Kort radioamateurnieuws – week 39, 2021

Logo kort radioamateurnieuwsDeze week in ‘Kort radioamateurnieuws’:

  1. PI1ZLB overgedragen aan Stichting Radioamateurstations Zuid-Limburg,
  2. Livestream RSGB 2021 Convention op zaterdag 9 oktober

Kort radioamateurnieuws

1. PI1ZLB overgedragen aan Stichting Radioamateurstations Zuid-Limburg

Tom PC5D meldt ons dat op 6 september 2021 de 70cm-DMR-repeater PI1ZLB formeel is overgedragen aan de Stichting Radioamateurstations Zuid-Limburg. Deze stichting beheerde tot voor kort uitsluitend de 2m-FM-repeater PI3ZLB in Hulsberg.

Beide repeaters in één stichting

Het beheer van PI1ZLB viel eerder onder de verantwoordelijk van de Stichting Beheer Repeaters Haaglanden. Op verzoek van de initiatiefnemers van de 70cm-repeater is de mogelijkheid onderzocht om PI1ZLB ook onder te brengen bij de Stichting Radioamateurstations Zuid-Limburg. Zowel de locatie als de technische voorzieningen van het relaisstation passen in de doelstelling van de Zuid-Limburgse stichting. Daarnaast biedt PI1ZLB mogelijkheden voor verdere (experimentele) uitbreidingen van het repeater-netwerk in Zuid-Limburg.

Begin 2020 is hierover een positief principebesluit genomen en zijn de voorbereidingen voor de overdracht in gang gezet. De laatste formele stappen zijn nu dus afgerond: zowel PI1ZLB als PI3ZLB worden beheerd door de Stichting Radioamateurstations Zuid-Limburg.

Meer informatie

Lees het gehele bericht op de website van VERON-afdeling A22: DMR repeater PI1ZLB overgedragen aan Stichting Radioamateurstations Zuid-Limburg

2. Livestream RSGB 2021 Convention op zaterdag 9 oktober

Net als vorig jaar is de RSGB Convention ook dit jaar weer een online evenement. Vanaf 7:45 UTC (wel vroeg!) op 9 oktober is het programma te volgen via het YouTube-kanaal van de RSGB. De Britse radioamateurvereniging biedt dan wederom twee parallelle lezingenseries aan: “An introduction to...” en “Learn more about..”. De eerste serie bestaat uit introducties over tal van onderwerpen, terwijl de tweede juist meer verdieping aanbiedt. Luisteraars kunnen overigens vrijelijk schakelen tussen de beide “kanalen”. De programmadetails zijn inmiddels bekend: RSGB Convention 2021 programme.

 

______
Heb je tips voor ‘Kort radioamateurnieuws’, bijvoorbeeld omdat je een evenement wilt aankondigen? Wij horen dat dan graag: webredactie@veron.nl. Natuurlijk ontvangen wij ook graag (concept)artikelen voor de VERON-website of Electron. Een artikel hoeft overigens niet “klaar voor publicatie” te zijn: we helpen graag bij de verdere uitwerking en redactie.