRTC 2026 – UBA

Met dank aan Ronny Plovie ON6CQ