Jaap, PA7DA zal tijdens zijn familiebezoek op Aruba ook actief zijn als P4/PA7DA

PA7DA actief als P4/PA7DA

PA7DA actief vanaf het eiland Aruba als P4/PA7DAJaap is al vaker te horen geweest vanaf Aruba. In 2016 heeft hij daar nog een leuke lezing over gegeven op de afdeling A28 Leiden.

Jaap zal actief zijn vanaf 17 tot en met 31 oktober. Maar Jaap reist in holiday style wat inhoud dat er geen zware apparatuur mee gaat. Bovendien is tijdens de vorige activiteiten in 2016 is gebleken dat een zogenaamd ‘Low Cost’ activatie prima werkt.

Met een ervaring rijker in 4X (Israël), deze keer ook met de IC7300 (110 Watt) en een EndFed antenne met een 10 meter mastje, wat overigens zeer bagage-vriendelijk is.

FT8 maar ook phone en CW

De favoriete mode is FT8, maar ook phone en CW is een mogelijkheid. De meest gebruikte banden zullen 40, 20 en 10 meter zijn.

QSL uitwisseling graag alleen via het Dutch QSL bureau. SWL-kaarten zijn van harte welkom. Direct QSL alleen met een antwoordenveloppe met voldoende porto.

Aruba

Het eiland Aruba (P4) is één van de drie ABC-eilanden in het Caribisch gebied en is een onafhankelijke staat binnen het Koninkrijk de Nederlanden. QTH-locator FK42XN. Vanaf het meest zuidelijk puntje, nabij San Nicolas is Venezuela zichtbaar.

Jaap PA7DA QRV als P4/PA7DA

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

  • Zelf apparatuur bouwen

    Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

  • Over de wereld zenden

    Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

  • Nieuwe vrienden maken

    Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?