Een RF-transceiver van idee tot ontwerp door Herman PA0VRE

Een RF-transceiver van idee tot ontwerp door Herman PA0VREVERON-lid Herman PA0VRE heeft ons bij “RF Seminar” tijdens een korte presentatie op 9 oktober 2022 kennis laten maken met zijn zelfbouw RF-transceiver project. Hij heeft toen een aantal delen van deze transceiver, die volgens een geheel eigen ontwerp is ontworpen, gepresenteerd en kort de specificaties en achtergronden van de verschillende modules verklaard.

Hij beloofde toen terug te komen met een presentatie na voltooiing van het project. De tijd is nu aangebroken om deze belofte aanstaande zondag 24 september gestand te doen.

Een RF-transceiver van idee tot ontwerp door Herman PA0VRE

De 30MHz PLL met 4 maal DDS. Deze foto danken we aan PA0VRE en de RF Seminar organisatie

Een van de uitgangspunten die Herman bij zijn RF-transceiver ontwerp hanteert is dat hij onder andere gebruik wil maken van voorhanden onderdelen in de ruim voorziene junkbox. Zo zijn de befaamde mechanische middenfrequentfilters van Collins in het MF-gedeelte terug te vinden. Ze lagen al een tijdje op een toepassing te wachten, hi…!!!

Aan de hand van de schema’s wordt nu in detail ingegaan op de ontwerpkeuzes. De printen zijn zelf ontworpen en laten zien dat er goed over de details is nagedacht. Foto’s van de printen laten een mooi beeld zien van de opbouw. Verder heeft Herman door zijn uitgebreide meetlab de mogelijkheid om alles met metingen te valideren en te testen. Kortom, een zeer leerzame middag staat ons te wachten.

Je bent van harte welkom op zondag 24 september om 15.00 uur.

Programmacommissie RF-seminar/Webinar

De Inloggegevens zijn:

  • BigBlueButton: https://bbb.rfseminar.nl/rooms/be5-25b-5nn-q5h/join (inloglink is verlopen)
  • Datum: zondag 24 september 2023
  • Om te testen vanaf 14:00 uur
  • Aanvang RF-webinar 15:00 uur

Voer je naam en call in bij het inloggen, daardoor ben je herkenbaar.
Kies voor Listen Only of Microphone als je opmerkingen wilt kunnen maken tijdens het webinar.
Laat je microfoon uitgeschakeld, tenzij je wat wilt zeggen.
Gebruik bij voorkeur een koptelefoon.

Gebruik de tijd tot 15.00 uur om je browser te testen op goed gebruik van beeld en geluid.
Tot ziens bij het komende RF-webinar!

Het team van de RF-webinars

Het RF Seminar en RF Webinar gaat over actuele onderwerpen voor zendamateurs met interesse in de technische en wetenschappelijke achtergronden van hun experimenten.