RSGB Cricket Wereldbeker Amateur Radio Marathon

RSGB Cricket Wereldbeker Amateur Radio Marathon

Wellicht heb je het al gezien in de DX-nieuws berichten van Ruud Warnaar PA3RW. De Cricket World Cup 2019 begint vandaag en loopt tot 14 juli 2019. Naar aanleiding van dit evenement zullen Britse en internationale radioamateurs actief zijn op negen HF-banden in SSB, CW en ook in digitale modes.

Verschillende certificaten zullen worden aangeboden op basis van het aantal contacten met de speciale Britse en internationale stations. De sponsors nodigen alle landen uit om deel te nemen. Dus speciale roepnamen te activeren met het achtervoegsel “19CWC”. Kijk op deze website voor meer informatie.

In totaal zijn er 31 speciale roepnamen in het Verenigd Koninkrijk. Hierbij is GB19CWC het hoofdkwartier van de Cricket World Cup 2019. Probeer ook alle andere “GB19” prefix stations te werken. Alle details, waaronder de regels voor de certificaten, staan op de RSGB Cricket Wereldbeker website. Daar is ook een lijst met internationale roepnamen te vinden. En de regels zijn eventueel ook hier te downloaden.

Theunis (ZS2EC) in Zuid Afrika zal de roepnaam ZS19CWC gebruiken tijdens deze marathon. Zie QRZ.com voor de details.

Op 1 mei 2019 waren de volgende internationale roepnamen bevestigd. Zij zullen worden geactiveerd als onderdeel van de RSGB Cricket Wereldbeker Amateur Radio Marathon:…

5B19CWC – Cyprus
5P19CWC – Denmark
AP19CWC – Pakistan
CS2019CWC – Portugal
LX19CWC – Luxembourg
PJ4DX – Bonaire
VK19AUS – Australia
VR2019CWC – Hong Kong
ZS19CWC – South Africa